Με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος του "ΟΧΙ" στο Ζεφύρι

Με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ” στο Ζεφύρι
Με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ” στο Ζεφύρι

Με μεγαλοπρέπεια, περηφάνια και “σύμμαχο” τον ηλιόλουστο ουρανό, εορτάστηκε στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου η 79η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων που παρακολούθησαν με συγκίνηση την εορταστική εκδήλωση, που περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων όπου κι έγινε κατάθεση στεφάνων καθώς και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της περιοχής.

Με όλες τις τιμές που επιβάλλονται στη μνήμη των ηρώων του Έπους του ’40, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εορταστική εκδήλωση της Εθνικής μας Επετείου στην Πλατεία Ηρώων, μπροστά από το Δημαρχείο του Ζεφυρίου, με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, επισήμων και εκπροσώπων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της τοπικής κοινωνίας.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση, στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Απόστολος Βαδεβούλης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η Πρόεδρος Τοπικού Ταξιαρχία Λαθουράκη, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Διονύσης Κατηφόρης, Μαργαρίτα Κλαπάκη και Βούλα Γκάγκοση Λιάκου, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Απόστολος Ζέρβας.

Ο εορτασμός άρχισε από νωρίς το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία στις εκκλησίες της πόλης και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσης, παρουσία των σημαιών του Δήμου, των σχολείων και των κοινωνικών φορέων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή, με επικεφαλής τους σημαιοφόρους, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας που εκφωνήθηκε από την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη.

Ο πανηγυρικός της ημέρας στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=JrTJXZu4qtY&feature=youtu.be

Η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, του κλήρου, της εκπαίδευσης, της αστυνομίας, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου, έγινε με την ακόλουθη σειρά:

Για τον Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης ο π. Άγγελος Κανέλλος

Για τον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού ο π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος

Για τη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Μαυροειδάκος

Για το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου ο ο Διοικητής του Α. Τ. Ζεφυρίου Αστυνόμος Γεράσιμος Ντέλης

Για τους Παιδικούς Σταθμούς Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος Γιώργος Κούρκουλος

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αντιπροσωπεία μαθητών από τα δημοτικά σχολεία του Ζεφυρίου

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Γυμναστής του ΓΕΛ Ζεφυρίου, Νίκος Μιχαλόπουλος

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος Βασίλης Νικολαϊδης

Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών, Ηλίας Αθανασόπουλος

Για τους Αθλητικούς Συλλόγους Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Σ. Σωκράτης Σταυρόπουλος, με αντιπροσωπεία αθλητών

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση την οποία άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου και ακολούθησαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και του Λυκείου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, οι οποίοι παρέλασαν με περηφάνια, παλμό και λεβεντιά τιμώντας στο έπακρο την εθνική επέτειο. 

Μετά το πέρας των παρελάσεων, ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα τσίπουρου, που αποτελεί πλέον θεσμό στην περιοχή, το οποίο πρόσφερε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου προς τα μέλη, τους φίλους του συλλόγου και τους επίσημους, με φιλόξενο οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Ηλία Αθανασόπουλο.

Επάνω