Μεγάλες επιτυχίες για τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και την ελληνική αποστολή, στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης της Σερβίας!

Μεγάλες επιτυχίες για τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και την ελληνική αποστολή, στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης της Σερβίας!
Μεγάλες επιτυχίες για τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και την ελληνική αποστολή, στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης της Σερβίας!

Τίποτα δεν θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση, αλλά και επιβράβευση για το σκληρό, καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων που ακολουθούν οι παλαιστές και οι προπονητές της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν στο 10ο Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης «Csaba Ferenc», που διεξήχθη το Σάββατο (19/10) στην πόλη Kanjiza της Σερβίας!

Οι πολλά υποσχόμενοι αθλητές του Διονύση Κατηφόρη και του Χρήστου Αθανασιάδη, επιστρέφουν από τις πρώτες για τη σεζόν αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές, δίνοντας το στίγμα της πορείας που θα διαγράψουν στα επερχόμενα εθνικά Πρωταθλήματα – και όχι μόνο!

Συνδυάζοντας την άψογη τεχνική κατάρτιση, το αθλητικό ήθος, μα κυρίως κάνοντας υπέρβαση των ψυχικών ορίων που διαθέτουν, όπως άλλωστε σε κάθε τους αναμέτρηση, οι ταλαντούχοι παλαιστές του Ζεφυρίου είχαν μία επιβλητική παρουσία στις παλαίστρες και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω μόνο τις… άριστες εντυπώσεις για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις!

Τόσο οι προπονητές τους, όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει με θέρμη την προσπάθεια που γίνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος” του Ζεφυρίου, δικαίως καμαρώνουν για τη ραγδαία εξέλιξη μιας ομάδας που τολμά πλέον να “δείχνει τα δόντια της” και σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Μέσα από συγκλονιστικές αναμετρήσεις, μάλιστα, κατόρθωσαν να αποσπάσουν στο σύνολο 13 νίκες και 5 ήττες και τρεις από τους οκτώ αθλητές της αποστολής του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου να φτάνουν μέχρι τους τελικούς και να κατακτούν μετάλλια! Πρόκειται για τους:

ΙΩΣΗΦ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (χρυσό)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ασημένιο)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ (χάλκινο)

Επικρατώντας των ισχυρών αντιπάλων τους σε δυναμικές αναμετρήσεις – ακόμα και έναντι αθλητών με ηλικιακή υπεροχή… 2 ετών! – τόσο η 8μελής αποστολή της ομάδας Πάλης του Ζεφυρίου, όσο και τα μέλη των αποστολών που απαρτίζονταν από ταλαντούχους αθλητές των παλαιστικών Συλλόγων Α.Π.Σ. Τρικάλωνπ.α.α.π. Ογχηστός και Πλαστήρας Καρδίτσας, ξεχώρισαν ανάμεσα σε 250 αθλητές (7 – 16 ετών) από 15 χώρες που έλαβαν μέρος και απέδειξαν ότι οι Έλληνες παλαιστές, σίγουρα δεν αποτελούν μια… “εύκολη κλήρωση” σε Διεθνείς αγώνες!

Για την ελληνική αποστολή και τον παλαιστικό Σύλλογο Α.Π.Σ. Τρίκαλα οι επιτυχίες επισφραγίστηκαν με 2 χρυσά από τους Μιχάλη Τζιμουρτό και Παπαβασιλείου Δημήτρη και 4 χάλκινα από τους Δημόπουλο Δημήτρη, Δημόπουλο Γιάννη, Βολιώτη Αντώνη και Στούπη Παναγιώτη, για τον π.α.α.π. ΟΓΧΗΣΤΟ με την κατάκτηση 2 χάλκινων μεταλλίων από τους Χονδρονάσιο Γιώργο και Λιακούλη Δημήτρη, ενώ με 1 χάλκινο μετάλλιο του  Παπακώστα Δημήτρη ολοκληρώθηκε και η επιτυχής εμφάνιση του ΠΛΑΣΤΗΡΑ Καρδίτσας!

“Όταν κάνεις “ποδαρικό” στη νέα αθλητική σεζόν, με 3 μετάλλια από μια τόσο απαιτητική σε αγωνιστικό επίπεδο Διεθνή διοργάνωση, όταν οι αθλητές σου στο σύνολό τους στέκονται ισότιμα απέναντι σε Πρωταθλητές ισχυρών – παλαιστικά – χωρών και Πρωταθλητές Ευρώπης, μόνο ευτυχισμένος και αισιόδοξος για το μέλλον τους μπορείς να είσαι! Οι επιδόσεις και οι διακρίσεις των παιδιών μας στο Τουρνουά «Csaba Ferenc», ήταν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και τα αποτελέσματα δικαιώνουν όλους εκείνους που πίστεψαν και εξακολουθούν να πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας, για τις έντονες στιγμές συγκίνησης που μας πρόσφεραν στα ταπί των αγώνων κι ένα ακόμη μεγαλύτερο στους γονείς που μας εμπιστεύονται… Συνεχίζουμε!”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή Διονύση Κατηφόρη, που γεύεται την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του – που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται: Να γνωρίσει όλη η Ελλάδα τα παιδιά του Ζεφυρίου, τα παιδιά που παλεύουν περήφανα για τον τόπο τους!

“Η έντονη κόπωση από το μεγάλο ταξίδι δεν βγήκε καθόλου στις παλαίστρες, κι αυτό από μόνο του δείχνει τη δίψα των παιδιών μας να φτάσουν πολύ ψηλά και να κατακτήσουν “κορυφές” που σήμερα είναι… λόφοι, μα αύριο θα γίνουν βουνά! Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική αποζημίωση που μπορεί να εισπράξει ένας προπονητής: Να βλέπει στα μάτια των αθλητών του τον ζήλο για την επίτευξη του στόχου! Φυσικά, όπως ισχύει για όλα τα ωραία, αυτή ήταν μία επιτυχημένη για την ομάδα μας διοργάνωση, που όμως έληξε και από Δευτέρα θα σκύψουμε ξανά τα κεφάλια, να δουλέψουμε για τους επόμενους στόχους μας…”, επεσήμανε ο προπονητής Χρήστος Αθανασιάδης.

Η επινίκια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της παλαιστικής ομάδας, κλείνει ως εξής: “Η οικογένεια της Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου… ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 🥇💪🔝🎯 …και υπόψιν: Το Ζεφύρι ξέρει να παλεύει και να διακρίνεται, ακόμα και… σε Διεθνές επίπεδο!!!”

Αν αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα χρειαζόταν να το αποτυπώσουμε σε εικόνες, αυτές θα ήταν οι ακόλουθες:

Σταύρος Μικρόπουλος

Γιώργος Μικρόπουλος

Γιώργος Συρόπουλος

Γιώργος Κίνας

Παναγιώτης Αθανασιάδης

Θοδωρής Αθανασιάδης

Ιωσήφ Συρόπουλος

Μάνος Νικολαϊδης

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Θάνος Συρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Αρχηγός της ομάδας Βασίλης Νικολαϊδης, με τον διοργανωτή των Αγώνων Rudolf Rececki

Η ομάδα Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, ανανεώνει το ραντεβού της με τις παλαίστρες για τις 16 Νοεμβρίου και το Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Πάλης “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” που θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά στην έδρα του, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος” στο Ζεφύρι, στη μνήμη του αείμνηστου προπονητή…

Επάνω