Η μαροκινή κρατική τηλεόραση "συμβουλεύει" τις γυναίκες πώς να... καλύψουν τα σημάδια κακοποίησης!

Η μαροκινή κρατική τηλεόραση “συμβουλεύει” τις γυναίκες πώς να… καλύψουν τα σημάδια κακοποίησης!

Με τρόμο αντέδρασαν οι γυναίκες στο Μαρόκο παρακολουθώντας εκπομπή της κρατικής τους τηλεόρασης, κατά την οποία – σε ζωντανή μετάδοση – τους παρουσίαζαν… λύσεις μακιγιάζ προκειμένου να καλύψουν τα αποδεικτικά ενδοοικογενειακής βίας! Η απαράδεκτη εκπομπή μάλιστα προβλήθηκε δύο μέρες πριν από την “Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών” (23/11).

Στο καθημερινό πρόγραμμα “Sabahiyat” που προβάλλεται από το μαροκινό κρατικό κανάλι 2Μ, παρουσιάστηκε μία χαμογελαστή καλλιτέχνιδα μακιγιάζ, η οποία υποδείκνυε τους τρόπους με τους οποίους οι κακοποιημένες γυναίκες θα μπορούσαν να καλύψουν τα σημάδια ξυλοδαρμού τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως “μοντέλο” για την πρακτική εφαρμογή και απόδειξη της μεγάλης… καλυπτικότητας του προϊόντος μακιγιάζ, μία γυναίκα – πρόσφατο θύμα βίας – με εμφανείς τους μπλε και μαύρους μώλωπες και το πρήξιμο στο πρόσωπό της!!!

Με τα λόγια: “Ελπίζουμε ότι αυτές οι χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς(!) θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την καθημερινή σας ζωή”, ο παρουσιαστής έκλεισε την μετάδοση του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ αυτού θέματος!

Οι αντιδράσεις – όπως ήταν αναμενόμενο – ήταν άμεσες κι εξοργισμένες από εκατοντάδες γυναίκες, οι οποίες με επιστολή τους στην Κυβέρνηση απαίτησαν μία συγγνώμη για την άκρως προσβλητική “επίδειξη” της εκπομπής, καθώς και να επιβληθούν κυρώσεις στον κρατικό σταθμό.

Το κανάλι έκτοτε έχει αφαιρέσει το κλιπ από την ιστοσελίδα του, το οποίο όμως έχει ήδη κυκλοφορήσει στο twitter. Επίσης, έχει προσθέσει στη σελίδα του στο facebook τα εξής διευκρινιστικά σχόλια: “Η ενότητα ήταν εντελώς ακατάλληλη και έχει ένα… συντακτικό λάθος κρίσης, εν όψει της ευαισθησίας και της σοβαρότητας του θέματος της βίας κατά των γυναικών”…

Ακριβώς έτσι χαρακτηρίστηκε η προβολή αυτής της απαράδεκτης ενότητας της εκπομπής: “Συντακτικό λάθος κρίσης”!!!

Επάνω