Θεμελίωση της Στέγης του ΑΙΓΕΑ: Στην πλατεία Περνερί θα χτυπά η καρδιά του Αιγαίου!

Θεμελίωση της Στέγης του ΑΙΓΕΑ: Στην πλατεία Περνερί θα χτυπά η καρδιά του Αιγαίου!
Θεμελίωση της Στέγης του ΑΙΓΕΑ: Στην πλατεία Περνερί θα χτυπά η καρδιά του Αιγαίου!

Με νησιώτικους σκοπούς γιορτάστηκε το πρωί της Πέμπτης (31/01) η τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΙΓΕΑΣ» Ιωάννα Καμπόλη στις βάσεις του δημοτικού οικήματος που θα στεγάσει τον πλούσιο αιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό, στην πλατεία Περνερί (Βασίλειου Μελετίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά) στα Άνω Λιόσια.

Σύσσωμη η διοίκηση του Δήμου Φυλής και παρουσία δημοτών και επίσημων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Μπούρα και τον υποψήφιο βουλευτή Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής κ. Γιώργο Πραχαλιά, κηρύχθηκε η επίσημη έναρξη των εργασιών για την ανέγερση της Στέγης του ΑΙΓΕΑ, που με κοινώς αποδεκτή πρόταση του Δημάρχου, θα φέρει το όνομα του αείμνηστου ιδρυτή του Συλλόγου Γεωργίου Αναπλιώτη.

Το κτίριο σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 818,53 τ.μ και  η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ακολουθεί την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και υλοποιείται με πόρους του Δήμου Φυλής. Αποτελείται από έναν ισόγειο ενιαίο χώρο, ο οποίος προορίζεται για εκδηλώσεις και έναν υπόγειο χώρο, ο οποίος διαθέτει χώρους γραφείων, WC ανδρών, WC γυναικών, αποδυτήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται κατασκευή πέργκολας στην πρόσοψη του κτιρίου ενώ ο περιβάλλων χώρος επιφάνειας 618,53 τ.μ. θα φυτευτεί με γκαζόν και το υπόλοιπο τμήμα θα στρωθεί με πλάκες τύπου Καρύστου.

 

Για την υλοποίηση ενός οράματος δύο δεκαετιών, από την ίδρυση του Συλλόγου (1998), ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και έχοντας δίπλα του τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Σχίζα με τους πολύτιμους συνεργάτες του, μίλησε για μία ομάδα ενωμένη. «Η ισχύς εν τη ενώση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ευχαριστώντας όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν τη μελέτη, με ιδιαίτερη αναφορά στον Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Νίκο Μαραγκό, στην Δ/ντρια της Πολεοδομίας του Δήμου Φυλής κ. Μαίρη Κατσανού και στους αρχιτέκτονες μηχανικούς κ.κ. Ελένη Μισαηλίδου και Αντρέα Μπρέμπο, που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα προκειμένου το όνειρο του «ΑΙΓΕΑ» να γίνει πραγματικότητα, ο Χρήστος Παππούς τόνισε πως οι εργασίες θα προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό πολύ γρήγορα να γίνουν τα εγκαίνια. «Εδώ στην πλατεία του Περνερί θα χτυπά η καρδιά του Αιγαίου!, κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Με θερμά λόγια εκτίμησης κι αγάπης στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τη σειρά της, η Πρόεδρος του «ΑΙΓΕΑ», Ιωάννα Καμπόλη, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση αυτού του ονείρου για τον Σύλλογο, υπογραμμίζοντας πως δικαίως η Στέγη θα λάβει το όνομα του ιδρυτικού μέλους της, Γεωργίου Αναπλιώτη. Η Ιωάννα Καμπόλη κλείνοντας τον επιγραμματικό λόγο της, υποσχέθηκε πως μέσα σε αυτή τη Στέγη ο «ΑΙΓΕΑΣ» θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το πολύτιμο έργο του, για τη διάσωση και διατήρηση του νησιώτικου πολιτισμού.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και η Πρόεδρος του «ΑΙΓΕΑ» κ. Ιωάννα Καμπόλη, κράτησαν στα χέρια τους τον θεμέλιο λίθο, που ευλόγησε ο Ιερέας του Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης πάτερ Φανούριος και οδεύοντας στο σημείο που θα ανεγερθεί το δημοτικό κτίριο του «ΑΙΓΕΑ», ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της τελετής.

Με έντονο Αιγαιοπελαγίτικο χρώμα, «Χρώμα Αιγαίου», που έδωσαν στην πλατεία Περνερί ο Ηλίας Πράσινος στο βιολί και ο Στάθης Στάης στο λαούτο και χειροποίητο κέρασμα από τις γυναίκες του Συλλόγου και με την παρουσία της συζύγου και δραστήριου μέλους του Συλλόγου του αείμνηστου Γιώργου Αναπλιώτη, κ. Σπυριδούλα Αναπλιώτη, κορυφώθηκε αυτή η ιστορική για τον Σύλλογο ημέρα θεμελίωσης της Στέγης του Αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού «Γεώργιος Αναπλιώτης». Ένα μικρό γλέντι στήθηκε στην πλατεία Περνερί, με την Πρόεδρο του Συλλόγου και τον Δήμαρχο Φυλής να παρασύρονται στους νησιώτικους ρυθμούς, όπως εξάλλου άρμοζε σ’ αυτή τη χαρμόσυνη, γιορτινή περίσταση! Οι νησιώτες καλλιτέχνες τραγούδησαν χαρακτηριστικούς σκοπούς, με στίχους γραμμένους αποκλειστικά για την τελετή θεμελίωσης του Αιγέα, που συμπεριλάμβαναν ευχαριστίες στον Δήμαρχο, αλλά και ένα άκουσμα αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Αναπλιώτη.

Τις θερμές ευχαριστίες τους, στους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του οράματος, εξέφρασαν και τα μέλη του Δ.Σ. μέσα από την επίσημη σελίδα του Συλλόγου:

«Καλορίζικη η Στέγη σου «Αιγέα»!!!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσίας τους σήμερα την τελετή θεμελίωσης της Στέγης του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο Αιγέας», «Γεώργιος Αναπλιώτης».

Δικαίως η στέγη ονομάστηκε «Γεώργιος Αναπλιώτης», προς τιμήν ενός ανθρώπου, που προσέφερε τόσα πολλά στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Το να αποκτήσει ο Σύλλογος δική του Στέγη ήταν όραμα και στόχος όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων από το έτος ιδρύσεως του Συλλόγου, 1998 – σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Φυλής κύριο Χρήστο Παππού, τους συνεργάτες του, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους μηχανικούς, τους εργολάβους και όλους όσους συνετέλεσαν προκειμένου το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.»

 

Σχόλια
Επάνω