Εντυπωσιακές μονομαχίες στον "Σπάρτακο" Ζεφυρίου, με το βλέμμα στραμμένο στο... Τόκιο

Εντυπωσιακές μονομαχίες στον “Σπάρτακο” Ζεφυρίου, με το βλέμμα στραμμένο στο… Τόκιο
Εντυπωσιακές μονομαχίες στον “Σπάρτακο” Ζεφυρίου, με το βλέμμα στραμμένο στο… Τόκιο

Το ταξίδι τους για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη τον προσεχή Ιούλιο στο Τόκιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες “TOKYO 2020”, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 13/02 είκοσι Έλληνες παλαιστές της ελευθέρας από το Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος” στο Ζεφύρι. Η 1η μέρα της διοργάνωσης στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και με τον σεβασμό των συμμετεχόντων στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. “Άμεση επανεκκίνηση του αθλητισμού” ήταν η ευχή που επικράτησε στα ταπί της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, αλλά και η πικρή “γεύση” που έμεινε από τις άδειες εξέδρες…

Έπειτα από μία μακρά περίοδο περιορισμού της αγωνιστικής δράσης, εξαιτίας της πανδημίας και μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης προκειμένου να εξασφαλιστεί η άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής, οι επίλεκτοι αθλητές της χώρας πάλεψαν για μία θέση στην προολυμπιακή ομάδα, που τους δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν στα δύο τουρνουά που θα δώσουν τα εναπομείναντα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Εκτός από την ευγενική παραχώρηση της υποδομής για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, ο οικοδεσπότης Δήμος Φυλής φρόντισε επίσης για τις διενέργειες απολυμάνσεων όλων των επιφανειών του γυμναστηρίου πριν από τους αγώνες του διημέρου, τις οποίες θα επαναλάβει και μετά τη λήξη τους, καθώς επίσης συνέδραμε με προθυμία σε ό,τι κρίθηκε πως διευκολύνει το οργανωτικό σκέλος της διοργάνωσης.

Παρά την καθοριστική για την απόδοση των αγωνιζομένων απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες και τη μακρά περίοδο αποχής από την αγωνιστική δράση, οι αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση. Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προολυμπιακά Τουρνουά, ωστόσο, πήραν εκείνοι που επικράτησαν μέσα από εντυπωσιακές ‘μονομαχίες’ και συγκεκριμένα:

Μαρτίδης Ιωάννης (Ευκαρπία) 57κ.

Πιλίδης Γιώργος – * χωρίς αγώνα (Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου) 65κ.

Κουγιουμτσίδης Γιώργος (Ευκαρπία) 74κ.

Σαββουλίδης Γεώργιος (Πολυνίκης Ταύρου) 86κ.

Ξενίδης Τιμόθεος (Πολυνίκης Ταύρου) 97κ.

Λαζίδης Χριστόφορος (Ευκαρπία) 125κ.

Με ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή 2η ημέρα αγώνων, στο στιλ της ελληνορωμαϊκής, στους οποίους θα συμμετέχει με αθλητές του και ο παλαιστικός σύλλογος “Α.Ο. Λεωντίδες” Άνω Λιοσίων.

Ακολουθούν εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τους αγώνες πρόκρισης του Σαββάτου στο στιλ της ελευθέρας Πάλης:

Επάνω