Τα επικρατέστερα σενάρια για την περιοχή μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού

/
/
Τα επικρατέστερα σενάρια για την περιοχή μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού
Τα επικρατέστερα σενάρια για την περιοχή μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού

Στις 25 Αυγούστου αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της η οκταμελής επιτροπή που έχει ορίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΕΑ, αλλά και διευθυντικών στελεχών των φυλακών Κορυδαλλού και Βόλου, για τον προσδιορισμό του χώρου όπου θα κατασκευαστεί το σωφρονιστικό κατάστημα που θα αντικαταστήσει – ύστερα από τουλάχιστον δύο χρόνια – το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Οι υποψήφιες περιοχές μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού, κωλύματα και αντιδράσεις…

«Φαβορί» για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού είναι μια έκταση περίπου 30-40 στρεμμάτων γύρω από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, όπου υπάρχουν και δύο στρατόπεδα. Όμως υπάρχουν επιφυλάξεις λόγω της μεγάλης απόστασης από την Αθήνα (προσεγγίζει τα 50 χλμ.) με φόβο για προβλήματα στις μεταγωγές, αλλά και διαμαρτυρίες δικηγόρων που θα πρέπει να καλύπτουν αυτή την απόσταση για να επισκέπτονται τους πελάτες τους. Σημειώνεται ότι και ο αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Χρήστος Σιδέρης ανέφερε, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ότι «θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες, που ήδη μιλούν για υποβάθμιση αν κατασκευαστούν σε εκείνο το σημείο οι φυλακές. Διαμαρτυρίες θα υπάρξουν και για την περίπτωση μεταφοράς των φυλακών στο παλιό στρατόπεδο της Μαλακάσας, που τώρα λειτουργεί σαν hotspot και διαμένουν περίπου 1.200 πρόσφυγες».

Υπάρχουν, ακόμη, σκέψεις για μεταφορά των φυλακών στο Χαϊδάρι – κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΕΒΟΠ – αλλά και στην περιοχή του Σχιστού, όπου και πάλι υπήρχε προ μερικών ετών διερεύνηση για μεταφορά εκεί του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού. Όμως τότε εντοπίστηκε κώλυμα λόγω γειτονικού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων και σχετικών ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί με υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: https://www.tovima.gr

 

Επάνω