Ενόχλησαν οι τίτλοι της αρθρογραφίας του #gavatanews την "Ελληνική Αυγή";

Ενόχλησαν οι τίτλοι της αρθρογραφίας του #gavatanews την «Ελληνική Αυγή»;
Ενόχλησαν οι τίτλοι της αρθρογραφίας του #gavatanews την «Ελληνική Αυγή»;

Υποκλινόμαστε στη θρασύτητα του επικοινωνιακού επιτελείου της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Φυλή» να ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ τους τίτλους της αρθρογραφίας του #gavatanews, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξουν με άρθρο τους στους ψηφοφόρους – δημότες ότι έχουν μεγαλύτερο «ρεύμα» από τη διοικούσα παράταξη «Νέα Εποχή» και ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έως σήμερα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς – άκουσον, άκουσον! – η προσφάτως κατασκευασμένη (τέλη Ιανουαρίου) σελίδα του Δημάρχου Φυλής «Χρήστος Παππούς Νέα Εποχή», λέει, «αρέσει» σε 856 άτομα, ενώ η σελίδα της ετέρας υποψήφιας παράταξης «Μη πολιτικά ορθή άποψη» (…και δεν διαφωνούμε καθόλου!) «αρέσει» σε… 2.200…

Παραβλέποντας αυτή τη σύγχυση που διακατέχει μερίδα υποψηφίων των δημοτικών εκλογών να «μεταφράζουν» τις αντιδράσεις του «φου μπου» (αντίχειρες, καρδούλες, ουάου, κ.λ.π.) σε… ψήφους (!) και να… «πανηγυρίζουν» την εκλογική τους «νίκη» με 2.200 «like», θα σοβαρευτούμε – όσο μπορούμε με αυτά που διαβάζουμε – και θα περάσουμε στην ουσία του άρθρου της «Ελληνικής Αυγής για τη Φυλή», η οποία αφορά και το site μας.

Πιθανόν ο υπερβάλλοντας ζήλος του αυτοπροσδιοριζόμενου ως «δημοσιογράφου – πολιτικού» (κατά πόσον το… crossover είναι πετυχημένο, θα το κρίνει ο κόσμος) επικεφαλής της υποψήφιας δημοτικής παράταξης, ο οποίος εναλλάσσει τις ιδιότητές του με ευκολία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον παρέσυρε στην… πλάνη ότι θα μπορούσε με τη χρήση της «πολιτικής» του ιδιότητος να ασκεί εξουσία στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και με τη «δημοσιογραφική» του ιδιότητα να… λογοκρίνει (!) τους τίτλους των άρθρων!

Σκηνές βγαλμένες από… μεσαιωνικό εφιάλτη δημιουργούνται από τους «επικοινωνιακούς φωστήρες» της παράταξης, μάλιστα, όταν με εικόνα των πρόσφατων άρθρων του #gavatanews, προτρέπουν τον Δήμαρχο να κάνει χρήση του… φραγγέλιου (μαστίγιου!) αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πιέζουν καθημερινά με βαρύγδουπους τίτλους, τοπικά και μη μέσα, διαβάζουμε καθημερινά για εισχώρηση υποψηφίων στην Νέα Εποχή, την αυτοδιοικητική παράταξη του Δημάρχου, αλλά ρε Χρήστο πιάσε το φραγγέλιο και δώσε…» 

Εντάξει, λοιπόν! Δηλώνουμε «έτοιμοι να μαρτυρήσουμε» με όσες βουρδουλιές κρίνετε ΕΣΕΙΣ ως ποινή που θα μας οδηγήσει στην… εξιλέωση, για το ατόπημά μας να προβάλουμε την αρθρογραφία μας με τίτλους που… δεν πέρασαν από την έγκρισή σας!!! Να σας θυμίσουμε μόνο, επιζητώντας την επιείκειά σας, ότι ο… αυνανισμός στον Μεσαίωνα ΔΕΝ ξεπερνούσε τις 40 βουρδουλιές!

Ως απόδειξη μάλιστα της «απολύτου μεταμέλειάς» μας και εξουθενωμένοι από τα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται η ελεύθερη έκφραση απόψεων του site μας, θα σας προτείνουμε συμπληρωματικά να εντάξετε στο πρόγραμμά σας το εξής:

Στις… τοπικές φυλακές (!!!) που προτίθεστε να δημιουργήσετε (σε συνεργασία με το Υπ. Δικαιοσύνης) στον Δήμο Φυλής – όταν, εάν κι εφόσον έλθετε εις την εξουσίαν της πόλης – να δημιουργήσετε ειδική πτέρυγα για τους «ανυπότακτους» και «αχαλίνωτους» αρχισυντάκτες, που επιμένουν να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης [που τους παρέχει το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ)] και να τιτλοφορούν την αρθρογραφία τους κατά το δοκούν, χωρίς τη δική σας… έγκριση!!!

*** (Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ). Το άρθρο 19 του ΔΣΑΠΔ προβλέπει ότι «κάθε πρόσωπο θα έχει το δικαίωμα της γνώμης χωρίς παρεμβάσεις» και «ο καθένας θα έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό θα περιλαμβάνει την ελευθερία αναζήτησης, λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών όλων των ειδών, ανεξαρτήτως συνόρων, προφορικά, εγγράφως ή σε έντυπη μορφή, σε μορφή τέχνης ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο της επιλογής του.)

Στη Δημοκρατία, κύριοι, δεν νοείται κανένας περιορισμός στην ελευθεροτυπία και κανενός είδους λογοκρισία! Ο τελικός κριτής για τα ΜΜΕ είναι ο πολίτης.  Όπως έλεγε και ο ασυμβίβαστος φιλόσοφος και συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ, «ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι καλός η κακός, αλλά ο Τύπος με περιορισμούς δεν μπορεί παρά να είναι κακός»…

Σχόλια
Επάνω