Η μετακόμιση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι ξεκίνησε πριν λίγες ώρες, μα η “φωτιά” που έχει ξεσπάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, εξακολουθεί να σιγοκαίει… Με αφορμή, λοιπόν, άρθρο του bloko.gr σχετικά με τον ρόλο των συνδικαλιστών αστυνομικών στην υπόθεση της μετεγκατάστασής τους, προέκυψε η άμεση αντίδραση των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οι οποίοι απάντησαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, στις κατηγορίες που τους προσάπτονται.
Πριν όμως δώσουμε την απάντηση, θα θέλαμε να εστιάσουμε σε μία παρατήρηση που κάναμε! Το άρθρο της Ε.Α.Σ.Υ.Δ.Α. πλαισιώνεται από μία φωτογραφία του “ευφάνταστου ευπατρίδη Δον Κιχώτη της Μάντσας” και του πιστού συντρόφου του Σάντσο Πάντσα…
Ακριβώς επειδή δεν έχουμε σαφή εικόνα του… μηνύματος που πιθανόν επιδιώκεται να βγει μέσα από αυτή (θεωρητικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της εικόνας), εμείς θα παραθέσουμε ένα σημαντικό στοιχείο για τον ήρωα των παιδικών μυθιστορημάτων:
Τα ταξίδια του Αλόνσο Κιχάδα, του αυτοαποκαλούμενου “Δον Κιχώτη”, μαζί με τον πιστό του σύντροφο, ξεκινούσαν και τις περισσότερες φορές δεν είχαν καλή κατάληξη και συνήθως γίνονταν αντικείμενα χλευασμού και γέλιου. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Με τίτλο, λοιπόν, “Οι Αστυνομικοί δεν είναι υποτακτικοί έχουν φιλότιμο και ανιδιοτέλεια!!! Οι παρατρεχάμενοι, οι παρεπιδημούντες και οι βασιλικότεροι του βασιλέως”, το απαντητικό άρθρο της Ε.Α.Σ.Υ.Δ.Α. έχει ως εξής:
“Ξεκίνησε η μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι και κάποια δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνιση τους με βαριές κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων.
Οι συνδικαλιστές της Δυτικής Αττικής δεν είναι σε καμία περίπτωση παρεπιδημούντες. Είμαστε εκλεγμένοι από τους συναδέλφους μας, υπηρετούμε και κατοικούμε στην περιοχή εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που γνωρίζουν την Δυτική Αττική μόνο από τον χάρτη.
Οι αντιδράσεις για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών ήταν αποτέλεσμα των ενστάσεων των χαμηλόβαθμων αστυνομικών της Δυτικής Αττικής τους οποίους εκπροσωπούμε και έχουμε υποχρέωση να είμαστε η φωνή τους και να εκφράζουμε και να λέμε προς τα έξω όσα αυτοί δεν μπορούν να πουν.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που είναι κάθε μέρα στον δρόμο και στον πόλεμο της εγκληματικότητας και που σε καμία περίπτωση δεν βρίσκονται στην ζέστη του γραφείου τους και καμία σχέση δεν έχουν με εξαρτώμενα την καριέρα και την ανέλιξη τους πρόσωπα.
Όσο για τις πρώτες αντιδράσεις, αυτές προήλθαν μετά από συναντήσεις του σωματείου μας αρχικά με την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση του Δήμου Αιγάλεω η οποία και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της ακύρωσης της μετεγκατάστασης, και όχι από παρατρεχάμενους στο δημοτικό συμβούλιο όπως διαβάσαμε, καθώς και εν συνεχεία με συναντήσεις μας με όλες τις δημοτικές αρχές, την περιφέρεια καθώς και με όλα τα πολιτικά κόμματα.
Οι αστυνομικοί της περιοχής μας εργάζονται με φιλότιμο, ανιδιοτέλεια και αγάπη σε αυτό που κάνουν και σε καμία περίπτωση οι ενστάσεις τους δεν οφείλονταν στο υποτιθέμενο «ξεσπίτωμα» τους. Απόδειξη επ΄ αυτού αποτελεί το ότι 31 αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών, οι οποίοι κατοικούν πλησίον της Φυλής και της νέας έδρας των υπηρεσιών, δήλωσαν ενυπογράφως ότι δεν επιθυμούν την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, λόγω των δυσλειτουργιών τις οποίες αυτή θα επέφερε παρότι κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για κάποιους που μόνο αυτό υπολογίζουν.
Οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις μας είχαν ουσία και δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός είδους αστυνομικού συνδικαλιστικού κομφορμιστικού μανιχαϊσμού, ποτέ δεν αντιδρούμε για την αντίδραση, ανέκαθεν οι διεκδικήσεις μας είχαν λόγο και αιτία και ποτέ δεν φοβηθήκαμε ούτε να στηλιτεύσουμε αλλά και ούτε να απονείμουμε τα εύσημα στον οποιονδήποτε.
Σε κάθε περίπτωση επειδή αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η ουσιαστική αστυνόμευση των περιοχών μας καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση τα επικοινωνιακά και άλλα παιχνίδια, ευχόμαστε ολόψυχα να διαψευστούν οι φόβοι μας και η παραπάνω ενέργεια να προσδώσει στην πάταξη της εγκληματικότητας στην πολύπαθη Δυτική Αττική, και να μην επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Τέλος θα συνιστούσαμε σε κάποιους οι οποίοι αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, περισσότερη έρευνα και λιγότερη εμπάθεια.”
Πηγή: easyda.gr
Το #gavata.news, με απόλυτη συμπάθεια και σεβασμό στους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ – όχι στους συνδικαλιστές, να το ξεκαθαρίσουμε – τους αστυνομικούς εκείνους που ρισκάρουν καθημερινά ακόμα και τη ζωή τους για την προστασία των πολιτών, εκτελώντας ευλαβικά το κοινωνικό τους χρέος, εύχεται με τη σειρά του να διαψεύσουν κάθε φόβο των αιρετών συναδέλφων τους! Η καθημερινή επαφή, εξάλλου, με την πραγματικότητα στη Δυτική Αττική, δεν αφήνει σίγουρα περιθώρια για… δονκιχωτισμούς!