Εκλογές στα… café του Δήμου Φυλής

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Τρεις είναι λοιπόν οι δημοτικές παρατάξεις, η διοικούσα “Νέα Εποχή” και οι δύο της αντιπολίτευσης “αλλάΖουμε” και “Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής”, που διεκδικούν την προσεχή Κυριακή τον δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Φυλής και για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα από τα όσα σχολιάζονται στις… μικρές “κάλπες” που στήνονται την τελευταία περίοδο στα café των πλατειών του Δήμου, θα πρέπει, αρχικά, να εστιάσουμε στις πέντε κατηγορίες των ψηφοφόρων, που αυτοί είναι:

1  Οι ευχαριστημένοι ψηφοφόροι

2 Οι επί μέρους δυσαρεστημένοι/ευχαριστημένοι ψηφοφόροι (εκείνοι δηλαδή που δεν τους ικανοποίησε το έργο μερίδας δημοτικών συμβούλων, αλλά αξιολογούν θετικά τη συνολική προσπάθεια)

3 Οι δυσαρεστημένοι με το σύνολο μιας παράταξης

4 Οι απολιτίκ – αδιάφοροι για τα κοινά (έχουν όμως και αυτοί ένα μήνυμα να περάσουν)

5 Οι… ευμεταβολώτεροι κοθόρνου (η πιο δύσκολη για υπολογισμούς αποτελεσμάτων κατηγορία, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση)

Έχοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα και για την περιοχή μας, πάμε να “πιάσουμε τον σφυγμό” του δημότη – ψηφοφόρου, να καταλάβουμε πώς αναλύει την πρόθεση της ψήφου του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση των τριών.

Εμπειρία Vs Ανανέωση⇒ Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά… ο νέος είναι ωραίος!

Ξεκινώντας από τους διοικούντες, θα πούμε, με αυξημένη βεβαιότητα, πως θα υπάρξει μεγάλη διασπορά ψήφων μεταξύ των συμβούλων, γεγονός που πιθανόν να δώσει και εκπλήξεις, ανακατατάξεις, ίσως και… αναταράξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τούτο διότι, κατά τους “εκλογικούς αναλυτές” – θαμώνες της πλατείας, που σπανίως λανθάνουν, είναι πολλές και αξιόλογες οι παρουσίες/προτάσεις του Δημάρχου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Εποχής, νέων ανθρώπων που χαίρουν της εκτίμησης και της συμπάθειας της τοπικής κοινωνίας.

Εκεί λοιπόν που η πλειοψηφία συμφωνεί πως περισσότερο προνομιούχοι στη διεκδίκηση ψήφων εμφανίζονται οι έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, καθώς διαθέτουν “ένσημα” 9 ετών – τουλάχιστον – στην τέχνη του διοικείν, ο καθένας από το πόστο που του ανατέθηκε, έρχεται η κατηγορία 2 των πολιτών να μας επισημάνει ότι δεν κατόρθωσαν ΟΛΟΙ να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους.

Στην περίπτωση αυτή, το προνόμιο μεταφέρεται αυτομάτως στους πρωτοεμφανιζόμενους στο αυτοδιοικητικό σκηνικό και όχι σε οποιουσδήποτε πρωτοεμφανιζόμενους, καθώς επικρατέστεροι σε μια τέτοια αναμέτρηση είναι οι νέες και οι νέοι που είναι καλλιεργημένοι, διατηρούν ένα χαμηλό μα παράλληλα δυναμικό προφίλ, έχουν ένα επάγγελμα, κάνουν έντιμο και σοβαρό αγώνα (εκτιμάται ιδιαίτερα επίσης), αλλά και εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει έργο στον τόπο με ανιδιοτέλεια και μεράκι.

Οι πολίτες της 1ης κατηγορίας θα δείξουν σίγουρα την προτίμησή τους στη γνωστή, επιτυχημένη συνταγή, χωρίς πειραματισμούς, ενώ οι της κατηγορίας “5” θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους με το στυλό στο χέρι, μέσα στο παραβάν.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο, πάντως, είναι πως σταυρούς προτίμησης στα… τραπεζάκια των καφέ – από ανακοινώσεως των ονομάτων των υποψηφίων – “λαμβάνουν” συχνότερα τα έμπειρα στελέχη της διοίκησης, πλάι σε μία τουλάχιστον νέα υποψηφιότητα!

Ευχολόγια, προεκλογικές κορώνες και ξαναζεσταμένο φαγητό, στο μενού της αντιπολίτευσης!

Μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι σε μερίδα αναγνωστών, αλλά η τέχνη του… αντιπολιτεύεσθαι στον Δήμο Φυλής δεν παρουσιάζει καμία ιδιομορφία και σε αυτές τις εκλογές. Αυτό είναι που σχολιάζεται εντονότερα στα τραπεζοκαθίσματα των πλατειών. Πως δηλαδή παραμένει – χωρίς οίκτο! – η ίδια, η απαράλλακτη και η προβλέψιμη τακτική που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, σε κάθε προεκλογική περίοδο και με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Στο προεκλογικό αυτό deja vu, η αντιπολίτευση του… ξεσηκωμού των “δύο μηνών πριν τις εκλογές” επανέρχεται με τη γνωστή πλέον ΜΗΔΕΝιστική τακτική προς κάθε προσπάθεια ή έργο της νυν διοίκησης. Με φουλ “επίθεση” στα μέσα ενημέρωσης, σε ψηφοφόρους που δεν αποδέχονται τους ημέτερους “σωτήρες”, αλλά και μία γενικευμένη διχαστική δραστηριότητα στα social που δεν συνάδει με το προφίλ που επιχειρούν να παρουσιάσουν.

Σχολιασμοί γίνονται επίσης και για τους “άγνωστους μεταξύ αγνώστων”, τουρίστες – υποψήφιους, που επισκέπτονται το τελευταίο διάστημα την περιοχή με… GPS ή δηλώνουν την υποψηφιότητά τους μέσω skype, για τους οποίους οι προβλέψεις διαφαίνονται αρκετά δυσοίωνες!

Καλύτερο πάντως feedback, οφείλουμε να ομολογήσουμε, παρουσιάζει η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που δια του εκπροσώπου της Νίκου Ζαπάντη υπήρξε απόλυτα συμμετοχική, ενεργή, γόνιμη και πάντα ενημερωμένη στα έδρανα της αντιπολίτευσης, καθ’ όλη την 4ετία.

Όσο κι αν φλυαρούμε όμως σε εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα από τα cafe της περιοχής… “Κυριακή κοντή γιορτή” που λέει κι ο λαός! Εκείνο ωστόσο που οφείλουμε ΑΠΑΝΤΕΣ οι έχοντες γνώμη και άποψη, είναι να δώσουμε το “παρών” στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου και να κρίνουμε εκ των αποτελεσμάτων.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …