Καλοκαιρινή... επιδρομή δέχθηκε το κυλικείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου!

Καλοκαιρινή… επιδρομή δέχθηκε το κυλικείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου!
Καλοκαιρινή… επιδρομή δέχθηκε το κυλικείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου!

Πιστοί στην… ετήσια παράδοση οι γνωστοί – “άγνωστοι” λαθροεπισκέπτες των σχολικών συγκροτημάτων, παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς, “χτύπησαν” ξανά! Στόχος τους, αυτή τη φορά, το κυλικείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, που βρίσκεται επί των οδών Κουτσονίκα & Σουλίου και σε απόσταση μικρότερη των 500μ. από το Α.Τ. Ζεφυρίου (!) και κυριολεκτικά το λεηλάτησαν – όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε.

Ήταν σήμερα το πρωί, όταν ο προϊστάμενος του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου κ. Μιχάλης Λαθουράκης, που συνόδευε το συνεργείο καθαριότητας του δήμου για να εκτελέσουν τις καθιερωμένες εργασίες αποψίλωσης και καθαριότητας των προαύλιων και περιβαλλόντων χώρων των σχολικών μονάδων για την προετοιμασία της επερχόμενης σχολικής χρονιάς, αντιλήφθηκε την παραβιασμένη πόρτα ενημερώνοντας άμεσα τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου κ. Γιάννη Μαυροειδάκο και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. κ. Γιάννη Κρεμύδα.

Οι δράστες εικάζεται ότι ήταν περισσότεροι από τρεις, εφόσον μετέφεραν (προφανώς με τη βοήθεια φορτηγού οχήματος) ό,τι επαγγελματική ηλεκτρική συσκευή διέθετε ο χώρος: από την καφετιέρα και την τοστιέρα, έως και τον φούρνο, τον ψυγειοκαταψύκτη, τον θερμοθάλαμο, και λοιπές συσκευές (πλην της ταμειακής μηχανής). Εισέβαλαν στο προαύλιο σπάζοντας αρχικά την πόρτα του σχολείου και κατόπιν του κυλικείου, το οποίο και “έγδυσαν”, αφήνοντας πίσω τους έναν βανδαλισμένο χώρο και δεκάδες άδεια μπουκαλάκια του νερού που κατανάλωσαν, προφανώς εξαιτίας της… κόπωσης από τη μεταφορά των κλοπιμαίων, γεγονός που καταδεικνύει ότι έδρασαν ανενόχλητοι! Κατά την αποχώρησή τους μάλιστα από τον χώρο φρόντισαν να καλύψουν τα αποτυπώματά τους αδειάζοντας στον χώρο που έδρασαν έναν… πυροσβεστήρα, δυσκολεύοντας έτσι το έργο των αστυνομικών της Σήμανσης.

Το συμβάν υπολογίζεται να έλαβε χρόνο τις τελευταίες ημέρες, καθώς η ιδιοκτήτρια του κυλικείου το είχε επισκεφτεί πριν από μία εβδομάδα περίπου και δεν υπήρχε κανένα ίχνος παραβίασης. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι ενώ ο χώρος προστατεύεται από συναγερμό, σύμφωνα με μαρτυρίες των περίοικων, αυτός δεν ήχησε. Να επισημάνουμε επίσης ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κυλικείο γίνεται στόχος επιδρομής αγνώστων, αφού λίγες μόλις μέρες αφού το ανέλαβε η ιδιοκτήτρια, τον Οκτώβρη του 2011, έπεσε ξανά θύμα κλοπής και ανάλογων βανδαλισμών.

Άξια ιδιαίτερης αναφοράς είναι η άμεση αντίδραση του Προέδρου της Α’θμιας Ε.Σ.Ε. κ. Γιάννη Κρεμύδα, που σε επικοινωνία του με την ιδιοκτήτρια του κυλικείου, εξασφάλισε τη διαβεβαίωσή του ότι οι φθορές και οι βλάβες που υπέστη ο επαγγελματικός της χώρος, θα αποκατασταθούν άμεσα κι εξ ολοκλήρου, προκειμένου το κυλικείο του 2ου Δημοτικού, να λειτουργήσει κανονικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές των φθορών που προκάλεσαν οι δράστες:

 

 

Επάνω