Με θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων και στο Ζεφύρι

Με θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων και στο Ζεφύρι
Με θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων και στο Ζεφύρι

Πάνδημος ο εορτασμός των Θεοφανείων, που οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στον Δήμο Φυλής δεν αποδείχθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη συμμετοχή των χριστιανών στην κορύφωση του «Άγιου Δωδεκαημέρου», κατά το οποίο γιορτάζεται η κατά σάρκα Γέννηση (25/12), η Περιτομή (01/01) και η Βάπτιση (06/01) του Ιησού, ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με την εορτή των Θεοφανείων (τη φανέρωση της Αγίας Τριάδος στον Ιορδάνη) και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

 

Με κατάνυξη τελέστηκε και η Δοξολογία των Θεοφανείων στον πολιούχο Ιερό Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, παρουσία πλήθους πιστών κι εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας η πομπή κατευθύνθηκε πεζή στην κεντρική πλατεία της πόλης «Κ. Λιάρος», με προεξάρχουσες τις εικόνες της βάπτισης του Χριστού, όπου εψάλη το απολυτίκιο των Θεοφανείων και έγινε η απελευθέρωση του λευκού περιστεριού (σύμβολο του Άγιου Πνεύματος) και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στο συντριβάνι του πάρκου.

Την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων χοροστάτησαν ο π. Άγγελος Κανέλος, συνεπικουρούμενος από τον δεύτερο ιερέα του Ναού και εορτάζοντα πατέρα Θεοφάνη Θεοφάνους και τον πρώην εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Καπερώνη, ενώ ανάμεσα στους πιστούς παρακολούθησαν, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος Τοπικού Ηλίας Κοκκίνης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένη Μπάρα, οι πρώην Δήμαρχοι Φωτεινή Γιαννοπούλου, Δημήτρης Μπουραϊμης και Κώστας Παπαχρήστος, καθώς και εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

 

 

 

 

 

Επάνω