Η πρόταση του... "ΑΕΚτζή" Γ. Πραχαλιά, που ενθουσίασε εκατοντάδες οπαδούς του Ολυμπιακού!

Η πρόταση του… «ΑΕΚτζή» Γ. Πραχαλιά, που ενθουσίασε εκατοντάδες οπαδούς του Ολυμπιακού!
Η πρόταση του… «ΑΕΚτζή» Γ. Πραχαλιά, που ενθουσίασε εκατοντάδες οπαδούς του Ολυμπιακού!

Αυτό που διαχρονικά ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες τόσο στην πολιτική όσο και στον αθλητισμό είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο πολιτισμός είναι από τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που διέπουν την προσωπικότητα του κ. Πραχαλιά και για τα οποία έχει πολλάκις δώσει αφορμή στο παρελθόν να εκτιμηθούν εγκωμιαστικά από τους συμπολίτες του στον Δήμο Φυλής! Τα ιδανικά που πρεσβεύει μέσα από την πλούσια σε δράσεις ενασχόλησή του με τα κοινά, προβάλλοντας ως ένας γνήσιος, άξιος Αρκάς, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου καταγωγής του και φωτίζοντας τις ιστορικές ρίζες της πατρίδας μέσα από τον βίο των ηρώων της ελληνικής επανάστασης του ’21, έγιναν η αφορμή για μία πολύτιμη συνεργασία με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος του ανέθεσε – με απόλυτη εμπιστοσύνη – την εποπτεία και προγραμματισμό των επετειακών εκδηλώσεων για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυλή 2021»!

Κάτι που ίσως όμως δεν ήταν ευρέως γνωστό, έως σήμερα, είναι ότι ο κ. Πραχαλιάς διαθέτει και ισχυρό φίλαθλο πνεύμα,το οποίο μάλιστα φρόντισε να συνδυάσει ιδανικά με το πάθος του για την διάδοση των ιστορικών ριζών της πατρίδας! Με αφορμή την επέτειο των 94 ετών (στις 10/03) από την ίδρυση του δοξασμένου αθλητικού Συλλόγου του Πειραιά, του Ολυμπιακού, παρέδωσε μάθημα πολιτισμού, αναρτώντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook μία πρόταση, που είχε ως βάση την απόδοση τιμής στη μνήμη της ηγετικής μορφής ενός πολύτιμου αποστάγματος της ελληνικής ιστορίας: Του ήρωα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταράς)!

Ιδού, πώς ένας «παθιασμένος οπαδός της Α.Ε.Κ.» – όπως ο ίδιος δηλώνει – κατόρθωσε να κάνει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εκατοντάδες φιλάθλων του Ολυμπιακού να… «υποκλιθούν» στο μεγαλείο της ψυχής του:

«Αν και παθιασμένος οπαδός της ΑΕΚ, καταθέτω μια πρόταση προς την οικογένεια του Ολυμπιακού, με αφορμή τα 94α γενέθλια του. Απέναντι από το μνημείο που υπάρχει για τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο, να ανεγερθεί ανδριάντας του Νικηταρά, ο οποίος πολέμησε εκεί το 1827 και πέθανε πάμφτωχος και τυφλός στον Πειραιά το 1849, με τη φράση της κόρης του που έχασε τα λογικά της όταν είδε τον πατέρα της με ματωμένα ρούχα από τα βασανιστήρια των βαυαρών: «Ωραία που σου παν’ τα κόκκινα πατέρα μου». Αφού η πολιτεία στάθηκε ανάξια να το κάνει τόσα χρόνια, ας το κάνει ο Ολυμπιακός τιμώντας τα χρώματά του και την ιστορία του Πειραιά.»

Η εξαιρετική πρόταση του κ. Πραχαλιά για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Νικηταρά με τη φράση της κόρης του «Ωραία που σου παν’ τα κόκκινα πατέρα μου», βρήκε ζεστή φιλοξενία στη σελίδα του γνωστού αθλητικού συντάκτη Μανώλη Γαβαθιώτη με το σχόλιο «Ναι, υπάρχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ!» και απόλαυσε την αποδοχή εκατοντάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού, με συγκινητικά σχόλια να συνοδεύουν την ανάρτηση, τόσο για τον «εμπνευστή» της κ. Γιώργο Πραχαλιά, όσο και για την τεράστια αξία της υλοποίησής της, στη μνήμη ενός Έλληνα ήρωα που δόξασε με τη δράση του την ιστορία του Πειραιά!

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που αντιμετώπισαν με σεβασμό και συγκίνηση την πρόταση του κ. Πραχαλιά, ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Ήταν ενθουσιώδεις, σε βαθμό που έψαχναν να βρουν τρόπο για την άμεση υλοποίησή της! Ακολουθούν ορισμένα από τα σχόλια των αναγνωστών:

Η πρόταση του κ. Πραχαλιά, δημοσιεύτηκε και στο σημερινό (14/03) φύλλο της εφημερίδας των φιλάθλων του Ολυμπιακού «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» και εκείνο που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν, τόσο από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, που είναι δύο άνθρωποι «με αποδεδειγμένες εθνικές και ιστορικές ευαισθησίες» – όπως ορθώς σχολιάστηκε κι από έναν φίλαθλο – μα και γιατί είναι μία πρόταση που αντιπροσωπεύει όχι μόνο τον λαό του Ολυμπιακού και του Πειραιά, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ελληνικό έθνος!

 

Σχόλια
Επάνω