Δύο "κορυφές της Μεσογείου" κατέκτησε ο Μ. Ιωσηφίδης!

Δύο «κορυφές της Μεσογείου» κατέκτησε ο Μ. Ιωσηφίδης!
Δύο «κορυφές της Μεσογείου» κατέκτησε ο Μ. Ιωσηφίδης!

Δύο «κορυφές της Μεσογείου» κατέκτησε ο Μιχάλης Ιωσηφίδης! Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στον άθλο κάποιου ορειβάτη, αλλά στον εξαιρετικό Έλληνα παλαιστή του Συλλόγου Α.Ο. Λεωντίδες Άνω Λιοσίων, ο οποίος με την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή του Νίκου Αποστόλου και σε συνδυασμό με το φυσικό ταλέντο που διαθέτει, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην υψηλότερη θέση του βάθρου που στήθηκε στην Αλγερία, για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης 2018!

Η σπουδαία επιτυχία του Μιχάλη Ιωσηφίδη, μάλιστα, ήταν διπλή! Ο ήδη χρυσός Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης αθλητής, αγωνίστηκε στο στυλ της ελληνορωμαϊκής σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, Ανδρών – αν και έφηβος – και Εφήβων (την Πέμπτη 29/03 και Παρασκευή 30/03 αντίστοιχα), αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και ψυχή τους αντιπάλους του, προσθέτοντας στην ήδη πλούσια συλλογή του δύο ακόμη χρυσά μετάλλια από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Ο σπουδαίος παλαιστής δεν εφησυχάζει, βεβαίως, στην διπλή διάκρισή του στην Αλγερία, εφόσον έχει ήδη θέσει τον επόμενο στόχο του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκινά άμεσα την προετοιμασία του για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ23 και Εφήβων, που θα γίνουν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα και η φιλοδοξία του για την Ευρώπη δεν θα μπορούσε να είναι κάτι… «λιγότερο» από χρυσό!

Περήφανος για τον αθλητή του, ο προπονητής του Νίκος Αποστόλου ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb: «Ό,τι και να πω γι’ αυτό το λεβεντόπαιδο θα είναι πολύ λίγο. Μετά την χθεσινή κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Μεσογειακό Ανδρών που γίνεται στην Αλγερία, 0 Μιχάλης Ιωσηφίδης μόλις τώρα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Έφηβους! Τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που ακούει και σέβεται τον δάσκαλο του, γι’ αυτό και πετυχαίνουμε. Θέλω ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να φθάσει πολύ ψηλά στον αθλητισμό και στη ζωή του!»

Ακολουθεί το βίντεο από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μιχάλη Ιωσηφίδη από τον προπονητή του Νίκο Αποστόλου, στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών 2018, με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου να σηματοδοτεί την ύψιστη διεθνή διάκριση του αθλητή!

Σχόλια
Επάνω