Μήνυμα Δημάρχου Φυλής για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Δημάρχου Φυλής για τη νέα σχολική χρονιά
Μήνυμα Δημάρχου Φυλής για τη νέα σχολική χρονιά
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με νέους στόχους, νέα όνειρα και κοινό παρανομαστή τη γνώση και τη μόρφωση. Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε εκπαιδευτικό, σε κάθε γονέα, σε κάθε κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη στη νεανική αισιοδοξία. 
 
Η Διοίκηση του Δήμου Φυλής σταθερά προσηλωμένη στη νέα γενιά φρόντισε και φέτος -όπως κάθε χρόνο- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να συντηρήσει, να ανακαινίσει και να επισκευάσει τις σχολικές μονάδες ώστε μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές να μπορούν λειτουργούν απρόσκοπτα και με αφοσίωση στα καθήκοντά τους. 
 
Ως Δήμαρχος αλλά και ως καθηγητής έχω συνδέσει άρρηκτα τη ζωή μου με τη σχολική κοινότητα και τη νέα γενιά. Παλέψαμε σε αυτές τις δύο θητείες και καταφέραμε επί των ημερών της Διοίκησης μας να εξασφαλίσουμε – με τα σχολεία που χτίστηκαν- περισσότερες και ασφαλέστερες αίθουσες. Συνεχίζουμε με την ίδια μαχητικότητα να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στις υποδομές. 
 
Προχωρήσαμε το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Ήδη τα πρώτα σχολεία θερμαίνονται με φυσικό αέριο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Για εμάς η στήριξη της παιδείας είναι και παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Θέλουμε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για να μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή τους έχοντας ισχυρά εφόδια. 
 
Ως εκπαιδευτικός θέλω να διαβεβαιώσω τα παιδιά ότι με μέθοδο, προσήλωση και επιμονή μπορούν να πετύχουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί και ακόμα περισσότερα. Ως Δήμαρχος ήμουν και παραμένω δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς που είναι οι στυλοβάτες του εκπαιδευτικού μας συστήματος αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων θα κάνουμε και φέτος ότι είναι δυνατόν ώστε τα σχολεία του Δήμου μας να έχουν άρτια λειτουργία. 
 
Εύχομαι σε όλους καλή, εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά. Καλό ξεκίνημα, καλή νέα σχολική χρονιά. 
 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠ. ΠΑΠΠΟΥΣ
 
Επάνω