Η απάντηση του #gavatanews στον κ. Σκαμαντζούρα, προσφορά του καταστήματος...

Η απάντηση του #gavatanews στον κ. Σκαμαντζούρα, προσφορά του καταστήματος…
Η απάντηση του #gavatanews στον κ. Σκαμαντζούρα, προσφορά του καταστήματος…

Να ξεκαθαρίσουμε προς το αναγνωστικό μας κοινό, πως δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε και να ανοίξουμε διαδικτυακό διάλογο, με επίσημη τοποθέτησή μας μέσα από αυτόν τον χώρο και με κανέναν εκ των “πολέμιων” του #gavatanews – αλλά και του συνόλου των τοπικών Μ.Μ.Ε. – εάν δεν είχε τεθεί το θέμα της ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης “Φυλή. Νέο Ξεκίνημα” κ. Κωνσταντίνο Σκαμαντζούρα, την οποία προφανώς τη διακρίνει μόνο στα… “υμνητικά” προς εκείνον και την παράταξή του άρθρα.

Καθώς, όμως, “η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια” και τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να είναι ανεκτικά και ανθεκτικά στην κριτική, νιώσαμε πως οφείλουμε μια απάντηση στον – κατά τα άλλα συμπαθή – πολιτευόμενο του Δήμου Φυλής.

Η δική μας απάντηση, βέβαια, ΔΕΝ θα είναι “πληρωμένη”. Είναι προσφορά του καταστήματος!

Αξιότιμε κ. Σκαμαντζούρα,

αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τους λόγους ευθιξίας σας από το πρόσφατο άρθρο του #gavatanews, όσον αφορά στην πρότερη σχέση σας με τον άνθρωπο που σήμερα συμπορεύεστε πολιτικά, μα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το περιεχόμενο της… “πληρωμένης – απάντησης” σε φωτο – που σε πανηγυρικό μάλιστα τόνο αναδημοσιεύτηκε από τους δημοσιογράφους του περιβάλλοντός σας και που προφανώς και δεν αντιλήφθηκαν ότι θίγει και τους ίδιους, όπως και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κλάδο που απαξιώνετε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο χρονολόγιό σας.

Για να καταλάβει, όμως, και ο αναγνώστης του παρόντος σε τι ακριβώς αναφερόμαστε, θα υποχρεωθώ να την αναδημοσιεύσω κι εγώ:

Έχουμε και πολλούς σε τοπικό επίπεδο στο χωριό μας… σχεδόν όλους! — στην τοποθεσία Δήμος Φυλής.

 

Εφόσον αυτή είναι η άποψή σας για τους δημοσιογράφους της περιοχής στην οποία πολιτεύεστε επί σειρά πολλών ετών και μέσα από διάφορες παρατάξεις, έχετε κάθε δικαίωμα να την εκφράζετε! Οι απόψεις των ανθρώπων, εξάλλου, είθισται να μεταβάλλονται και να προσαρμόζονται κάθε φορά στα δεδομένα και τον ρουν της ιστορίας, κι εσείς – ως πολιτευόμενος εννοώ… – το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα αυτό!

Καθώς, όμως, σε συνοδευτικό σχόλιό σας κάνατε λόγο για “εντιμότητα”, μία λέξη που συχνά χρησιμοποιείται από τους συντρόφους της παράταξής σας – κάποιες φορές μάλιστα και με τρόπο που να θεωρεί κανείς πως… ιδιοποιείστε τη μοναδικότητα στο προνόμιο αυτό του χαρακτήρος, σας καλώ, ή μάλλον σας προκαλώ! – εφόσον μάθαμε από πρόσφατο άρθρο πως είστε άνθρωπος που μιλάει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές – να μου αποδείξετε τη δική σας ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ σε μία αντίστοιχη ανάρτησή σας, που θα απαντά στα – εξίσου ξεκάθαρα – ερωτήματα που θα σας θέσω:

Αναγνωρίσατε κάπου στη φωτο που αναρτήσατε τα… οπίσθιά σας, όταν σας υπερασπιζόμουν στην υπόθεση που αναφέρθηκε; Να σας θυμίσω το επίμαχο άρθρο μήπως σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε: https://gavata.news

Ποια ακριβώς ήταν η… “παραποίηση των γεγονότων”; Γράφτηκε κάτι αναληθές ή σας ενόχλησε η αντιπαραβολή που έγινε με την περίπτωσή σας και την περίπτωση η οποία καταγγέλθηκε στη συνεδρίαση από τον συνάδελφό σας;

Επειδή κάπου κάνετε λόγο για… “προσωπικά οφέλη”, θυμίστε μου – αν έχετε την καλοσύνη – αν και πότε έλαβα κάποια αμοιβή ή ποιο ήταν το “προσωπικό μου όφελος” (πλην του freddo cappuccino που με κεράσατε) για τα άρθρα που κατά καιρούς με καλέσατε για να σας γράψω; 

Αντιλαμβάνομαι πως θα είναι… “δίκοπο μαχαίρι” οι έντιμες απαντήσεις που διεκδικώ δημόσια να μου προσφέρετε στα παραπάνω ερωτήματα, μα φαντάζομαι πως θα είναι μια καλή ευκαιρία να εντυπωσιάσετε για μία ακόμη φορά το κοινό σας, με την ευθύτητα του λόγου σας! Πάρτε τον χρόνο σας, μελετήστε τες, και με πραγματικό ενδιαφέρον θα τις υποδεχθώ!

Αξιότιμε κύριε Σκαμαντζούρα,

Στον χώρο που υπηρετούμε, εγώ και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι (έναν χώρο που προσωπικά “γνώρισα” από τα… γεννοφάσκια μου), είναι ένας χώρος στον οποίο καθημερινά “δίνουμε εξετάσεις” και ΜΟΝΟ στους αναγνώστες μας! Όταν, λοιπόν, ακούμε έναν πολιτικό να βρίζει τους δημοσιογράφους, είναι σαν να ακούμε το ψάρι να βρίζει τη θάλασσα… Γιατί θα πρέπει – ως πολιτικό ον – να αποδεχθείτε πως οι άνθρωποι που σας “συντηρούν” στον χώρο που εσείς κινείστε και “κολυμπάτε”, είναι ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και να το λαμβάνετε αυτό σοβαρά υπόψιν σας πριν κάνετε ανάλογες αναρτήσεις που θίγουν ολόκληρο τον επαγγελματικό κλάδο, από τον οποίο ο δικός σας χώρος εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ για την πολιτική σας οντότητα! Κι αν κάποιοι νιώθετε πως δεν σας “ευνοούν” πια, πολιτικά, είναι ίσως γιατί έχουν κι εκείνοι άποψη – όπως έχετε κι εσείς! Και οι απόψεις των ανθρώπων μεταβάλλονται – όπως και οι δικές σας!!!

Οφείλω βέβαια να ομολογήσω, πως είστε λίγοι εκείνοι που στοχοποιείτε τα Μ.Μ.Ε ακόμη και για το… “δυσάρεστο” για εσάς – “ευτυχές” για τους άλλους (οι δύο διαφορετικές ‘λήψεις’ μιας είδησης) εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου, απλά τυγχάνει να είστε συγκεντρωμένοι στην ίδια παράταξη…

Υ.Γ.1 Από έναν άνθρωπο ξεκάθαρο, που πολεμάει τον “κιτρινισμό” (γενικά και όχι επιλεκτικά), θα περιμέναμε να δείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε για τα “Κουτσομπολιά Φυλής” και για τον… “George George”, για την… “Maria Partsi…likaki”, για τον… “Basilhs Basilhs” και για όσα ακόμα ανούσια και ΑΝΕΝΤΙΜΑ fake profiles κυκλοφορούν κατά καιρούς στον διαδικτυακό χώρο και “ευλογούν τα… γένια σας” (της παράταξης εννοώ)!!!

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο, με πραγματική εκτίμηση στο πρόσωπό σας – έστω και αν πολιτικά δεν συγκλίνουν οι απόψεις μας: Αυτόν τον… φουκαρά τον κυρ – Γιώργο, γιατί τον κοροϊδεύετε και δεν του λέτε την αλήθεια – αφού τη γνωρίζετε – και τον κάνετε να φαίνεται ο… “τρελός του χωριού”; Κρίμα είναι…

Επάνω