Κορονοσκόπηση: Οίμοι τάλαινα Ελλάς, μη μιλάς και μη γελάς!

Κορονοσκόπηση: Οίμοι τάλαινα Ελλάς, μη μιλάς και μη γελάς!
Κορονοσκόπηση: Οίμοι τάλαινα Ελλάς, μη μιλάς και μη γελάς!

Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη… κορονοσκόπηση μέσα από τη διεισδυτική “ματιά” του #gavatanews, αλλά και με τη γνωστή – σκωπτική μας διάθεση απέναντι στα γεγονότα. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς είναι το θέμα…

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα όμορφα της εβδομάδας που διανύσαμε. Τσικνίιιισατεεε;;; Διότι αν ΔΕΝ τσικνίσατε, δεν θα μπορέσω να μην δικαιολογήσω και την γκρίνια των “νοσταλγών” των… capital control, που οργίασαν στα social με τους χορούς και τα τρικούβερτα γλέντια που στήνονταν γύρω από τις φισκαρισμένες (sic) σε πρωτεϊνη ψησταριές, της πάλαι ποτέ μνημονιακής Ελλάδας!

Εντάξει, το νιώθω. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζούμε, αλλά οπλιστείτε με ΥΠΟΜΟΝΗ, αγαπημένοι, γιατί όπως όλα δείχνουν… θα έχει σίγουρα συνέχεια!!! “Δυο βδομαδούλες καραντίνας ακόμα” λέει ο πρωθυπουργός… Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με προσοχή”, απαντάει ο Βασιλακόπουλος της γνωστής Επιτροπής των “ειδικών”. Εσείς, από την εμπειρία σας, τίνος λέτε η άποψη θα επικρατήσει;

Ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν από το πρωί στο διαδίκτυο οι δυσοίωνες προβλέψεις των “ειδικών” απεσταλμένων του… Μωυσέως, για τον αριθμό των κρουσμάτων της ερχόμενης εβδομάδας, οι οποίοι τα υπολογίζουν μεταξύ των 2.100 και λίγο παραπάνω από τα 3.000! Σε αυτή την απευκταία περίπτωση, δηλαδή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο από το κόκκινο, που έγινε “βαθύ κόκκινο”, να βρεθούμε αίφνης στο… μπορδοροδοκόκκινο και να μην μας σώζει τίποτα!

Αχ και πόσα να αντέξουμε και πόσο να βαστάξουμε αυτόν τον εγκέφαλο πια, να μην κάνει μεταφυσικές σκέψεις για συμπαντικά μηνύματα και εξωγήινους; Όχι βρείτε μου λόγο σοβαρό και “έξυπνο”, σαν τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορωνοϊό, για να τις αποτρέψω, όταν η γη σείεται ασταμάτητα και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ζήσαμε όσους σεισμούς δεν έχουμε ζήσει σε όλη μας τη ζωή! Που θα μας στέλνει ο Σύψας το καλοκαίρι για μπάνιο (να ξεμουδιάσουν και οι αρθρώσεις από τον καναπέ) και δεν θα βρίσκουμε θάλασσα να κολυμπήσουμε, γιατί οι θάλασσες εξαφανίζονται – εξατμίζονται – κάποιος τις πίνει… δεν ξέρω! Πού πήγε η θάλασσα από το Καβούρι; Την Μαρίνα Ζέας; Το Ναύπλιο; Το Ηράκλειο της Κρήτης; Στραγγίζουμε!

Το προσπάθησα και με τη θρησκεία, δεν λέω, να δώσω κάποια εξήγηση σε όλες αυτές τις… απόκοσμες εικόνες σε όλη τη χώρα, μα κι εκεί πάλι συναντώ τις λαϊκές δοξασίες των βιβλικών εποχών που πίστευαν πως ο πρώτος γεννημένος υιός κληροδοτούσε τα περισσότερα αγαθά από τον πατέρα του. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε!

Δυσοίωνα και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους “ειδικούς” της κυβέρνησης και που όλα συγκλίνουν στην παράταση του εγκλεισμού, πέραν της πρόσφατης παρατάσεως των “δύο κρίσιμων εβδομάδων” (καθότι ως γνωστόν από τον Μάρτιο του ’20, οι επόμενες… 2 εβδομάδες αναμένονται κρισιμότερες των 2 προηγούμενων, κ.ο.κ.).

Εγώ προσωπικά πάντως δεν σας κρύβω ότι δεν έχω ξεκαθαρίσει αν αυτό το “βλέπουμε φως στο τούνελ” που μας δήλωσε με γλαφυρότητα ο πρωθυπουργός μας, αφορούσε το τούνελ του… Saint-Gothard της Ελβετίας ή την εκπομπή αναζητήσεων της Νικολούλη!!! Διότι – σου λέει – 26 χρόνια επιτυχίες μετράει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, δεν θα μπορέσει να μας βρει τα… αυγά και τα πασχάλια;

3.000 ήταν τα κρούσματα – θυμάστε; – όταν οι “ειδικοί” και οι συν αυτώ παίδες μας έχωσαν σε σκληρό… l(r)ockdown για να μειωθούν, κι έκτοτε πέρασαν 5 ΜΗΝΕΣ – που πουντιάσαμε να “κλείνουμε για να σωθεί το σύστημα υγείας” και να “ανοίγουμε για να σωθεί η οικονομία”, που έχει μπλοκάρει μέχρι και ο Θωμάς αν θα ‘ναι σπίτι στις 6, στις 7, ή στις 9 για να ετοιμαστεί για… Χαβάη, που βάλαμε λουκέτο σε σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο και αθλητισμό… και τι καταφέραμε; Να μετράμε ΑΚΟΜΑ 2.700 (!!!) κρούσματα ημερησίως, κι αυτό γιατί – όπως μας εξήγησε η “ειδική” Παπαευαγγέλου – το πρόβλημα δεν λύνεται όσο… “μιλάμε και γελάμε δυνατά”!!!

Σαν να μην έφτανε δηλαδή που μόνο “κόφτη” δεν μας έβαλαν ακόμα στα πόδια, να τα κλειδώνει αυτόματα στα 2χλμ, έχεις και την Παπαευαγγέλου να σου λέει “μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς!” Το αν έχεις ανάγκη να βγεις, να δεις έναν φίλο, να γελάσεις ΔΥΝΑΤΑ – καν τι μη γελοίον ει – να το φχαριστηθεί η ψυχή σου, ρε αδερφέ, χωρίς να κινδυνεύεις να καταπιείς τη μάσκα… το αν θες να εκφραστείς με έναρθρο λόγο που είναι και το γνώρισμα που σε ξεχωρίζει από κάθε άλλο αγελαίο ζώο… το αν έχεις εντονότερη από ποτέ την επιθυμία να ουρλιάξεις μέχρι να σου μείνουν τα πνευμόνια στο χέρι… ΔΕΝ το εξετάζουν βεβαίως οι “ειδικοί του Μωυσέως”, που η αποστολή τους είναι να μετρούν κρούσματα και να εφευρίσκουν “έξυπνες” απαγορεύσεις, να μην κυκλοφορούμε, να μην μιλάμε, να μην γελάμε.

Βράσε όρυζα, my friend!

Η λύση για την επιβίωσή μας σε αυτόν τον πλανήτη, είναι μία: ΝΑ ΜΟΥΓΓΑΝΙΖΟΥΜΕ!!! Οπότε, αν τύχει και συναντηθούμε…

Κάνε μου λιγάκι «Μμμ…» – κι εγώ αμέσως θα σου κάνω  «Μμμ…»

Και στοίχημα σου βάζω
(Ναι σου βάζω)
Πως έτσι όπως βράζω
(Όπως βράζω)
Αυτή η ιστορία αν αρχίσει
Δεν πρόκειται να σβήσει

Οίμοι τάλαινα Ελλάς…

Επάνω