Τριπλή… “Ζεφυριώτικη” επιτυχία από την αποστολή του Δ.Α.Σ. στη Σερβία

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Με τρία χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους επιστρέφουν από τη Σερβία οι αθλητές της παλαιστικής ομάδας του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, Ιωσήφ Συρόπουλος, Παναγιώτης Αθανασιάδης και Θανάσης Αθανασιάδης, που συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης “Ferrens Csaba” που διοργανώθηκε στην πόλη Kanziza, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Οι ταλαντούχοι παλαιστές του προπονητή Διονύση Κατηφόρη και του συνεργάτη του Χρήστου Αθανασιάδη, ενσωματώθηκαν στα μέλη της ελληνικής αποστολής που συγκροτούσαν αθλητές παλαιστικών συλλόγων της χώρας και κατόρθωσαν να επικρατήσουν σε δυναμικές αναμετρήσεις της διεθνούς συνάντησης, πετυχαίνοντας τις τρεις, από τις δεκατρείς συνολικά, διακρίσεις, που απέσπασαν τα ελληνόπουλα.

Στο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά της Σερβίας, συμμετείχαν 300 αθλητές από 10 χώρες και συγκεκριμένα τις: Σερβία, Ουγγαρία, Βοσνία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία, Ελλάδα και Τσεχία. Αναλυτικά, τα μετάλλια που ήρθαν για την Ελλάδα από τους διακριθέντες αθλητές ήταν 2 χρυσά, 5 αργυρά και 6 χάλκινα.

Για τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν:

στα 68κ. ο Ιωσήφ Συρόπουλος

στα 57κ. ο Παναγιώτης Αθανασιάδης

και στα 39κ. ο Θανάσης Αθανασιάδης

Την αποστολή των Ζεφυριωτών παλαιστών συνόδευσε στη Σερβία ο Χρήστος Αθανασιάδης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται στις παλαίστρες του “Σπάρτακου” και η προετοιμασία των αθλητών που προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15 και U17 στην Ξάνθη, την προσεχή εβδομάδα.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς παλαιστών του Ζεφυριώτικου αθλητικού συλλόγου, ο κ. Αθανασιάδης τόνισε: “Η εμπειρία που αποκόμισαν οι αθλητές μας από τη συμμετοχή τους σε αυτό το δυνατό διεθνές τουρνουά, ήταν πολύ σημαντική και οι εμφανίσεις τους ελπιδοφόρες για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα, αλλά και στην πόλη μας. Είναι κοινή διαπίστωση, άλλωστε, πως η συνολική εμφάνιση της ελληνικής αποστολής μαρτυρά και το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στο άθλημα της Πάλης στην Ελλάδα, ώστε τα ελληνόπουλα, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, να μην αποτελούν πλέον την… “εύκολη κλήρωση” για τους αντιπάλους τους από χώρες που κατά παράδοση πρωταγωνιστούν σε ανάλογες διοργανώσεις“.