Θετικά στον κορωνοϊό δύο αδέλφια μαθητές του 3ου Δημοτικού Ζεφυρίου - Κλειστά τα τμήματα

Θετικά στον κορωνοϊό δύο αδέλφια μαθητές του 3ου Δημοτικού Ζεφυρίου – Κλειστά τα τμήματα
Θετικά στον κορωνοϊό δύο αδέλφια μαθητές του 3ου Δημοτικού Ζεφυρίου – Κλειστά τα τμήματα

Κλειστά θα παραμείνουν 2 τμήματα του 3ου Δημοτικού Ζεφυρίου από τις 7 έως τις 20/10, λόγω διπλού κρούσματος κορωνοϊού σε αδερφάκια που φοιτούσαν σε διαφορετικές τάξεις του δημοτικού. Αφού ακολουθήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γονείς των συμμαθητών των δύο παιδιών, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που θα πρέπει να τηρήσουν.

Οι δύο αίθουσες έχουν απομονωθεί και σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια του σχολείου, έχει ήδη προγραμματιστεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη να γίνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των δύο κρουσμάτων στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν αμιγώς ρομά μαθητές, θορύβησε τις οικογένειες σε βαθμό που παρατηρείται δραματική μείωση παρακολούθησης των μαθημάτων και στις υπόλοιπες τάξεις.

Ο Δήμος, ωστόσο, συστήνει ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας από τους πολίτες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Με ενέργειές του, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει τη διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων με προγραμματισμένους εβδομαδιαίους ψεκασμούς από εξειδικευμένα συνεργεία, ενώ για τις περιπτώσεις που υπάρχει ενημέρωση από τον αρμόδιο Επόπτη Υγείας – ο οποίος έχει και την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ – για επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή, τα συνεργεία απολυμάνσεων παρεμβαίνουν άμεσα.

Επάνω