Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι του Ζεφυρίου με τον θεαματικό φωτισμό των λαμπτήρων Led στις γειτονιές τους!

Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι του Ζεφυρίου με τον θεαματικό φωτισμό των λαμπτήρων Led στις γειτονιές τους!
Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι του Ζεφυρίου με τον θεαματικό φωτισμό των λαμπτήρων Led στις γειτονιές τους!

Με ευχαριστήρια μηνύματα προς τη διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, αλλά και αναρτήσεις φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναδεικνύουν τη βελτιωμένη απόδοση φωτισμού, κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον ενθουσιασμό τους για την τοποθέτηση των λαμπτήρων Led, στις γειτονιές που – κυρίως – αντιμετώπιζαν και τις συνέπειες του ελλιπούς φωτισμού, καθώς το άπλετο φως που αποδίδει η νέα τεχνολογία λαμπτήρων, τους ενισχύει επιπλέον και το αίσθημα της ασφάλειας!

Μέρα με τη μέρα, γειτονιά τη γειτονιά, το Ζεφύρι μετατρέπεται σε μια πόλη φωτεινή, με τους δημότες να αναρτούν στα χρονολόγιά τους νυχτερινές λήψεις από τις οδούς που κατοικούν, συνοδευόμενες με ευχαριστήρια μηνύματα προς τη διοίκηση και τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Φυλής, Θανάση Σχίζα, που όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν… «έκαναν τη νύχτα – μέρα»! Ενδεικτικά:

Η ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση των νέων λαμπτήρων Led στη Δ.Ε. Ζεφυρίου (μετά τη Ζωφριά και το Πανόραμα) ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου, από τα σύνορα της Δημοτικής Ενότητας με το Γεροβουνό και εξελίχθηκε με γρήγορους ρυθμούς προς το κέντρο της πόλης, καλύπτοντας όλες τις κάθετες και παράλληλες οδούς που είναι εγκατεστημένοι στύλοι ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ, με τα αποτελέσματα να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Τα θετικά σχόλια δημοτών για τη θεαματική βελτίωση στο φωτισμό της περιοχής, είχε εισπράξει εξάλλου και ο ίδιος ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, όταν τις πρώτες μέρες εκτέλεσης του έργου επισκέφθηκε για αυτοψία την πόλη του Ζεφυρίου και είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Οι πρωτοβουλίες μας στον ενεργειακό τομέα έχουν αναγνωριστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν βραβευτεί από καταξιωμένους θεσμούς και φορείς. Όμως για εμάς η μεγαλύτερη επιβράβευση και το καλύτερο βραβείο, είναι η ενθάρρυνση που μας δίνουν οι δημότες, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Η ενεργειακή αναβάθμιση και η θεαματική βελτίωση του οδοφωτισμού στο Ζεφύρι είναι γεγονός. Προχωρούμε μαζί και αλλάζουμε μέρα με τη μέρα το Ζεφύρι έχοντας ως επίκεντρο της πολιτικής μας την βελτίωση της καθημερινότητας και των δημοτών μας και την αναβάθμιση της περιοχής μας

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Θανάσης Σχίζας, υπογραμμίζοντας την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των δημοτών ανέφερε: «Η ριζική αναβάθμιση του φωτισμού στην περιοχή είναι γεγονός. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε στο Ζεφύρι περισσότερο φως, όπως διαχρονικά ζητούσαν οι δημότες και υλοποίησε η Διοίκηση του Χρήστου Παππού! Ήδη έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες led σε μία μεγάλη έκταση του Ζεφυρίου ενώ τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώσαμε τις εργασίες αναβάθμισης του οδοφωτισμού σε Ζωφριά και Πανόραμα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου στο Ζεφύρι, ξεκινάμε την αναβάθμιση του φωτισμού στο Τσουκλίδι.»

Την ικανοποίηση του κόσμου εισπράττει καθημερινά και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος δήλωσε: «Μια ακόμη δέσμευση του Δημάρχου μας πήρε σάρκα και οστά. Η ριζική αναβάθμιση του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Ζεφύρι έγινε πράξη και αυτό το βλέπουν και το επικροτούν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής. Είναι ένα ακόμη έργο στα πολλά που κάνουμε καθημερινά στο Ζεφύρι.«

Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού, Μαρίνος Σαρλάς, εστίασε στο οικονομικό όφελος του φωτισμού των Led, επισημαίνοντας: «Πέρα από τη θεαματική βελτίωση του οδοφωτισμού, που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού έχουμε και ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης του Δημοτικού φωτισμού αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων έχει πολυετή διάρκεια ζωής αλλά και χαμηλό κόστος λειτουργίας.»

Το έργο γίνεται με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

*** Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από σχετικές αναρτήσεις των δημοτών:

Σχόλια
Επάνω