Με ένα αυθεντικό γλέντι στην πλατεία του Πάρκου “Κ. Λιάρος” που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και από την ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής τα πολιτιστικά δρώμενα για τα “ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2025“, που διοργανώνονται προς τιμήν της πολιούχου του Ζεφυρίου Παναγίας Γρηγορούσας.
Κάθε 7 του Σεπτέμβρη, ξημερώνοντας η μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η καρδιά της τοπικής κοινότητας χτυπάει πιο δυνατά, προσφέροντας στους κάτοικους την ευκαιρία για ένα μεγάλο ξεφάντωμα. Έτσι κι εχθές, με τη λήξη του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας, ενώθηκαν στην πλατεία της πόλης η πίστη με την παράδοση και άνθρωποι κάθε ηλικίας, μα κυρίως νέα παιδιά, “αφηγήθηκαν” την ιστορία του τόπου τους μέσα από παραδοσιακές φορεσιές και ρυθμούς που ταξίδεψαν τους θεατές σε γωνιές της Ελλάδας.

Υπό τους ήχους της ορχήστρας αλλά και της γνήσιας δημοτικής φωνής του Κώστα Μήτση, τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα που, κατά σειρά εμφάνισης, πλαισίωσαν τη γιορτή, ήταν από τους Συλλόγους Πελοποννησίων, ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, Ηπειρώτες Ζεφυρίου, Κρητών Ζεφυρίου και Χορέψετε – Χορέψετε.

Θερμά υποδέχθηκαν στην εκδήλωση οι πολίτες τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον φιλόξενο οικοδεσπότη Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, επισκέφθηκε τα περίπτερα που φιλοξενούν τους αθλητικούς/πολιτιστικούς συλλόγους ή φορείς της πόλης και αντάλλαξε με όλους εγκάρδιες ευχές για την ημέρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, π. Άγγελος Κανέλλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Οδικής Ασφάλειας και Έργων Υποδομής Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης, οι Αναπληρωτές Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού Γιώργος Μαυροειδής, Νομικής Υπηρεσίας Μηνάς Ζέρβας και Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσης Κατηφόρης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Ρίζος και Βασίλης Αγιασσωτέλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Το γλέντι κορυφώθηκε με νησιώτικους σκοπούς από τον εξαιρετικό ερμηνευτή Λευτέρη Μπαλαφούκο, που έσμιξε τους ντόπιους με τους επισκέπτες σε μια μεγάλη παρέα, απογειώνοντας το κέφι από τις πρώτες κιόλας νότες!
Αδιάψευστος μάρτυρας, τα ακόλουθα βίντεο αλλά και ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα του #gavatanews από την 1η μέρα των εκδηλώσεων για τα “ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2025” το οποίο θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο ⇒ ΕΔΩ
























Περισσότερα στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο ⇒ ΕΔΩ
Τέλος, υπενθυμίζεται πως απόψε, ημέρα της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
⇒ Στις 07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου – Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου. Στις 18:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν η ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και παραδοσιακή βραδιά με τον Κώστα Σαφέτη στο Πάρκο “Κ. Λιάρος”