Με σκοινί και μανταλάκια κάνουν αντιπολίτευση, εν καιρώ πανδημίας!

Με σκοινί και μανταλάκια κάνουν αντιπολίτευση, εν καιρώ πανδημίας!
Με σκοινί και μανταλάκια κάνουν αντιπολίτευση, εν καιρώ πανδημίας!

 Αν και βροχερός ο καιρός, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, άπλωσε για άλλη μια φορά την… “μπουγάδα” του, κρεμώντας στο σκοινί της μικροπολιτικής προπαγάνδας τα ονόματα των δημοτών που προσλήφθηκαν με 4μηνη σύμβαση στον Δήμο Φυλής, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης!

Αφού προηγήθηκε, λοιπόν, το απαραίτητο πλύσιμο, στύψιμο και “ξέβγαλμα” με το… λουλάκι, ο δημοτικός σύμβουλος άνοιξε τα κιτάπια του και τους έλεγξε σχολαστικά, έναν – προς – έναν, για να διαπιστώσει πως καμιά δεκαριά (από τις 47!) προσλήψεις, θα μπορούσαν κατά την… “ταπεινή”, αντιπολιτευτική του άποψη να θεωρηθούν ΑΝΑΞΙΟΙ του δικαιώματος στην εργασία, έστω κι αν αυτή ανταποκρίνεται – να επαναλάβουμε – σε 4 μήνες απασχόλησης!

Αυτό που αντιληφθήκαμε από τα όσα διαβάσαμε σε σχετική του ανάρτηση στα Μ.Κ.Δ., είναι πως δεν μπορεί ο συμπέθερος, του ξαδέρφου, του μπατζανάκη ενός υποψήφιου της διοικούσας αρχής στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ούτε και ο… γιος και η κόρη δημοτικού συμβούλου (αν είσαι κόρη και κόρη και γιος και γαμπρός Αντιδημάρχου, τότε αλλάζει το πράμα) να διεκδικούν 4μηνη εργασία. 

Δεν μπορεί να είσαι… ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα και να έχεις ανάγκη για εργασία. Ούτε όμως και ο… άνεργος που ψήφισε τον Χρήστο Παππού δικαιούται να εργαστεί για 4 μήνες.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ακόμα και ο… ιδιοκτήτης του οικοπέδου που φιλοξένησε – λέει – την προεκλογική αφίσα της παράταξης του Παππού! (Κατά την ταπεινή, αντιπολιτευτική του άποψη, δηλαδή, θα πρέπει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο να υποστεί εργασιακό αποκλεισμό;)

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να δικαιολογήσουμε και να αφήσουμε ασχολίαστη και τη… ρατσιστική διάθεση του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος “κατήγγειλε” πως ανάμεσα στους προσληφθέντες εντόπισε και… ξανθιές!!!

Κι αν τέλος έχετε την εντύπωση ότι όποιος… σχολιάζει και κάνει like (!) στις αναρτήσεις που αφορούν τη διοίκηση περνά απαρατήρητος, είστε γελασμένοι!!! Ναι, πιστέψτε το, καταγγέλθηκε και τέτοια περίπτωση ανάμεσά τους!

⌈Αυτό με τα… like εν τω μεταξύ – ανοίγω παρένθεση – το ‘χουν ένα θέμα σ’ αυτή την παράταξη. Προεκλογικά κάποιος τους είχε ορμηνέψει ότι θα βγουν πρώτη παράταξη γιατί υπήρχαν… κενά ανάμεσα στον κόσμο που συγκεντρωνόταν στις ομιλίες του Παππού και τώρα κάποιος θα τους έχει πει πως όποιος μαζεύει τα περισσότερα like κάτω από τις αναρτήσεις του θα βγει στις επόμενες και… λαϊκάρονται μεταξύ τους για να κάνουν μπούγιο! Οι… απουσίες, βέβαια, κάποιων κάνουν ΜΠΑΜ!!! Αααα να τα λέμε κι αυτά και κλείνω παρένθεση.⌋

Εκείνο που εντυπωσίασε περισσότερο, είναι το γεγονός ότι ξεσηκώθηκαν κάποιοι ξεχασμένοι των καλπών δημοσωτήρες  και οι… εισαγγελείς του πληκτρολογίου που έσπευσαν να καταδικάσουν τις προσλήψεις, από τους καναπέδες της καραντίνας τους, κι έδωσαν… “ρέστα” με σχολιασμούς και αναρτήσεις στα Μ.Κ.Δ., με ταχύτητα μάλιστα που ξεπερνούσε και τους εισπράκτορες των διοδίων Θήβας – Τραγάνας σε Πασχαλινή έξοδο!

Ανάμεσά τους και ο μοναδικός ίσως Έλλην “πολιτικός” στην αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φυλής, που είχε το σθένος και το κουράγιο να ηγείται κινήματος που αποτελείτο από… τον αρχηγό του (!) και που κάθε 4ετία, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα των αποφάσεων που λαμβάνονταν από την απόλυτη… μονοφωνία, ελισσόταν με χάρη και καμάρι ανάμεσα στις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις, αφού διαπίστωνε… “κοινές αρχές και αξίες”!

Όταν, βέβαια, κλείνοντας οι κάλπες συνειδητοποιούσε πως οι σταυροί που έφερνε στην εκάστοτε παράταξη που συμμετείχε, ήταν λιγότεροι κι από τα… μαρτυρικά που μοιράζονται στο μυστήριο της βάπτισης, πήγαιναν περίπατο και οι κοινές αρχές και οι κοινές αξίες…

Άδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία υπερασπιζόμενος την ενέργεια του δημοτικού συμβούλου, με παράδοση διαδικτυακών μαθημάτων για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, να επιτεθεί με απελευθέρωση χολής στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων, οι οποίοι αντέδρασαν στην συνήθη και κακοήθη τακτική στοχοποίησης των δημοτών από τα μέλη της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τους “παπαγαλάκια που… αλλάζουν συνεργασίες”!

Ποιος; – ο άνθρωπος που διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της… κωλοτούμπας!

Γιατί μπορεί μεν ο ίδιος να μην τοποθετήθηκε από τους δημότες σε θέση που να ασκεί επισήμως αντιπολίτευση, μα γνωρίζει πλέον καλά πως, ίσως με χρόνους με καιρούς, αλλά και με χρήση της σύμφωνης γνώμης της απόλυτης… μονοφωνίας του, κατορθώσει να γεφυρώσει μια νέα συνεργασία, για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Επάνω