Με “προσωπικές εγγυήσεις”, καθησυχάζει ο Δήμαρχος τους δημότες

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

 

Η αναστάτωση που προκάλεσε στους κατοίκους της Άνω Δροσούπολης, η παρουσία ενδιαφερόμενου αγοραστή – “δόλωμα” (από ρομά) ενός ακινήτου στην περιοχή, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις…

Τα ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης φροντίζουν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά το γεγονός κατά το δοκούν, πλασάροντας την είδηση με ποικίλα “σενάρια” και τοποθετήσεις, αλλοιώνοντας έτσι την ουσία κι επιχειρώντας τον αποπροσανατολισμό από ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα στον Δήμο Φυλής: Την επέκταση των ρομά σε πληθυσμιακά “υγιείς” περιοχές, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι περιουσίες κατοίκων και να δραματοποιείται η καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο προκαλεί το “σενάριο” άρθρου, ότι ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς “εγγυάται προσωπικά (!) – και με κάθε κόστος – την προστασία της συγκεκριμένης συνοικίας” από την “εισβολή των… “ανεπιθύμητων” τόσο στους κατοίκους, όσο και στη διοίκηση – όπως συνεπάγεται – ρομά.

Είναι ίσως η πολλοστή φορά που θορυβούνται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής από την “απειλή” της μετοίκησης των ρομά στις γειτονιές τους, μα είναι σίγουρα η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που οι δημότες λαμβάνουν ως… απάντηση στην αγωνία τους την “προσωπική εγγύηση” του δημάρχου και τις “καθησυχαστικές” δηλώσεις του, ότι θα αποτρέψει την απεχθή εξέλιξη: Να αγοραστεί, δηλαδή, ακίνητο στην “παρθένα περιοχή” της Δροσούπολης, από τσιγγάνους!

Αναλογιζόμενοι όμως τις παραμέτρους που προκύπτουν από πρόσφατες αλλά και παλαιότερες δημόσιες ομολογίες των διοικούντων, ότι:

_ ο Δήμος ΔΕΝ μπορεί να αγοράζει οικόπεδα που δεν είναι χαρακτηρισμένα “κοινόχρηστα” ή “κοινωφελή”

_ είναι παράνομο να μη δίνει ο Δήμος ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας)

_ είναι αδύνατο να αποτραπούν οι αγοραπωλησίες σε τσιγγάνους, καθώς αγοράζουν με προσύμφωνα

είναι λογικό να δημιουργούνται κάποια ερωτήματα…

  1. Ποιες είναι οι “εγγυήσεις” που θα αποτρέψουν την πληθυσμιακή αλλοίωση, αν αυτές δεν έχουν νομική βάση ή ισχύ;
  2. Εφόσον υπάρχει η “δυνατότητα” αυτή, γιατί επιτρέπεται η αθρόα εξάπλωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – και όχι μόνο – των ρομά στο Ζεφύρι, που έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής οδού Παναγίας Γρηγορούσης;
  3. Γιατί δεν λειτούργησαν αυτές οι “εγγυήσεις” και σε άλλες περιπτώσεις ιδιοκτησιών ρομά σε άλλες περιοχές των Άνω Λιοσίων;
  4. Πόσο καθησυχαστικές ή ακόμα και επιλεκτικές μπορούν να είναι αυτές οι… “προσωπικές εγγυήσεις”, Δήμαρχε, για τους δημότες;

(Το #gavata.news διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανάλογων περιπτώσεων που, για λόγους ηθικού αλλά και νομικού κωλύματος, αδυνατούμε να δημοσιοποιήσουμε στο διαδίκτυο, αλλά είναι στη διάθεση της διοίκησης εάν κι εφόσον αμφισβητηθεί το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου)