"Ζωντάνεψε" το συντριβάνι του Ζεφυρίου!

“Ζωντάνεψε” το συντριβάνι του Ζεφυρίου!
“Ζωντάνεψε” το συντριβάνι του Ζεφυρίου!

Λειτούργησε ξανά – μετά από περίπου 10 χρόνια – το συντριβάνι στο Πάρκο “Κώστας Λιάρος”, στο Ζεφύρι! Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου κ. Γιάννη Μαυροειδάκου και με τεχνική μελέτη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φυλής κ. Θανάση Σχίζα, ολοκλήρωσαν την ανακατασκευή του επιβλητικού συντριβανιού, που εντυπωσιάζει με τη χάρη του στην “υποδοχή” της πόλης, από τη Λ. Φυλής.

Με φωτεινούς, χρωματιστούς πίδακες και πολύχρωμα λουλούδια που το αγκαλιάζουν, αποτελεί πλέον μία μοναδική εικαστική πινελιά στο “πρόσωπο” αυτής της πόλης για τους κάτοικους και τους επισκέπτες της πλατείας.

Η ατμόσφαιρα στο Πάρκο “Κ. Λιάρος”, που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους, έγινε πιο δροσερή, πιο ευχάριστη και διασκεδαστική, καθώς τα παιδιά εντυπωσιασμένα από τη νέα αυτή παρέμβαση στον “χώρο τους” απολαμβάνουν το παιχνίδι τους γύρω από το συντριβάνι, ενώ δε διστάζουν ακόμη και να το… “εμπλουτίσουν” με το υγρό στοιχείο!

Τα τελευταία 10 χρόνια το ανενεργό συντριβάνι παρουσίαζε μια εικόνα εγκατάλειψης, ενώ ο κίνδυνος για τραυματισμό των παιδιών που διέφευγαν της προσοχής των γονιών τους ήταν υψηλός, αφού η κενή στέρνα αλλά και τα γεμάτα χαλίκι ανισόπεδα επίπεδα που σχηματίζει στο πίσω μέρος, γίνονταν συχνά πόλος έλξης ακροσφαλούς παιχνιδιού γι’ αυτά.

Φανερά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα και την επίτευξη αυτού του στόχου, που είχε θέσει από την αρχή της θητείας του στην αυτοδιοίκηση, να δώσει ξανά “ζωή” στο εγκαταλελειμμένο συντριβάνι της πόλης του (παραμονές μάλιστα των εορταστικών εκδηλώσεων της πολιούχου Παναγίας Γρηγορούσης), ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του στα πρώτα λεπτά της επαναλειτουργίας του! Το ίδιο συναίσθημα εξέφρασαν με επιφωνήματα χαράς και οι θαμώνες του Πάρκου, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτή την… θεαματική “πρόβα τζενεράλε”!

Ο Δήμαρχος Φυλής, μάλιστα, κ. Χρήστος Παππούς, επισκέφθηκε αργά χθες το απόγευμα την πλατεία “Κ. Λιάρος” με τη σύζυγό του, για να απολαύσουν τη βραδιά, με θέα το “αναγεννημένο” συντριβάνι, παρέα με τους Αντιδημάρχους Θανάση Σχίζα και Γιάννη Μαυροειδάκο, ανάμεσα στους κάτοικους του Ζεφυρίου που παρέμειναν στην πλατεία ως αργά!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν τη σταδιακή μεταμόρφωση:

 

 

 

 

Επάνω