Θαυμασμός και συγκίνηση, στον απόηχο ενός άκρως επιτυχημένου Τουρνουά Πάλης στο Ζεφύρι!

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι φίλαθλοι, αθλητές, προπονητές, παράγοντες κι επίσημοι, που συμμετείχαν στο 1ο επίσημο Πανελλήνιο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης & Γυναικών «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 17/11, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στο Ζεφύρι. Μία διοργάνωση που στο οργανωτικό της μέρος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και – χωρίς ίχνος υπερβολής – ήταν άξια σύγκρισης, με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις!!!

Το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην φιλόξενη πόλη του Ζεφυρίου, κατέκλυσε το Κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες και απόλαυσε ένα πολύ δυνατό Πανελλήνιο Τουρνουά, με ταλαντούχους αθλητές που πρωταγωνιστούν στις παλαίστρες μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων!

Το «παρών» έδωσαν 21 παλαιστικοί σύλλογοι, 250 αθλητές, προπονητές, συνοδοί αποστολών και πλήθος επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μα απροσδόκητα μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων του Ζεφυρίου, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν με την παρουσία τους το μεγάλο αθλητικό γεγονός που «γεννήθηκε» στην πόλη τους! Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από τα σχολεία της περιοχής, από πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου Ντίνου Παπαγεωργίου, στη μνήμη του οποίου καθιερώθηκε ο θεσμός των αγώνων, αλλά κι επίσημοι από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος Τοπικού Ηλίας Κοκκίνης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος Α’ Ε.Σ.Ε. Γιάννης Κρεμμύδας, ο Πρόεδρος Β’ Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης. Από την ΕΛ.Ο.Π. παρευρέθηκαν ο Ολυμπιονίκης και πρώην Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π. Κώστας Θάνος, οι Αντιπρόεδροι Γιώργος Γαρδεράκης και Φανούριος Μπατζακίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Χρήστος Κ. Παππούς. Στη διοργάνωση επίσης παρευρέθηκε και ο εκ των ιδρυτών του αθλήματος της Πάλης στο Ζεφύρι, Μάκης Τοπαλίδης.

Ακολουθώντας το εθιμοτυπικό διεξαγωγής των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της Πάλης, με είσοδο – παρέλαση των 21 παλαιστικών συλλόγων στον αγωνιστικό χώρο, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και έπαρση της σημαίας, αλλά και την εκφώνηση του «όρκου του αθλητή» από την 2η Πανελληνιονίκη του οικοδεσπότη Παλαιστικού Συλλόγου, Κωνσταντίνα Κατηφόρη, ξεκίνησε εντυπωσιακά η Τελετή Έναρξης του Πανελλήνιου Τουρνουά Πάλης του Ζεφυρίου, περιλαμβάνοντας στην εξέλιξή της συχνές εναλλαγές συναισθημάτων χαράς, συγκίνησης, υπερηφάνειας, αγωνίας…

Την Τελετή Έναρξης των αγώνων χαιρέτησε ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος Πάλης του συνδιοργανωτή Συλλόγου, κ. Βασίλης Νικολαϊδης, ο οποίος αφού εξήρε το σπουδαίο και ανιδιοτελές έργο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Πάλη και στα παιδιά του Ζεφυρίου, προέτρεψε το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεγάλου Δασκάλου του αθλήματος!

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ο κόσμος «ξέσπασε» σε εκκωφαντικό χειροκρότημα που ακολούθησε τη μονόλεπτη σιγή και ρίγη συγκίνησης κατέλαβαν το κοινό, όταν η σύζυγος του εκλιπόντος, Μαρία Μαρκοπούλου, με τον μονάκριβο γιο τους Γιώργο – ένα παιδί που μεγάλωσε πάνω στις παλαίστρες του Ζεφυρίου – κλήθηκαν να παραλάβουν την τιμητική πλακέτα, την οποία τους πρόσφερε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, σε ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου έργου που ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ πρόσφερε στα παιδιά του Ζεφυρίου ο Ντίνος Παπαγεωργίου, για περισσότερα από 20 χρόνια!

Αμέσως μετά τη βράβευση, η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου Δασκάλου, δήλωσαν αποκλειστικά στο #gavatanews: «Το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά την απώλεια του Ντίνου βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσους πολλούς και καλούς φίλους του, που τον μνημονεύουν με αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται προς τιμήν του, ξεπερνά τα όρια της συγκίνησης και της ικανοποίησης! Νιώθουμε ότι ο Ντίνος, δικαίως αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα της Πάλης και έτρεφε τόσο δυνατά συναισθήματα για τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν και για τα παιδιά του Ζεφυρίου. Είναι κρίμα, μόνο, που δεν έμαθε ποτέ ότι μπορεί να ήταν μοναχοπαίδι στη ζωή, αλλά τελικά… είχε πολλά «αδέλφια»!!! Ευχόμαστε, λοιπόν, το αθλητικό ιδεώδες που προήγαγε, η αγάπη του για την Πάλη και η ανιδιοτέλεια που χαρακτήριζαν τη δουλειά του, να αποτελούν φάρο φωτεινό για τους νεότερους και να λαμπρύνουν με σπουδαίες επιτυχίες το μέλλον του αθλήματος. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, για όλες τις τιμές που αποδίδουν στον άνθρωπό μας, τον Πρόεδρο και όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για την ύψιστη τιμή στη μνήμη του αγαπημένου όλων, τους συναδέλφους και συνοδοιπόρους του που δεν τον ξεχνούν, αλλά και τη «μεγάλη οικογένειά του», την ομάδα Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, στους οποίους θα μείνει ανεξίτηλη η σφραγίδα του!»

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου και μέλος του Δ.Α.Σ., κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος με ενέργειές του συνέβαλε σημαντικά στην αρτιότητα της διεξαγωγής του γεγονότος, φροντίζοντας για την ενισχυμένη αστυνομική κάλυψη που υπήρχε στην περιοχή, αλλά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που έγιναν στον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου για την περίσταση, τόνισε: «Είναι απ’ αυτές τις μέρες που είσαι περήφανος για τον τόπο σου, για τους αθλητές, για τους γονείς και για όσους «παλεύουν» για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό! Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Ζεφύρι, στη μνήμη του Ντίνου Παπαγεωργίου, ενός ανθρώπου που έδωσε σε όλους μας μαθήματα ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς προσφοράς. Θα τον θυμόμαστε πάντα όλοι ως παράδειγμα γι’ αυτά που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσπάθησαν ώστε να έχει τέτοια επιτυχία αυτή η διοργάνωση, γιατί πίστεψαν σ’ αυτό! Τον Δήμαρχο που είναι πάντα κοντά και προτρέπει ανάλογες προσπάθειες και όλους τους συναδέλφους μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, μα περισσότερο απ’ όλους να ευχαριστήσω τα «κοσμήματα» του τόπου μας, τους αθλητές μας και τους γονείς που – σε δύσκολες εποχές – κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής, αφού συνεχάρη τους αθλητές και τα σωματεία που συμμετείχαν στο Τουρνουά, τον κ. Θάνο και την οικογένεια του Ντίνου Παπαγεωργίου, απευθυνόμενος στους παλαιστές είπε: «Σήμερα πρωταγωνιστές είστε εσείς! Καλά παλέματα και πολλές νίκες!»

Καλωσορίζοντας τη «νεότευκτη» διοργάνωση που εντάχθηκε στους κόλπους των επίσημων αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π., Κώστας Θάνος, τόνισε: «Τουρνουά ‹Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου› στο Ζεφύρι, Τουρνουά ‹Κωνσταντίνος Στρατάς› στην Κρήτη! Δύο άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους πάρα πολλούς και άξιους αθλητές. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης καθιέρωσε 2 αγώνες στη μνήμη τους. Όσα παιδιά ήταν στα χέρια τους γνωρίζουν την προσφορά τους. Τους θυμόμαστε, συνεχίζουμε… Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που τόσα πολλά παιδιά είναι σήμερα σ’ αυτό το στάδιο, για να τιμήσουν έναν Δάσκαλο, που όλοι εσείς οι γονείς είστε εδώ και είναι σημαντικό που η δημοτική αρχή του τόπου είναι κοντά στον αθλητισμό και στην Πάλη. Σ’ αυτόν τον Σύλλογο υπάρχουν δύο άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους για την Πάλη ανιδιοτελώς, ο Βασίλης Νικολαϊδης και ο Διονύσης Κατηφόρης.» Ιδιαίτερη ήταν, μάλιστα, η μνεία που έκανε στους σπουδαίους αθλητές του Δήμου Φυλής που διαγράφουν λαμπρή πορεία στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και οι οποίοι (μαζί με το Γιώργο Πηλίδη) θα πρέπει να αποτελούν αθλητικά πρότυπα για τους νέους αθλητές, τον Αλέξανδρο Παπαδάτο και Μιχάλη Ιωσηφίδη του «Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ» Άνω Λιοσίων, καθώς και την Μαρία Περβολαράκη!

Αναγνωρίζοντας την εξίσου απαράμιλλη συμβολή του στο άθλημα της Πάλης, τους παλαιστές και τις παλαίστριες του Δήμου Φυλής, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης εκπροσωπούμενη από τον κ. Κώστα Θάνο, απέδωσαν τιμητική διάκριση και στον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, ο ρόλος του οποίου στην ραγδαία εξέλιξη του αθλήματος και των αθλητών/τριων του Δήμου είναι καθοριστικός. Για τους ίδιους λόγους μάλιστα, ο Δήμαρχος τιμήθηκε διπλά (!) καθώς, η «οικογένεια της Πάλης» του Ζεφυρίου αποφάσισε να τον βραβεύσει ξεχωριστά, σε ένδειξη απεριόριστης ευγνωμοσύνης για το έργο που επιτελεί, με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις στην πόλη και τα παιδιά του Ζεφυρίου! Την τιμητική πλακέτα εκ μέρους των προπονητών και των μελών της Πάλης, παρέδωσαν στον Δήμαρχο ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Βασίλης Νικολαϊδης, μαζί με τις αθλήτριες της ελευθέρας. Όπως, μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαϊδης: «Ο Δήμαρχος Φυλής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για όλους τους Δημάρχους, καθώς το έντονο ενδιαφέρον και η συμβολή του στην εξέλιξη του αθλήματος και τους παλαιστές του δήμου μας, είναι αξιέπαινα!»

Στο πρόσωπο του Δημάρχου, βεβαίως, αξίζει να σημειώσουμε ότι «επιβραβεύθηκαν» και τέσσερα ακόμη μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που – από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους – βρίσκονται δίπλα στους αθλητές του Ζεφυρίου, στηρίζουν το άθλημα και προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που τους οδηγούν πάντα στα σκαλιά του βάθρου! Πρόκειται για τους: Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Σχίζα, Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» κ. Γιώργο Μαυροειδή, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και μέλος του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου κ. Γιάννη Μαυροειδάκο και  Πρόεδρο Τοπικού και Έφορο της Πάλης κ. Ηλία Κοκκίνη.

Για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο άθλημα, οι Αντιπρόεδροι της ΕΛ.Ο.Π. κ.κ. Φανούριος Μπατζακίδης και Γιώργος Γαρδεράκης, τίμησαν ακολούθως τον προπονητή της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Διονύση Κατηφόρη, καθώς και τον Γενικό Αρχηγό Βασίλη Νικολαϊδη, που υπήρξαν και οι βασικοί εμπνευστές αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης στην πόλη του Ζεφυρίου.

 

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, κήρυξε την έναρξη των αγώνων, αφού πρωτίστως δήλωσε: «Έχω τη μεγάλη τιμή να κηρύξω την έναρξη του 1ου Πανελληνίου Τουρνουά Πάλης ‹Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου›. Αξιότιμη οικογένεια του αείμνηστου Ντίνου, για μας ο Ντίνος θα είναι πάντα στη μνήμη μας, ως ο άνθρωπος που προσέφερε πολλά σ’ αυτή την περιοχή! Αυτά τα λίγα λόγια είναι με πολλή αγάπη σε ανθρώπους σαν κι εσάς.»

Το αγωνιστικό μέρος του Τουρνουά εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς τραυματισμούς, με το κοινό να απολαμβάνει δυναμικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλαντούχους παλαιστές και παλαίστριες, τους οποίους φρόντιζαν συχνά να εμψυχώνουν από τις κερκίδες, δημιουργώντας ένα ζωηρό, «παθιασμένο», μα άκρως φίλαθλο και στα πλαίσια του πολιτισμού κλίμα!

Όλοι οι αθλητές επιβραβεύθηκαν με μετάλλιο και έπαινο συμμετοχής και οι αποστολές αναχώρησαν αποδίδοντας τα εύσημα στους διοργανωτές για την αρτιότητα της ολοκλήρωσης των αγώνων!

Σχόλια

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο