Μεγάλη επιτυχία του Δ. Φυλής: 2.002.358 ευρώ, για τους πληγέντες από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Μεγάλη επιτυχία του Δ. Φυλής: 2.002.358 ευρώ, για τους πληγέντες από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς
Μεγάλη επιτυχία του Δ. Φυλής: 2.002.358 ευρώ, για τους πληγέντες από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ύψους 2.002.358 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν  νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου 2019, πέτυχε ο Δήμος Φυλής με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Χρήστου Παππού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, αλλά και με την σημαντική συμβολή του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιου Μπούρα.

Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Φυλής θα λάβει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ύψους 2.002.358 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν  νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου 2019.

Ένα χρόνο μετά τη σεισμική δόνηση που ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου μας θα λάβουν  το συγκεκριμένο ποσό για την ανακούφισή τους από τις ζημιές που υπέστησαν.

Η απόφαση για την επιχορήγηση του Δήμου με αυτό το υπέρογκο ποσό δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε οργάνωση, μεθοδικότητα και στοχευμένη προσπάθεια από αιρετούς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να καταδειχθεί η ανάγκη αποζημίωσης των ιδιοκτητών τους, σε μια οικονομική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη, με ανοιχτές πληγές από τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας και μεγάλα κόστη για την επισκευή ζημιών.

Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά και ιδιαίτερα, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για τη στήριξη και την αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα που βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων του και συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχή έκβαση. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, εκλεγμένους και υπηρεσιακούς, που παλεύουν σκληρά για να κερδίσει αυτός ο Δήμος όσα αξίζει και δικαιούται.

Όλοι μαζί ενωμένοι, ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταφέρνουμε πολλά. Με το κεφάλι ψηλά. 

Για έναν τόπο που πρέπει να πάει ψηλά.

Σας ευχαριστώ

Χρήστος Σπ. Παππούς

Δήμαρχος Φυλής”

Η απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων Δήμων της χώρας από φυσικές καταστροφές:

Επάνω