Επίθεση από Ρομά δέχθηκαν αστυνομικοί στο Μενίδι, όταν τους έλεγξαν για συνωστισμό

Επίθεση από Ρομά δέχθηκαν αστυνομικοί στο Μενίδι, όταν τους έλεγξαν για συνωστισμό
Επίθεση από Ρομά δέχθηκαν αστυνομικοί στο Μενίδι, όταν τους έλεγξαν για συνωστισμό

Άγριο επεισόδιο με δύο αστυνομικούς τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις Ρομά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μενίδι. Αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής κλήθηκαν να μεταβούν σε σπίτι επί της οδού Βαρδουσίων, στην Αυλίδα, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας και συνωστισμό.

Το περιπολικό μετέβη στο σημείο και όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι γινόταν γλέντι με δυνατή μουσική και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να τους ακολουθήσει στο τμήμα, βγήκαν έξω περίπου 30 αγριεμένοι Ρομά οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και ο ένας να χρειαστεί τέσσερα ράμματα στο χέρι.

Αμέσως ζητήθηκαν ενισχύσεις και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή συνέλαβαν τέσσερα άτομα.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δυτική Αττική ζητούν ενισχύσεις καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε τα τμήματα είναι αποδυναμωμένα. “Στη Δυτική Αττική οι συνάδελφοι προσπαθούν να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη πληρώνοντας πολλές φορές και με τη σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό που ζητάμε είναι ενίσχυση δυνάμεων και όχι αποδυνάμωση των υπηρεσιών”, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης.

Το αγριεμένο πλήθος, μάλιστα, έσπασε και τα τζάμια του περιπολικού.

To ενημερωτικό της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των μέτρων προστασιας κατά του Covid 19 και της προστασίας της κοινής ησυχίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση Αστυνομικών που υπηρετούν στην Δυτική Αττική, ξημερώματα της 27/9/2020, σε πολυπληθές γλέντι σε οικία Ρομά σε καταυλισμό των Αχαρνών. Οι Αστυνομικοί δέχθηκαν πλήθος αντικειμένων (κανάτες, μπουκάλια, ποτήρια κ.ο.κ) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 εξ αυτών, να προβληθούν σοβαρές φθορές σε ένα περιπολικό. Από τις συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών συνελήφθησαν 4 άτομα ΡΟΜΑ και βεβαιώθηκε πρόστιμο 3000 για παράβαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID 19.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Επάνω