Μετά τα "παπαγαλάκια" ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε τους "Fyli - κούκους"!
Μετά τα “παπαγαλάκια” ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε τους “Fyli – κούκους”!

Ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα της αναγκαίας – λόγω των υγειονομικών συνθηκών – “τηλεκπαίδευσης” που ενεργοποίησε το υπουργείο Παιδείας, οι “fyliκοί” της επικοινωνιακής γραμμής της μείζονος αντιπολίτευσης παραδίδουν καθημερινά, και εν μέσω καραντίνας, διαδικτυακά μαθήματα για… δημάρχους και “παπαγαλάκια”, καθώς όνειρό τους είναι, λέει, μια μέρα να γίνουν Περιστέρια! Ανιχνεύοντας, όμως, πληροφορίες για τους “παπαγάλους” και τα “περιστέρια”, πέσαμε πάνω σ’ ένα άλλο… παρασιτικό πτηνό, τον κούκο, που αποτελεί και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα πτηνού για την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ!!!

Ο κούκος, λοιπόν, γνωρίζουμε πως δεν φτιάχνει φωλιά, ούτε μπαίνει στην διαδικασία να κλωσήσει αυγά, αλλά αναθέτει αυτή τη δουλειά σε άλλους, τρυπώνοντας σε ανυποψίαστο χρόνο σε ξένη φωλιά και γεννάει ένα αυγό, όπου “παραμάνες” αναλαμβάνουν τις λεπτομέρειες!!! Ενδεικτικό μάλιστα του πόσο εγωιστικά και… αχάριστα είναι αυτά τα πουλιά, είναι το γεγονός ότι οι νεοσσοί κούκοι δεν θέλουν να μοιράζονται το φαγητό και χωρίς δισταγμό εκδιώκουν από τη φωλιά τους άλλους νεοσσούς, ενώ μόλις ενηλικιωθούν διώχνουν και τους… “θετούς γονείς” που τους ανέθρεψαν!

Επειδή το τελευταίο διάστημα (κυρίως!) οι διαχειριστές των blogs που ασχολούμαστε με την τοπική ενημέρωση, νιώθουμε σαν να ζούμε στη… “φωλιά του κούκου” με όσα ανισόρροπα – για τα ανθρώπινα δεδομένα – συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του φου μπου, ανακαλύψαμε την επιστημονική ονομασία του είδους πτηνών που ευδοκιμούν στον Δήμο μας: Πρόκειται για τους… “fyli-κούκους” οι οποίοι αυγατίζουν με σκοπό να διενεργούν εντατικές πλύσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα των ψηφοφόρων, μέσα από ψεύτικους λογαριασμούς (fake profiles και ομάδες “αγνώστων” διαχειριστών στο facebook). Ήρθε ο καιρός να σας συστήσουμε κάποιους από αυτούς!

Προς απογοήτευση των θαυμαστών της, μα προς μεγάλη δικαίωση της πάντα ενημερωμένης και τεκμηριωμένης δουλειάς των δημοσιογράφων που ΕΠΩΝΥΜΩΣ απευθύνονται στο αναγνωστικό τους κοινό, γνωρίσαμε επιτέλους τη… Μaria (με τα κίτρινα) Parlikaki, που αγαπά καλύτερα τον γείτονα! Παραμένοντας για περίπου 2 χρόνια στο… “απυρόβλητο”, κατόρθωσε με το λάγνο βλέμμα “της” να γίνει το κρυφό αντικείμενο πόθου πολλών… ανδρών, που σπεύδουν να της ευχηθούν κάθε πρωτοχρονιά για τα γενέθλιά “της”. Πού να φανταστούν, εξάλλου, ΠΟΙΟΣ… “νάνος” της πολιτικής σκηνής των Άνω Λιοσίων, κρυβόταν πίσω από αυτά τα… πράσινα μάτια και την πλούσια κόμη;;;

Όπως, όμως, λέει και ο λαός, “μια του κλέφτη – δυο του κλέφτη – τρεις και το… μοιραίο λάθος έγινε και έφερε την απομυθοποίηση με την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της εικονιζόμενης, πριν από λίγα 24ωρα, μαζί με ένα πλούσιο αρχείο άλλων πληροφοριών, που έκαναν τη… λαλίστατη (εξ’ου και το “Παρλικάκη”) νεαρά να καταπιεί τη γλώσσα “της”!

Για να πάρετε μια γεύση από την αισχρή εξαπάτηση που ασκεί στους… “ανυποψίαστους” διαδικτυακούς φίλους της, σας παραθέτουμε ενδεικτικά μια πρόσφατη ανάρτηση:

(Δε βαριέσαι καημένη; Εδώ κυκλοφορείς εσύ με τη… φωτογραφία άλλης!)

 

… και το “δούλεμα” βεβαίως είχε συνέχεια στα σχόλια…

(Ε, αυτό πια, θα περάσει στην ιστορία του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου πληροφοριών!)

 

Ένα ακόμη “νέο… εγχείρημα” – όπως αυτοσυστήνονται μεταξύ τους οι “fyli-κούκοι” – είναι ο “Συμπολίτης Φυλής“! Θλιβερή απομίμηση του… “George – George” και η δράση του εστιάζεται κυρίως στην πόλη του Ζεφυρίου, που είναι και ο πραγματικός τόπος διαμονής του… συμπολίτη!

Μα πόσο χαχόλους, αναρωτιέμαι ειλικρινά, θεωρούν τους πολίτες του Δήμου Φυλής, όλοι αυτοί οι Εφιάλτες και οι παρατρεχάμενοι “fyli-κούκοι” της αντιπολίτευσης, που προσφέρονται να γίνουν τα “κίτρινα δεκανίκια” της, μέσω των οποίων αλληλοϋποστηρίζουν τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και την παραπληροφόρηση που διασπείρουν;

Κάθε φορά μάλιστα που… εκκολάπτεται μία ομάδα “fyli – κούκου”, στην υποδοχή για τα καλωσορίσματα βρίσκεται πάντα το… “αγλάισμα της αληθείας”, ο “πρύτανης της παραπληροφόρησης”, που με υφέρποντα συμπλέγματα ανωτερότητας και με τον χαρακτηριστικό επαναστατικό του ζήλο, καλείται να αποκαταστήσει την… “τρωθείσα ενημέρωση” του τόπου! Έτοιμος να στηρίξει όποιο “νέο εγχείρημα” θα δίνει άλλοθι στον ήδη παρεξηγημένο ρόλο του στο διαδίκτυο, αναρτά πατρικές νουθεσίες με… “εμψυχωτικό” περιεχόμενο:

(Καλέ αν δεν ξέρουμε εμείς τον… “Συμπολίτη μας” ποιος τον ξέρει; Σ.Σ. μόνο, μην μας ακούσουν κι άλλοι και πάει στράφι η δουλειά…)

 

… κι ο “συμπολίτης” απαντά:

(***Η συγκεκριμένη ανάρτηση ‘κατέβηκε’ μετά από λίγη ώρα…)

Αυτό είναι λοιπόν κύριοι, το είδος των πτηνών που αποτελούν τα… “κίτρινα δεκανίκια” της μείζονος αντιπολίτευσης και να μην σας κάνει καμία εντύπωση, αν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Φυλής, οι “μείζονες” παρουσιάσουν κάποιους υποψηφίους συμβούλους τους με τα… “καλλιτεχνικά” τους ψευδώνυμα, τότε που ο επικεφαλής της παράταξης θα δηλώνει ξανά “υπερήφανος για την μεγάλη του ομάδα” και τον αγώνα που έδωσαν στα social για την… αλλαγή της πόλης!!

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε κι οι άνεμοι παρασύρουν με μανία τις… κουκούλες κάτω από τις οποίες κρύβονται οι… “fyli-κούκοι”!!! 

“Κουκου – τσα!”