Εσάς, ποιος τύπος πολιτικού σας αντιπροσωπεύει;

Εσάς, ποιος τύπος πολιτικού σας αντιπροσωπεύει;
Εσάς, ποιος τύπος πολιτικού σας αντιπροσωπεύει;

Η πολιτική είναι μια “τέχνη” και όχι “επιστήμη”. Για μια πετυχημένη πολιτική καριέρα, απαιτούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις: στρατηγική (τεχνική), διαπραγμάτευση (δεξιότητα) και ακεραιότητα (χαρακτηριστικό). Έστω κι αν οι πολιτικοί διαθέτουν το “πακέτο”, αυτό δεν τους απαλλάσσει απ’ το να ανήκουν σε μία συγκεκριμένη “κατηγορία”, από αυτές που το περιεχόμενο της δράσης τους τους έχει κατατάξει. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι “τύποι” πολιτικών και σήμερα θα αναδείξουμε 10 απ’ αυτούς…

“ναρκισσιστής”: Αυτός ο τύπος πολιτικού έχει μια διογκωμένη εικόνα του εαυτού του και πιστεύει ότι αξίζει να ασκεί εξουσία στις ζωές των άλλων. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια προσωπικότητα που αναζητά την προσοχή των άλλων, είναι πειστικός… ψεύτης και μεταβάλλεται εύκολα σε “αποδιοπομπαίο τράγο”  όταν τα πράγματα πάνε στραβά!

“αυγό”: Είναι ο πολιτικός που προβάλλεται με σκληρό “περίβλημα”, μα είναι έτοιμος να ενδώσει (να “σπάσει”) στην πρώτη δυσκολία. Συνήθως αντιδρά με μία ηχηρή παραίτηση από το αξίωμα ή τη θέση που τον έχουν ορίσει.

“παντελονάτος”: Είδος προς εξαφάνιση, αλλά – πιστέψτε με – ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Τηρεί τις υποσχέσεις του, παραδέχεται τα λάθη του, αποδέχεται ή ακόμα και επιδιώκει την κριτική, προκειμένου να βελτιωθεί! Χαρακτηριστικό του, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν!!!

“νονός”: Ο τύπος αυτός διαθέτει την ικανότητα να βαφτίζει τα stage – voucher, την τρόικα – θεσμούς, το μνημόνιο – σχέδιο εθνικής δράσης, τους τοκογλύφους – εταίρους, τις εντολές – διαπραγμάτευση, την υποταγή – συνεργασία κ.ο.κ., και πιστεύει ότι έχει συντελέσει στη σωτηρία ενός λαού! “Πετσούλα, πετσούλα…”

“μοντέλο”: Κυκλοφορεί παντού με τον φωτογράφο του κι απαθανατίζει την καθημερινότητά του, σε βαθμό που να εξαντλεί τα όρια της υπομονής των ψηφοφόρων. Εδώ έχουμε και υποκατηγορία, τον τύπο “μαϊντανό”, που κατορθώνει να παρευρίσκεται σε πάνελ τηλεοπτικό, ενώ παράλληλα η φωνή του ακούγεται από το ραδιόφωνο και οι δηλώσεις του είναι ήδη τυπωμένες στα έντυπα Μ.Μ.Ε.!

“ακροβάτης”: Είναι ο τύπος πολιτικού που μπορεί να ισορροπεί σε δύο ή και περισσότερες παρατάξεις ταυτόχρονα. Υποκατηγορία αυτού του τύπου πολιτικού είναι ο γνωστός σε όλους… “κωλοτούμπας” (που μόλις έχασε την ισορροπία του)!

“βράχος”: Ο σπανιότερος τύπος πολιτικού! Ενδιαφέρεται ελάχιστα για την κριτική που του ασκείται, γιατί έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Γνωρίζει ότι οι επιτυχίες του δεν χρειάζονται πειστήρια και επικεντρώνεται στις αποτυχίες ή στα λάθη του ώστε να βελτιωθεί. Ο πολιτικός – “βράχος” ξέρει να επιβιώνει και στην καταστροφή! Βέβαια, ακόμη κι ένας βράχος μπορεί να φθαρεί…

“μπούλης”: Χείριστο είδος πολιτικού! Ευτυχώς δεν το συναντάμε συχνά… Ο πολιτικός – “μπούλης”, ή αλλιώς ο… “θα το πω στον μπαμπά μου”, είναι ο τύπος που, νιώθοντας θιγμένος από μία κατάσταση (που το πιθανότερο την έχει προκαλέσει ο ίδιος), σπεύδει να αναζητήσει ασφάλεια και υπεράσπιση στην… “αγκαλιά του μπαμπά”, όπου το ρόλο του “μπαμπά” συνήθως έχει ο αρχηγός της παράταξης στην οποία ανήκει, κάποιος που ασκεί επιρροή ή με κάποιο τρόπο κινεί τα νήματα στον πολιτικό χώρο… Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αδυναμία, η διπροσωπία, η διπλωματία. Μακριά από εμάς!!!

Το gavata.news προειδοποιεί: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι… συμπτωματική!

Επάνω