Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο κέντρο εστίασης στη Χασιά, που το μόνο που… περίσσευε ήταν το κέφι και η ακόρεστη διάθεση για διασκέδαση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 η προγραμματισμένη από τους αθλητές και τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Πανοράματος εκδήλωση κοπής πίτας. Οι περίπου 300 συνδαιτυμόνες, προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους τον ιστορικό ποδοσφαιρικό σύλλογο των Άνω Λιοσίων και έδωσαν τον ρυθμό στην εξέλιξη μιας ιδιαίτερης βραδιάς.
Φιλόξενοι οικοδεσπότες της γιορτής, ο πρόεδρος κ. Φάνης Μαλανδρίνος με τον σύμβουλο επί των αθλητικών θεμάτων του Δήμου Φυλής και Γραμματέα στο Δ.Σ. του Α.Ο. Εθνικού Πανοράματος, κ. Χρήστο Κ. Παππού, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσιάζοντας εν συντομία τη σημερινή κατάσταση του Συλλόγου: “Η ομάδα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση! Έχει βέβαια ισχυρούς ανταγωνιστές, μα ελπίζουμε να είμαστε η μία από τις δυο ομάδες που θ’ ανέβουν, κι ευχόμαστε και η δεύτερη ομάδα – εκ των διεκδικητών – να είναι κι αυτή απ’ τα Λιόσια! Παράλληλα και το τμήμα της ακαδημίας που έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθος, σημειώνει πολύ καλή πορεία χάρη στον κ. Χρήστο Ράλλη που είναι προπονητής και στα δύο τμήματα”.
Η “πάσα” για σύντομο χαιρετισμό δόθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο για το Πρωτάθλημα των ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής, τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Δ.Α. κ. Μιχάλη Τζανόπουλο, ο οποίος αφού συνεχάρη τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Εθνικό Πανοράματος δικαιολογώντας την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση της ομάδας, παρατήρησε πως η αγάπη προς τα σωματεία είναι δεδομένη, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε: “Εύχομαι φέτος, μέσα από την καρδιά μου, να μην υπάρχει ανθρώπινος πόνος σε κανένα σπίτι!”
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Φυλής ανέλαβε τη βράβευση του κ. Τζανόπουλου με τιμητική πλακέτα, για την προσφορά του στον Δήμο και στην Δυτική Αττική και μαζί αφαίρεσαν κομμάτι από την πίτα το οποίο ο Δήμαρχος αφιέρωσε, τονίζοντας: “Θα το αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του και το “είναι” του για τον αθλητισμό στα Άνω Λιόσια, τον Χρήστο Παππού! Χρήστο, προχώρα και ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι πάντα δίπλα σου και στον πολιτισμό και στον αθλητισμό!” Ο Δήμαρχος τέλος ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες να έχουν καλή αγωνιστική σεζόν, με δύναμη στους αγώνες και χωρίς τραυματισμούς, αισιοδοξία και χαμόγελα! Δεν έκρυψε όμως και την ιδιαίτερη αγάπη του για τον Ακράτητο, που – όπως δήλωσε – τον θεωρεί “σπίτι του”!
Ακολούθως, ο Εθνικός Πανοράματος βράβευσε:
Για τη συμβολή του στην υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος αναβάθμισης του αθλητισμού στα Άνω Λιόσια, τιμήθηκε ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” κ. Γιώργος Μαυροειδής, από τον Πρόεδρο της ομάδος του Εθνικού Πανοράματος και μέλος της Ε.Π.Σ.Δ.Α., κ. Φάνη Μαλανδρίνο.
“Είναι ορατή η διαφορά, συγκριτικά με άλλες διοικήσεις, τόσο στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Άνω Λιοσίων, αλλά και στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων. Ειδικά στο γήπεδο του Πανοράματος, που φιλοξενεί 6 ομάδες, έχουν γίνει πολλά βήματα και είμαστε βέβαιοι θα γίνουν και επόμενα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εθνικού Πανοράματος κ. Μαλανδρίνος, ευχαριστώντας τον κ. Μαυροειδή για αυτή τη σημαντική συμβολή του στην πρόοδο του αθλητισμού στον Δήμο.
Σχετικά με την τιμητική αυτή διάκριση, ο κ. Γιώργος Μαυροειδής δήλωσε: “Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω σαν Δήμος απ’ αυτό που ΠΡΕΠΕΙ! Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της ομάδος και στον Χρήστο Ράλλη, για την προσπάθεια που κάνουν! Να έχετε υγεία στις οικογένειές σας, η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της χωρίς τραυματισμούς και ελπίζω κι εύχομαι ολόψυχα να ανεβείτε κατηγορία!”
Οι επίσημοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση κοπής της πίτας του Α.Ο. Εθνικού Πανοράματος, ήταν: ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Αντωνόπουλος, Γιάννης Κρεμύδας, Νίκος Χατζητρακόσιας, Γιώργος Καραϊσκάκης, Γιώργος Αδάκτυλος και Τζένη Μπάρα, η νομική σύμβουλος του Δήμου Φυλής κ. Χρυσούλα Κουράση, οι Πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου Γιώργος Μαυροειδής, Γιώργος Κούρκουλος και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Παναγιώτης Λουμάκης και η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φυλής Φωτεινή Κόκκινου.
Από την Ε.Π.Σ.Δ.Α.: Ο Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Δ.Α. κ. Μιχάλης Τζανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Διολέτης και οι Γραμματείς κ.κ. Ντούρος και Σιέτος.
Αντιπρόσωποι αθλητικών συλλόγων επίσης παρευρέθησαν και ήταν από: Ίκαρος Ασπροπύργου, Ακράτητο, Αστέρα, Σκορπιό Φυλής, Α.Ε. Ζεφυρίου, ΠΑΟΚ Φυλής, τμήματα πάλης, ποδοσφαίρου και χάντμπολ του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, τμήματα γυναικείας πάλης και Tae Kwon Do “ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ”, Παλαίμαχοι Εθνικού Πανοράματος και Παλαίμαχοι του Ακρατήτου.
Υπεύθυνος για τη διασκέδαση και την κάλυψη του μουσικού μέρους της εκδήλωσης, ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Λούφης, έπαιξε στην… “έδρα του” με την εξαιρετική καλλιτεχνική παρέα του, παρασύροντας στην πίστα όχι μόνο τους συμπαίκτες του, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης! Το εορταστικό κλίμα και η πετυχημένη κορύφωση της βραδιάς, αποτυπώνεται στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί: