Επίσκεψη του Δήμου Κηφισιάς στον νέο σύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής

Επίσκεψη του Δήμου Κηφισιάς στον νέο σύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής
Επίσκεψη του Δήμου Κηφισιάς στον νέο σύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση σε πολλούς Δήμους στην Ελλάδα έχει προκαλέσει η λειτουργία του νέου σύγχρονου Κτηνιατρικού Χώρου του Δήμου Φυλής που ξεκίνησε τη λειτουργία του πιλοτικά, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, με την στείρωση των πρώτων 10 σκυλιών. Αρκετοί είναι ωστόσο εκείνοι που ζητούν από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Φυλής, σχετικές πληροφορίες, όχι μόνο για τον Κτηνιατρικό χώρο, αλλά και για το πολύπλευρο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως έχει παρουσιαστεί από τα στελέχη της Υπηρεσίας ως καλή πρακτική σε αρκετές Ημερίδες και Σεμινάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι του Δήμου Κηφισιάς και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα ζωοφιλίας κ. Σταύρος Ζαπάντης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού κ. Ζωή Παπαδάτου και την αρμόδια υπάλληλο κ. Σπυριδούλα Μωραΐτη, συναντήθηκαν με τα στελέχη του Προγράμματος στον Δήμο Φυλής.

Στη συνάντηση στα Γραφεία της Διεύθυνσης που διήρκεσε αρκετή ώρα, έγινε ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων και κατόπιν επισκέφτηκαν τη νέα Κτηνιατρική Δομή, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης τους μετέφερε το καλωσόρισμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και τους ξενάγησε στο χώρο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά την προσπάθεια δημιουργίας του χώρου και τις προοπτικές του, για στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκυλιών και γατών), δωρεάν τσιπάρισμα κ.ά. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κ. Σταύρος Ζαπάντης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη για τη ζεστή φιλοξενία κι έδωσε θερμά συγχαρητήρια  προς όλα τα στελέχη του Προγράμματος Διαχείρισης του Δήμου Φυλής, υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία των Υπηρεσιών για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων και την υγιή διαβίωσή τους, είναι πολύτιμη και αξίζει να έχει συνέχεια και διάρκεια.

“Η μεγάλη απήχηση του φιλοζωϊκού Προγράμματος και του νέου Κτηνιατρικού Χώρου που δημιουργήθηκε με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση συναδέλφων Αντιδημάρχων και εργαζομένων του Δήμου Φυλής, δικαιώνει τις συστηματικές μας προσπάθειες και μας γεμίζει ευθύνη. Ευθύνη και χρέος, απέναντι στους φιλόζωους συμπολίτες μας αλλά και στους τετράποδους φίλους μας που η ανθρώπινη ευαισθησία και στήριξη παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευζωία τους. Υποδεχόμαστε με χαρά τους συναδέλφους του Δήμου Κηφισιάς και είμαστε ανοιχτοί σε ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες” επεσήμανε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης.

Επάνω