Με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία Δημάρχου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου Φυλής

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=
Χρήστος Παππούς: “Σήμερα ορκιστήκαμε για την επόμενη πενταετία, βάζουμε όμως φουλ τις μηχανές για την επόμενη… δεκαετία!

Μια διαδικασία που σηματοδοτεί και τυπικά την έναρξη των καθηκόντων των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων αποτέλεσε η Ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Δήμου Φυλής για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024 – 2028, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στον φυσικό της χώρο, την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχιακού Μεγάρου Άνω Λιοσίων, που για τις ανάγκες της τελετής διαμορφώθηκε καταλλήλως.

Η Ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με την τέλεση Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας με την παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Ράπτη, καθώς και του Αρχιερατικού Επίτροπου Δήμου Φυλής Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Χρήστου, εκπροσώπους του Μητροπολίτη Κυπριανού τον π. Σωτήριο και αντιπροσωπεία μοναχών, εκπροσώπου του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ.κ. Δωρόθεου τον π. Συμεών, Προϊσταμένων και Εφημέριων των Ιερών Ναών του Δήμου, του Αρχιμανδρίτη π. Μηνά και των πατέρων Θεοφάνη Θεοφάνους, Νικόλαο Κοτίνη, Μπρίλη Φανούριο και Άγγελο Κανέλλο.

Έπειτα, στην κατάμεστη αίθουσα, δόθηκε ο όρκος των νεοεκλεγέντων να πληρούν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους και ο Μητροπολίτης μαζί με τον κόσμο αναφώνησαν “άξιοι”. Πολιτικό όρκο έδωσαν μέλη της “Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής”.

Η τελετή αποτέλεσε ασφαλώς μια ξεχωριστή στιγμή για τον κάθε έναν από τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ήταν όμως ταυτόχρονα και μια πολύ σημαντική στιγμή για τον νυν και εκ νέου Δήμαρχο, τον Χρήστο Παππού, που κινείται στην τροχιά μιας σπουδαίας πολιτικής πορείας και έχοντας παράσημά του την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών (80,55%) που τον τοποθέτησε για 4η θητεία (3η συνεχόμενη) στο τιμόνι του Δήμου Φυλής!

Την 20ετή διαδρομή προσφοράς του Χρήστου Παππού (από το 2003 ως Δημοτικός Σύμβουλος κατά τις περιόδους 2003-2006 και 2011-2014, ως Δήμαρχος Άνω Λιοσίων το 2006 και από το 2014 ως Δήμαρχος Φυλής), με καθημερινό αγώνα για την επίλυση προβλημάτων και ανάδειξη της περιοχής σε πρότυπο βιώσιμης τουριστικής, εμπορικής και ενεργειακής ανάπτυξης, αναγνώρισε με το ένθερμο χειροκρότημά του το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Με εγκάρδια λόγια αναφέρθηκε στην προσφορά του Χρήστου Παππού ο Μητροπολίτης, τονίζοντας ότι πρόκειται για έντιμο και δημιουργικό άνθρωπο, τον οποίο γνωρίζει από την ημέρα της ενθρόνισής του στη Μητρόπολη Ιλίου. Ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε που ευλόγησε την ορκωμοσία, διαβεβαιώνοντας πως “Εκκλησία και Δήμος Φυλής πάνε πάντα μαζί!”.

Κάλεσμα ενότητας για μια ακόμα δημιουργική θητεία

Με την υπόσχεση πως θα συνεχίσει μέχρι να κάνει πράξη όλες τις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες, άνοιξε την ομιλία του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς λέγοντας: «Σήμερα δώσαμε όρκο τιμής, ευθύνης, δουλειάς και προσφοράς για τη συνέχιση του έργου προς όλους τους δημότες, σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Έχουμε υποχρέωση όλες και όλοι μαζί να αποφασίζουμε και να παλεύουμε για το κοινό καλό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με σεβασμό σε κάθε άποψη. Γιατί το στοίχημα είναι ένα και μας αφορά όλους.»

Δίνοντας έμφαση στη συνεργασία και με άκρως ενωτική διάθεση, επανέλαβε τις βασικές αρχές που διέπουν τη μέχρι σήμερα πολιτική του στάση αναφέροντας: «Προχωράμε δυνατά μαζί, πέρα από κόμματα και χρώματα. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, αφήνουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα και σφραγίζουμε με τη δική μας αγάπη ό,τι δημιουργούμε» ανέφερε και απευθυνόμενος στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, τόνισε πως υπάρχει για όλους χώρος για δουλειά. «Έχω αποδείξει ότι η αρχή μου είναι να πολλαπλασιάζω και να μην διαιρώ. Να προσθέτω και να μην αφαιρώ. Και πάνω απ’ όλα να σέβομαι και να εκτιμώ τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για τη πορεία του Δήμου μας. Με διάλογο, συναίνεση και ξεκάθαρες αποφάσεις που θα εφαρμόζονται απ’ όλους».

Η οικογένεια “ορμητήριο” του ισχυρού Δημάρχου

Με τη λάμψη της ευτυχίας αλλά και της συγκίνησης ν’ αντανακλά στα πρόσωπά τους, βρέθηκαν – όπως πάντα – στο πλευρό του Χρήστου Παππού η σύζυγός του Ντίνα Παπαδήμα με τις δύο κόρες τους, Φανή και Ευαγγελία, μαζί και ο περήφανος πεθερός του κ. Δημήτρης Παπαδήμας, που χειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη την αναφορά του Δημάρχου στην οικογένειά του, επισημαίνοντας ότι χρωστάει πολλά στη στήριξή τους, στα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά.

Την ευχή του από βήματος, μάλιστα, έδωσε ο Χρήστος Παππούς, στον πατέρα της γυναίκας που γνώρισε στα πρώιμα σχολικά τους χρόνια και σε λίγες μέρες θα γιορτάσουν τρεις δεκαετίες κοινού βίου, να δίνει το “παρών” σε πολλές ακόμα ορκωμοσίες!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, ένιωσε την ανάγκη να απευθύνει και στη… “δεύτερη οικογένεια”, εκείνη που αποτελούν οι συνεργάτες και τα μέλη της παράταξής του, τονίζοντας πως πρόκειται για στελέχη εγνωσμένου κύρους από την τοπική κοινωνία που έβαλαν μπροστά το “εμείς” κι όχι το “εγώ” και ανεξαρτήτως εκλογής, η κοινή πορεία στον όμορφο δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί.

Υψηλές παρουσίες και ευχαριστίες Δημάρχου

Υψηλές παρουσίες, όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μπούρας Αθανάσιος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Δυτικής Αττικής κ. Λιάκος Ευάγγελος, ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλος Λευτέρης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Τσίρμπας Σταύρος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης Ανδρέας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Βρεττός Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ηλίας Γιάννης, η Δήμαρχος Ιλίου κα Αλεβίζου – Κουκουβίνου Ανδριάνα, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης Γιώργος, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Δρίκος Αρμόδιος, για τον Δήμο Τανάγρας η κα Τζούλια Κούτσουρη – Περγάλια και ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας Σπύρος Σταμάτης, καθώς και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπουραϊμης, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, η διατελέσασα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής κα Ζωή Αρβανιτάκη – Περισοράτη, ο Πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ κ. Παντελάκης Ελευθέριος, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Καρατάσος και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντολογικού Συνδέσμου Αθήνας κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, έδωσαν επισημότητα στην άρτια οργανωμένη τελετή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την επίσημη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αποδώσει ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους πολιτειακούς παράγοντες γιατί έβαλαν, όπως είπε, πλάτη για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκονται και πάλι κοντά του.

Ευχαριστίες για τη συνεργασία και ευχές για καλή θητεία έδωσε και στους παρισταμένους ομολόγους του από τους γειτονικούς Δήμους, αποδίδοντας μάλιστα τον τιμητικό χαρακτηρισμό του “Πατριάρχη της τοπικής αυτοδιοίκησης” στον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Απευθυνόμενος στους προηγούμενους Δημάρχους του Δήμου Φυλής, ο Χρήστος Παππούς εξέφρασε την επιθυμία να είναι, όπως στο παρελθόν, έτσι και σε αυτή την αυτοδιοικητική διαδρομή “πολύτιμοι συμβουλάτορες”.

Συνεχίζουμε δυναμικά“, τόνισε ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Φυλής, “χωρίς ένα λεπτό καθυστέρηση, με περισσότερη όρεξη και πολλή δουλειά. Δημιουργούμε μια πόλη που να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε μαζί αυτό το ταξίδι και τα καλύτερα έρχονται. Ενωμένοι, δυνατοί με ελπίδα και αισιοδοξία φτάνουμε το Δήμο ακόμα πιο ψηλά. Σήμερα ορκιστήκαμε για την επόμενη 5ετία, βάζουμε όμως φουλ τις μηχανές για την επόμενη… 10ετία!».

Καιρού επιτρέποντος, η τελετή Ορκωμοσίας της νέας Διοίκησης του Δήμου ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο προαύλιο του Δημαρχείου. Καρέ – καρέ η εξέλιξη της εκδήλωσης στο πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα του #gavata.news, που ακολουθεί:

 

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …