Δωρεάν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε 30 πτυχιούχους ΑΕΙ του Δήμου Φυλής!

Δωρεάν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε 30 πτυχιούχους ΑΕΙ του Δήμου Φυλής!
Δωρεάν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε 30 πτυχιούχους ΑΕΙ του Δήμου Φυλής!

Αρχίζει από τις αρχές του 2020 η λειτουργία μεταπτυχιακού τμήματος σε Άνω Λιόσια και Φυλή. Μια ακόμα δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού γίνεται πράξη: Η συνεργασία του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α)και το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι γεγονός, καθώς δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το ΦΕΚ (3782/Β/14-10- 2019) για τη λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο Δήμο Φυλής.

Το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ είναι «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών» με δύο κατευθύνσεις: α) «Αγροτουρισμός, Οινοτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» (“Agrotourism, Winetourism and Regional Development”) και β) «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Δραστηριοτήτων Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τουρισμού» (“Tourism Business Cultural and Educational Operations”).

 

Σε κάθε κατεύθυνση θα φοιτήσουν, δωρεάν, 15 πτυχιούχοι ΑΕΙ (σύνολο 30) κάτοικοι του Δήμου Φυλής. Θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες εκδηλώσεων των Δημαρχείων Άνω Λιοσίων και Φυλής και θα διαρκέσει τρία εξάμηνα. Το κόστος λειτουργίας του ΠΜΣ θα καλυφθεί, εξ ολοκλήρου, από το Δήμο Φυλής, κάτι που σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι που θα επιλεγούν θα απαλλαγούν από ένα σημαντικό ποσόν για τα δίδακτρα που φτάνει τις 4 χιλ. Ευρώ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτης Καλδής, στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής

Η έναρξη του Προγράμματος προσδιορίζεται για το εαρινό εξάμηνο του 2020, δηλαδή για τις αρχές του νέου έτους. Η πανηγυρική έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο συνιστά ένα πρωτοπόρο παράδειγμα Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας, ενός Δήμου, με δύο (2) Πανεπιστήμια της Χώρας, με στόχο να υπηρετήσουν, από κοινού, πολύ συγκεκριμένες, επιστημονικές, αναπτυξιακές ανάγκες και προοπτικές του Δήμου Φυλής, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 (20:00), στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση, Βασίλειο Διγαλάκη, Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βουλευτή Χανίων.

Αναφορικά με τη λειτουργία του ΠΜΣ ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε: “Είχα από την πρώτη στιγμή πει ότι ο Δήμος Φυλής θα ανταποκριθεί στην πρόκληση που λέγεται Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αγκαλιάσαμε το εγχείρημα, με στόχο να το αξιοποιήσουμε σαν αναπτυξιακό εργαλείο για το Δήμο μας. Θέλω να πιστεύω ότι η λειτουργία του ΠΜΣ είναι μόνο η αρχή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο και έχουμε υποβάλει σημαντικές προτάσεις, που πιστεύω ότι θα προχωρήσουν. Για την ώρα ευχαριστώ τον Πρύτανη Παναγιώτη Καλδή, τους συνεργάτες του, το δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θανάση Χούπη και το συνδημότη μας Σωτήρη Μασούρη για την πολύτιμη βοήθειά τους.”

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Φυλής στην ΕΡΤ στις 18-01-2018 στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://youtu.be/ivRw9gMgSGk

 

Επάνω