Θρήνος στην ελληνική Πάλη: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης

Θρήνος στην ελληνική Πάλη: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης
Θρήνος στην ελληνική Πάλη: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης

Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης μας Μπάμπης Χολίδης, ο σπουδαίος Έλληνας παλαιστής με τις περισσότερες και σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, αλλά και στην ευρύτερη αθλητική “οικογένεια” της Πάλης. Η αδιαθεσία που ένιωσε συνοδεύοντας την κόρη του στον χορό, ήταν ίσως η μοναδική που δεν κατόρθωσε να παλέψει για τη ζωή του και άφησε την τελευταία του πνοή ηττημένος από την καρδιά του, σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Ο Μπάμπης Χολίδης γεννήθηκε στο Καζακστάν την 1η Οκτωβρίου το 1956 και σε ηλικία 12 ετών – το 1968 – ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής Πάλης, όπου και έγραψε χρυσές σελίδες δόξας. Υπηρέτησε το άθλημα που λάτρεψε με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα), ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής στην κατηγορία των Ανδρών από το 1998 έως το 2000, μαζί με τον Δημήτρη Θανόπουλο και τον Αριστείδη Γρηγοράκη.

Από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, με συμμετοχή σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μπάμπης Χολίδης χάρισε δύο ιστορικές αθλητικές επιτυχίες στην Ελλάδα, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 1984 στο Λος Άντζελες, ενώ το 1988 στη Σεούλ κατέλαβε την τρίτη θέση και έφερε το μοναδικό μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση. Παράλληλα έχει κατακτήσει 5 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία των Ανδρών και χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1975 και του 1979.

Συντετριμμένοι από την είδηση του χαμού του σπουδαίου αθλητή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επάνω