Θαυμασμός, συγκίνηση και περηφάνια στη βράβευση των νέων φοιτητών του Δήμου Φυλής!

Θαυμασμός, συγκίνηση και περηφάνια στη βράβευση των νέων φοιτητών του Δήμου Φυλής!
Θαυμασμός, συγκίνηση και περηφάνια στη βράβευση των νέων φοιτητών του Δήμου Φυλής!

Η συγκίνηση κι ο θαυμασμός για την ελπίδα του τόπου, το «νέο αίμα» που εντάσσεται ενεργά πλέον στο κοινωνικό σύνολο και που αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα υγιή κύτταρα κάθε μικρής κοινωνίας, ήταν διάχυτα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων, που αποδείχθηκε πολύ «μικρή» για να χωρέσει τον όγκο της υπερηφάνειας των γονιών, των εκπροσώπων των Συλλόγων Διδασκόντων από τα Λύκεια της περιοχής και των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου, αλλά και σύσσωμης της διοίκησης του Δήμου Φυλής, οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο για να μοιραστούν τη χαρά και να χειροκροτήσουν με ικανοποίηση τους νέους και νέες φοιτητές και φοιτήτριες του Δήμου Φυλής!

Οι 274 (!) επιτυχόντες του Δήμου Φυλής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατά τη σχολική περίοδο 2017 – 2018, από τα 3 ΓΕΛ των δημοτικών ενοτήτων, το ΕΠΑΛ των Άνω Λιοσίων, καθώς και οι μαθητές – δημότες που φοίτησαν σε λύκεια εκτός του Δήμου, βραβεύθηκαν με τιμητικό έπαινο και χρηματικό έπαθλο των 200 ευρώ από τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκο Χατζητρακόσια, σε μια σεμνή εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν τους το απόγευμα της Πέμπτης (03/01).

 

Ν. Χατζητρακόσιας: «Σήμερα βραβεύονται οι Ολυμπιονίκες της εκπαίδευσης!«

«Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τους νέους του Δήμου μας, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα ως… τους ‘Ολυμπιονίκες της εκπαίδευσης’, για να πάρουν αυτό το «οχυρό» που λέγεται ‘εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση’. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, σας αξίζουν συγχαρητήρια!», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Νίκου Χατζητρακόσια, με πρωτοβουλία του οποίου αλλά και κατόπιν «παραγγελίας» του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, καθιερώθηκε σε ετήσια βάση η επιβράβευση με τιμητικό έπαινο και χρηματικό έπαθλο των μαθητών του Δήμου που κατόρθωσαν να πραγματώσουν το όνειρό τους για ακαδημαϊκές σπουδές! Στη συνέχεια ο κ. Χατζητρακόσιας επεσήμανε: «Για ακόμη μία χρονιά, ο Δήμος μας και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ανταποκρίνεται ηθικά και υλικά στη βράβευση των επιτυχόντων και είμαστε ο μοναδικός Δήμος που κάνει αυτή τη βράβευση σε τέτοιο επίπεδο, γιατί το αξίζετε και γιατί το αξίζουμε όλοι σε αυτήν την πόλη! Κλείνοντας, ο κ. Χατζητρακόσιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που υπό τις δικές του διευθύνσεις και κατευθύνσεις συνεχίζεται το έργο της Εκπαίδευσης στην περιοχή και τόνισε: «Δήμαρχε πιστεύω ότι και του χρόνου εδώ θα ‘μαστε να ξανακάνουμε τη βράβευση!»

 

Χ. Παππούς: «Πάνω απ’ όλα το πτυχίο και τα μεταπτυχιακά και να μην ξεχάσετε ποτέ την πόλη από την οποία ξεκινήσατε!»

«Αν και στρατιωτικός – Συνταγματάρχης εν αποστρατεία – ο Νίκος Χατζητρακόσιας, σήμερα δείχνει το ευαίσθητο του πρόσωπό του, αυτό του καθηγητή, καθώς είναι και καθηγητής χημικός!», σχολίασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, συγχαίροντας τον Αντιδήμαρχο και δημοσίως για το έργο που έχει επιτελέσει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την αγάπη που εισπράττει από τους καθηγητές και τους μαθητές, αλλά και για την πορεία που έχουν τα σχολεία του Δήμου, ενώ κλείνοντας τον διαβεβαίωσε: «Φυσικά και του χρόνου θα ‘μαστε πάλι εδώ για να βραβεύσουμε τα παιδιά!»

Με ευχές για μια καλή φοιτητική πορεία στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες του Δήμου, αλλά και την απονομή συγχαρητηρίων προς τους γονείς που τα στηρίζουν προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς απευθύνθηκε σ’ αυτά προτρέποντάς τα να ζήσουν μια όμορφη φοιτητική ζωή, που θα μείνει ανεξίτηλη σε όλη τους τη ζωή, μα πάνω απ’ όλα να βάζουν το πτυχίο τους και τα μεταπτυχιακά, ενώ «χρωματίζοντας» με ιδιαίτερη συγκίνηση τη φωνή τα συμβούλεψε: «Να μην ξεχνάτε ποτέ την πόλη από την οποία ξεκινήσατε! Να μην ξεχνάτε τον Δήμο μας! Εύχομαι να προοδεύσετε και θα σας περιμένουμε στον Δήμο μας, για να μας πάτε ακόμη πιο ψηλά!!!»

(*** Από την Παρασκευή (04/01) και καθημερινά, κάθε νέος σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην παλιά ΔΟΥ (στο κτίριο του Δήμου κάτω από τον  Άγιο Κωνσταντίνο), προκειμένου να παραλαμβάνει την επιταγή του)

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη βράβευση των φοιτητών και φοιτητριών:

Επάνω