Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Στις Περιφερειακές Εκλογές αποφασίζουμε υπεύθυνα – Συνεχίζουμε μαζί!»

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=
Γράφει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος,
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά – «Αττική μπροστά»

Στις 8 Οκτωβρίου, ψηφίζουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφασίζουμε για την τοπική μας εκπροσώπηση, τόσο σε επίπεδο δήμων, όσο και για τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια.

Έχω την πεποίθηση ότι τα τελευταία 4 χρόνια καταφέραμε να βάλουμε την Περιφέρεια και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των πολιτών και να αναδείξουμε το ρόλο και τις δυνατότητες που έχει.

Μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές του 2019, εισέπραττα ότι στην κοινή συνείδηση, η Περιφέρεια ήταν κάτι πιο μακρινό, λιγότερο καταλυτικό για τα τοπικά δρώμενα, με περισσότερο  διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο. Κάτι μάλλον κοντά στην κεντρική πολιτική σκηνή παρά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό πλέον έχει αλλάξει. Τα 4 τελευταία χρόνια, ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής εργάστηκα προσωπικά και συνεργαστήκαμε ως διοίκηση Περιφέρειας Αττικής, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και σχέδιο.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου δράσης, που εφαρμόζω καθημερινά στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, είναι:

 Επαφή με την καθημερινότητα και με κάθε πολίτη, με αποτέλεσμα την σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση των προβλημάτων σε κάθε περιοχή της Δυτικής Αττικής,

 πλήρης γνώση και άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων που παρέχει ο νόμος,

 διεκδίκηση και τεχνοκρατική αρτιότητα στην αναζήτηση και εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων,

 συγκεκριμένος προγραμματισμός υλοποίησης έργων και μελετών, ώστε να επιτευχθούν στοχευμένες μεγάλες παρεμβάσεις, αλλά και πολλές μικρότερης έκτασης που συμβάλλουν και αυτές στη σύνθεση της μεγάλης εικόνας.

 Τέλος, οργάνωση, ομαδική, καθημερινή δουλειά και προσήλωση στον κοινό μας στόχο, για ένα καλύτερο αύριο.

Νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Δεν θα απαριθμήσω εδώ όλα όσα έχουν γίνει, είναι άλλωστε αναρτημένα και προσβάσιμα σε όλους τους συμπολίτες μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα lefteriskosmopoulos.gr.

Αυτό που πρέπει όμως να επισημάνω είναι ότι όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν, όσα ακόμα εκτελούνται και αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί με συγκεκριμένες ενέργειες -και όχι απλώς ως σκέψεις-, δημιουργούν μια Νέα Δυτική Αττική.

Τη Δυτική Αττική, που προχωράει μπροστά και διεκδικεί όσα αξίζει.

Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να συνεχίσουμε μαζί το έργο, που έχουμε ξεκινήσει για κάθε περιοχή της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους, τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Έχουμε θέσει τις βάσεις, με την δουλειά που έχουμε κάνει, με την τεχνογνωσία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει, προσωπικά και με τη δική σας στήριξη μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για όλους μας. Με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και με οφέλη για όλους, για κάθε συμπολίτη μας.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πόσο κρίσιμη και σημαντική είναι η ψήφος για την Περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερα αυτή τη φορά, ιδιαίτερη στη Δυτική Αττική, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ή αδιάφορη ψήφο.

Επιλέγοντας συνδυασμό, επιλέγουμε Περιφερειάρχη. Με τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Νίκο Χαρδαλιά είναι βέβαιο ότι θα πάμε την Αττική μπροστά. Είναι σημαντικό πριν την τελική απόφαση να πληροφορηθούμε και να αξιολογήσουμε τα πρόσωπα που ζητούν την εμπιστοσύνη μας.

Σε ό, τι αφορά τη Δυτική Αττική, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζοντας Περιφερειακό Σύμβουλο από το νικητή συνδυασμό, επιλέγουμε τον Αντιπεριφερειάρχη. Επιλέγουμε αυτόν που αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι η φωνή της περιοχής μας μας στον υψηλότερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτόν που θα πρέπει να βρεί τη λύση των προβλημάτων μας αλλά και θα μπορεί να την κάνει πράξη. Αυτόν που θα πρέπει να διεκδικήσει για τη Δυτική Αττική, για να πάμε βήματα μπροστά. Αυτόν που οφείλει και θα βρίσκεται συνεχώς και με ειλικρίνεια, δίπλα σε κάθε πολίτη του τόπου μας.

Το διάστημα ως τις εκλογές συνεχίζω να είμαι σε επαφή με όλους σας και με τον καθένα ξεχωριστά, καθημερινά, όπως έκανα συνεχώς. Σκοπός μου να μεταφέρω τις σκέψεις και το όραμά μου για τον τόπο μας, αλλά κυρίως να δω και να ακούσω όσα μας απασχολούν και όσα μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή μας.

Είχα και θα εξακολουθήσω να έχω πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με κάθε συμπολίτη μου, με κάθε έναν από εσάς.

Γνωρίζω πολύ καλά τι χρειάζεται αυτός ο τόπος. Το έχω βιώσει, έχω δουλέψει πάνω σε αυτό, έχω ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη, αλλά και τρόπο δράσης για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και σχέδιο να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στη Δυτική Αττική. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Διεκδικώ να κριθώ από τους συμπολίτες μου, όλους εσάς, για το έργο που έχει γίνει, τη δουλειά που έχω κάνει, την αποτελεσματικότητά μου, αλλά και το νοιάξιμο που επέδειξα για κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά. Στην περιοχή μας, στη Δυτική Αττική, έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης, μιλάμε με εντιμότητα και μπορούμε να
πάμε την τοπική μας κοινωνία πολλά βήματα μπροστά.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …