Δύο χρυσά μετάλλια για τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U11 – U13

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Δυναμικά μπήκε στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις το “νέο αίμα” παλαιστών του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου (Δ.Α.Σ.) Ζεφυρίου, με την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Παιδικό Πρωτάθλημα Πάλης U11 και U13, που διεξήχθη το Σάββατο 06/11 στη Λάρισα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος U13 Ιωσήφ Συρόπουλος (75κ.) και U11  Θανάσης Αθανασιάδης (34κ.) έφτασαν αήττητοι στην κορυφή του βάθρου των αγώνων, κρατώντας επάξια στα χέρια τους τη μακρά παράδοση και ιστορία του αθλήματος, στην πόλη του Ζεφυρίου.

Πρωταθλητής Ελλάδος U13 ΙΩΣΗΦ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρωταθλητής Ελλάδος U11 ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Την 4μελή εκπροσώπηση του Συλλόγου στο Πρωτάθλημα συμπλήρωσαν ο εξίσου ταλαντούχος αθλητής Ορέστης Νησιώτης (43κ.), ο οποίος με “παρθενική” συμμετοχή σε επίσημους αγώνες κατέλαβε την 5η θέση,

αλλά και ο Δημήτρης Ψύχας, που οι εντυπωσιακές αναμετρήσεις του κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και κατέληξε στην 6η θέση της κατηγορίας των 51κ.

Οι αγωνιστικές επιδόσεις των τεσσάρων αθλητών, ενέταξαν για μία ακόμα φορά τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου στην πρώτη 6άδα της συγκεντρωτικής βαθμολογικής κατάταξης, ανάμεσα σε 34 παλαιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα ταπί του Γυμναστηρίου “Σπάρτακος” από τον προπονητή Διονύση Κατηφόρη και τον συνεργάτη του Χρήστο Αθανασιάδη.

“Μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές μας έδειξαν μεγάλη αγωνιστική διάθεση και ενθουσιασμό. Η σημερινή τους εμφάνιση είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον της ομάδας και του αθλήματος της Πάλης και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αγωνίζονται με την ψυχή τους, ακολουθώντας τα χνάρια των μεγαλύτερων συναθλητών τους, για να κάνουν την πόλη μας περήφανη για τις επιτυχίες τους! Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, που εμπιστεύονται την αθλητική εξέλιξη των παιδιών τους στην οικογένεια της πάλης του Ζεφυρίου, στηρίζουν και εμψυχώνουν κάθε μας προσπάθεια και μοιράζονται μαζί μας τη χαρά των διακρίσεών τους”, δήλωσε στο #GVT ο προπονητής τους Διονύσης Κατηφόρης, επαναλαμβάνοντας την κύρια επιδίωξή του να δημιουργήσει σπουδαίους αθλητές μέσα από το “φυτώριο” ταλέντων του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως για τη ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά αθλητών και συνοδών των παλαιστικών συλλόγων του Δήμου Φυλής στη Λάρισα, φρόντισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργος Μαυροειδής.