Ενεργειακή αναβάθμιση σε εννέα σχολεία του Δήμου Φυλής ξεκινά το καλοκαίρι

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Δρομολογήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τους αναδόχους, ένα τεράστιο έργο ενεργειακής αναβάθμισης εννέα (9) σχολείων του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Πρόκειται για:

1. το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το Γενικό ΛΥΚΕΙΟ στο Ζεφύρι

2. το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το 1ο ΛΥΚΕΙΟ στα Άνω Λιόσια και

3. το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ στη Φυλή

Στα παραπάνω σχολεία θα πραγματοποιηθεί συνολική ενεργειακή αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης– ψύξης και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Το έργο αποτέλεσε προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο προϋπολογισμός του, που ανέρχεται σε 3.555.000,00 Ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ), με φορέα υλοποίησης την Ανώνυμη Εταιρία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ ΑΕ).

Πιο συγκεκριμένα, στην υπογραφή της Σύμβασης συμμετείχαν, από πλευράς ΚΤ.ΥΠ ΑΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και η Γενική Διευθύντρια λειτουργίας και διαχείρισης πόρων Μαρία Μιχοπούλου.

Τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Σχολικών Μονάδων προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα με την λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2023-2024 και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τους παρισταμένους και πρόσθεσε τα εξής.

«Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημόσιων κτιρίων του Δήμου Φυλής και ιδιαίτερα των Σχολικών Μονάδων αποτελεί για μας έναν διαρκή στόχο. Πιστεύουμε στην ανεκτίμητη αξία των σύγχρονών κτιρίων και υποδομών που αποσκοπούν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Επιδίωξή μας είναι όλα τα Σχολεία και όλα τα κτίρια του Δήμου Φυλής να λειτουργούν με οικολογική ευαισθησία και προσανατολισμένα στην εξάλειψη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …