«Ζεφύρεια 2018»: Αφιερωμένη στην Παιδεία και τη νεολαία του τόπου η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

«Ζεφύρεια 2018»: Αφιερωμένη στην Παιδεία και τη νεολαία του τόπου η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων
«Ζεφύρεια 2018»: Αφιερωμένη στην Παιδεία και τη νεολαία του τόπου η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

Με τη βράβευση των επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ανοίγει ο δρόμος προς το εορταστικό 7ήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Ζεφύρι, προς τιμήν της πολιούχου «Παναγίας Γρηγορούσας», η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις 08 Σεπτεμβρίου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 05/09 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 11/09.

Η παιδεία, τα νιάτα, η ελπίδα και το μέλλον της πόλης, ό,τι πιο σπουδαίο δηλαδή έχει ν’ αναδείξει αυτός ο τόπος, θα σηκώσουν την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα βραβευτούν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου με τη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, σε μια ξεχωριστή γιορτή που προετοιμάστηκε προς τιμήν τους στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου, στις 19:00 μ.μ.

Ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας για την ιστορία του τόπου θα αποτελέσει στις εφετινές εκδηλώσεις η τοποθέτηση της προτομής του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου κ. Κώστα Λιάρου, σε περίοπτη θέση του Πάρκου που ήδη φέρει το όνομά του, και τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα τελεστούν την 4η μέρα των εκδηλώσεων. Πρόκειται για την εκτέλεση μίας από ετών ειλημμένης απόφασης προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων, που η παρούσα διοίκηση έκρινε πως οφείλει να υλοποιήσει τιμητικά – 20 χρόνια μετά τον θάνατό του – στη μνήμη ενός δημάρχου που διοίκησε την πόλη του Ζεφυρίου για περισσότερες από τέσσερις 4ετίες, αναγνωρίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι οι δημότες του Ζεφυρίου οφείλουν αυτή την καλαίσθητη έκταση πρασίνου και ψυχαγωγίας στον αείμνηστο Κώστα Λιάρο, για τον οποίο υπήρξε όνειρο ζωής!

Ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις 7ημερο εορταστικό πρόγραμμα, υπόσχεται ο «οικοδεσπότης» Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, που θα κληθεί να φιλοξενήσει πλήθος δημοτών, επισκεπτών και επισήμων στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθούν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου, παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές βραδιές με τον Χρήστο Μενιδιάτη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Νίκο Φιλιππίδη και Κώστα Μήτση, θα γεμίσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τον εορτασμό των «Ζεφύρειων 2018», ενώ την αυλαία των εκδηλώσεων θα ρίξει ο θίασος του ΔΙΑΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΙΡΗΣ ΒΙΔΑΛΗ με τη θεατρική παράσταση «Ένας μήνας στην εξοχή», που θα παρουσιαστεί στο ανοικτό θεατράκι του Πάρκου «Κ. Λιάρος».

Να υπενθυμίσουμε ότι στον χώρο του πάρκου θα λειτουργούν: Περίπτερο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Φυλής με διάφορες δράσεις, έκθεση των Εικαστικών τμημάτων του Π.Κ. Ζεφυρίου, περίπτερα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, Έκθεση βιβλίου, Φεστιβάλ χειροποίητων προϊόντων του Συλλόγου Νέων Φυλής, ενώ το κτίριο του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα παραμένει ανοικτό στο κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Ζεφύρεια 2018:

Επάνω