"Εγκληματική" αδιαφορία εις βάρος ηλικιωμένης από την Πρόεδρο των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου
“Εγκληματική” αδιαφορία εις βάρος ηλικιωμένης από την Πρόεδρο των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου

Απίστευτες καταγγελίες για αμέλεια και σοβαρές παραβλέψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα ηλικιωμένης, την Κυριακή 03/12, σε εκδρομή στο Μοναστηράκι!

Μία 84χρονη ηλικιωμένη, η κ. Χρυσικοπούλου Ελένη κατέληξε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, με συντριπτικό κάταγμα στον αγκώνα – ύστερα από πτώση της – συνοδεία μίας άλλης ηλικιωμένης – μέλους του ΚΑΠΗ που φιλοτιμήθηκε να πάει μαζί της, εφόσον ΔΕΝ ειδοποιήθηκαν οι οικείοι της από την Πρόεδρο κ. Καίτη Λάππα – ως όφειλε – για το συμβάν! Για τη νοσηλεία της ηλικιωμένης που έγινε την Κυριακή στις 13:00 μ.μ., ενημερώθηκε ΤΥΧΑΙΑ η κόρη της από γείτονα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:30 μ.μ., όταν η ηλικιωμένη συνοδός ειδοποίησε τον σύζυγό της να ενημερώσει κάποιον συγγενή της 84χρονης να την αντικαταστήσει, γιατί και η ίδια είχε ταλαιπωρηθεί από την πολύωρη παραμονή της στο νοσοκομείο! Σύμφωνα, μάλιστα, με δήλωση της ίδιας της ηλικιωμένης, την ώρα που την έβαλαν στο φορείο, η κ. Λάππα διεμήνυε στα υπόλοιπα μέλη ότι “καμία πολύ γριά που δημιουργεί… προβλήματα, δεν θα ξανακολουθήσει σε εκδρομές του ΚΑΠΗ”!!!

Με την αναχώρηση του ασθενοφόρου, το πρόγραμμα της εκδρομής συνεχίστηκε κανονικά από την Πρόεδρο των ΚΑΠΗ, αδιαφορώντας τόσο για την κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης, αλλά – το τραγικότερο – “επαναπαύθηκε” στην συντροφιά της επίσης ηλικιωμένης συνοδού, ΧΩΡΙΣ καν να ειδοποιήσει τους συγγενείς της τραυματισμένης να σπεύσουν στο νοσοκομείο, ΟΥΤΕ όμως και να ενδιαφερθεί για τέσσερις ολόκληρες ημέρες για την κατάστασή της!

Η κόρη της 84χρονης, κ. Χρυσικοπούλου Αναστασία, αφού ενημέρωσε ακόμη και τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα επιληφθεί ο ίδιος του περιστατικού, κατέθεσε στον Δήμο επίσημη γραπτή καταγγελία (με αρ. πρωτ. 62909/04 – 12 – 2017) που αναρτήθηκε και στον χώρο του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου. Μόνο τότε – εχθές δηλαδή, από την Κυριακή που είχε το ατύχημα η ηλικιωμένη – η κ. Λάππα επικοινώνησε με την κόρη της για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της, ενώ σήμερα το έγγραφο “απουσιάζει” από τον πίνακα ανακοινώσεων του ΚΑΠΗ! Η καταγγελία της κ. Χρυσικοπούλου Αναστασίας αναφέρει τα εξής:

<<Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να καταγγείλω την απαράδεκτη αντιμετώπιση γεγονότος που έλαβε χώρα στις 03/12/17 και αφορά την μητέρα μου κ. Χρυσικοπούλου Ελένη, μέλος των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

Με πρωτοβουλία της κ. Λάππα, προέδρου των μελών ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, διοργανώθηκε εκδρομή με προορισμό την Ακρόπολη, στην οποία συμμετείχε και η μητέρα μου. Δεν γνωρίζω τι συνέβη από εκεί και πέρα, αλλά η μητέρα μου βρέθηκε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο. Ο λόγος που δεν γνωρίζω τίποτε είναι ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση από την κ. Λάππα ή οποιονδήποτε άλλον για το τι διαδραματίστηκε ώστε να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Από ένα τυχαίο γεγονός (δέχθηκα περαστικά γι΄αυτήν από ένα γείτονα) έμαθα πως η μητέρα μου, αντί να είναι στο σπίτι της μετά την εκδρομή ήταν σε νοσοκομείο! Δεν ενημερώθηκα ούτε για το συμβάν, ούτε για το νοσοκομείο, ούτε για να είμαι δίπλα της, ούτε ΤΙΠΟΤΕ.

Όταν κάποιος διοργανώνει μια εκδήλωση, είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, όχι μόνο για να εισπράξει τα “μπράβο”, αλλά και για όταν συμβεί κάτι σοβαρό, που απαιτείται το λιγότερο “ανθρωπιά”.

– Η κ. Λάππα δεν θεώρησε απαραίτητο να με ενημερώσει για το ατύχημα της 84χρονης μητέρας μου.

-Δεν έπρεπε να γνωρίζω σε ποιο νοσοκομείο πήγε;

-Δεν έπρεπε να μεριμνήσει για να την συνοδέψει κάποιος υπεύθυνος, ή έπρεπε να συνεχίσει την εκδρομή της σαν να μην συνέβη τίποτε;

-Πότε είναι κάτι σοβαρό, ώστε να ενημερωθούν οι οικείοι του; Όταν από ατύχημα γίνει δυστύχημα;

-Ποιος γνώριζε αν υπήρχε ιδιωτική ασφάλεια και έπρεπε να πάει σε συγκεκριμένο νοσοκομείο;

-Ποιος ενημέρωσε (τους γιατρούς) για το ιστορικό ενός ανθρώπου 84 χρονών;

Θεωρώ ότι η συμπεριφορά απέναντι στη μητέρα μου ήταν το λιγότερο απαράδεκτη και την προσβάλλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της. Με ανύπαρκτα αντανακλαστικά και ίχνος ευαισθησίας και υπευθυνότητας, αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό γεγονός που μπορούσε να γίνει ακόμα σοβαρότερο.

Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε αυτούς που τους βαρύνουν, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο σε κανέναν. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία επιθυμείτε. Κα Χόντου Αναστασία.>>

Αυτή ήταν η καταγγελία της κόρης της κ. Χρυσικοπούλου. Οι καταγγελίες, όμως, που μας έρχονται από το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιο σοβαρές:

_ Για την εκδρομή στο Μοναστηράκι, δεν ήταν ενημερωμένος ΟΥΤΕ ο υπεύθυνος των ΚΑΠΗ που έχει οριστεί από τον Δήμο, κ. Βασίλης Κατηφόρης, τον οποίο η κ. Λάππα παραγκωνίζει και παρακάμπτει συστηματικά καθώς – όπως ισχυρίζεται – “δεν είναι εκλεγμένος, αλλά… διορισμένος”, με αποτέλεσμα να μην “αναγνωρίζει” την ιδιότητά του επισήμως και να μην τον λαμβάνει υπόψιν της για οποιαδήποτε απόφαση ή δράση αναλαμβάνει!!! Ο κ. Κατηφόρης, που έχει εκφράσει επανειλημμένα την δυσανασχέτηση και διαφωνία του για τον τρόπο που η κ. Λάππα λαμβάνει αποφάσεις για τα μέλη του ΚΑΠΗ, πληροφορήθηκε επίσης ΤΥΧΑΙΑ (!) το ατύχημα αργά το βράδυ της Κυριακής από συγγενή του και έσπευσε να ενημερώσει ο ίδιος  τόσο τους υπευθύνους των ΚΑΠΗ όλου του Δήμου Φυλής, τους κ.κ. Ειρήνη Αλιμαντή και Δαυίδ Μαύρο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, κ. Γιάννη Μαυροειδάκο, που επίσης δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

_ Ένα τεράστιο ερωτηματικό, επίσης, παραμένει το γεγονός ότι για την εκδρομή – που όπως όλα δείχνουν ήταν… ιδιωτική πρωτοβουλία της προέδρου του ΚΑΠΗ, αφού ΔΕΝ υπήρχε επίσημη έγκριση γι’ αυτή από το υπεύθυνο γραφείο των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής, διατέθηκε ωστόσο το… πούλμαν του Δήμου (!) από τους κ.κ. Δαυίδ Μαύρο και Ειρήνη Αλιμαντή!

_ Από κανένα μέλος, επίσης, δεν ζητήθηκε η υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση ότι οι εκδρομείς έχουν την ευθύνη για ό,τι τους συμβεί (καθώς όλα σχεδόν τα μέλη λαμβάνουν φάρμακα)!!!

Η κ. Αναστασία Χρυσικοπούλου απαιτεί να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους, ώστε να μην επαναληφθεί  – με σοβαρότερες ίσως συνέπειες – παρόμοιο περιστατικό, ενώ παραδέχεται ότι ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον για την κατάσταση της μητέρας της κι ευαισθητοποιήθηκε αμέσως μόλις το έμαθε (πέρα από τον κ. Βασίλη Κατηφόρη), ήταν ο κ. Θανάσης Σχίζας (αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φυλής) ο οποίος φρόντισε να παρασχεθούν άμεσα οι απαραίτητες φιάλες αίματος στην ηλικιωμένη, που πρόκειται να υποβληθεί σήμερα σε πολύωρο χειρουργείο!