"Η ανακύκλωση περνά από τον Δήμο Φυλής", με πρωτοβουλία του Γιάννη Κρεμύδα!

«Η ανακύκλωση περνά από τον Δήμο Φυλής», με πρωτοβουλία του Γιάννη Κρεμύδα!
«Η ανακύκλωση περνά από τον Δήμο Φυλής», με πρωτοβουλία του Γιάννη Κρεμύδα!

Με μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννη Κρεμύδα και την έγκριση του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, ο Δήμος Φυλής, πρωτοπόρος για μια ακόμα φορά μεταξύ όλων των Δήμων της Δυτικής Αττικής, εξασφάλισε την έλευση του «Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» στην περιοχή, από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2019.

Με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, ο Δήμος Φυλής που πιστεύει στην εκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων, καθώς και των δημοτών, γύρω από ζητήματα που αφορούν την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, κάνει ένα ακόμα «οικολογικό βήμα», με σύνθημα «Το μήνυμα της ανακύκλωσης περνά από τον Δήμο Φυλής»!

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», που ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και  απευθύνεται σε μαθητές, αλλά και απλούς πολίτες, έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και την εκπαίδευση στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, σε συνεργασία με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Φυλής, αλλά και οι δημότες, θα εκπαιδευτούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τους υπεύθυνους της δράσης, καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από:
• εκπαιδευτικές δραστηριότητες
• πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό

βοηθώντας τους μαθητές και τους δημότες:
• να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά
• να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους
• να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον
• να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθούν και να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα συμμετοχής στη διαδικασία της ανακύκλωσης, είναι η παροχή κινήτρων για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες. Οι δημότες – καταναλωτές ανταμείβονται άμεσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ικανοποιώντας τόσο τις ανάγκες τους όσο και τις ευαισθησίες τους. Παράλληλα, μέσω της παροχής κινήτρων για την επιστροφή των μετά τη χρήση συσκευασιών, οι καταναλωτές κατανοούν πολύ εύκολα και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, ότι οι άδειες συσκευασίες δεν είναι σκουπίδια, αλλά υλικά που έχουν αξία. Για το λόγο αυτό, δεν απορρίπτουν τις συσκευασίες στα σκουπίδια, αλλά τις προωθούν για ανακύκλωση!

ΦΕΡΤΕ πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ και ΚΕΡΔΙΖΩ μοναδικά δώρα!

Εκπαιδευτείτε στην ανακύκλωση μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και αποκτήστε γνώσεις για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, κερδίζοντας μεγάλα έπαθλα, υπό τις οδηγίες της κ. Ιωάννας Τσαπάλου:

Action Camera • Tablet • Ηχεία Bluetooth

Μετά από συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε», ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ ΗΛΙΑ, το «Κινητό Κέντρο», θα βρίσκεται:

1ο ΣΗΜΕΙΟ

Πλατεία Ηρώων, έμπροσθεν Δημαρχιακού Μεγάρου, Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων

(Από 28.1.2019 έως 1.2.2019)

2ο ΣΗΜΕΙΟ

Ασπροπύργου 6 & Κωστή Παλαμά, Δημοτική Ενότητα Φυλής

(Από 4.2.2019 έως 5.2.2019)

3ο ΣΗΜΕΙΟ

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έμπροσθεν πρώην Δημαρχείου Ζεφυρίου, Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου

(Από 6.2.2019 έως 8.2.2019)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 09:00 – 17:00

Σχόλια
Επάνω