Δυτική Αττική: Σχέδιο αυστηρής επιτήρησης από αύριο και "ειδικά μέτρα" επεξεργάζεται ο ΕΟΔΥ

Δυτική Αττική: Σχέδιο αυστηρής επιτήρησης από αύριο και “ειδικά μέτρα” επεξεργάζεται ο ΕΟΔΥ
Δυτική Αττική: Σχέδιο αυστηρής επιτήρησης από αύριο και “ειδικά μέτρα” επεξεργάζεται ο ΕΟΔΥ

Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου σε 5 Δήμους (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αχαρνών, που ανήκει στην Ανατολική Περιφέρεια Αττικής, αλλά εμφανίζει πολύ υψηλό ιικό φορτίο) καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η περίπτωση να εντατικοποιηθούν και εξειδικευτούν τα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και να επεκταθούν σε όμορους Δήμους, όπως τον Δήμο Πετρούπολης και Περιστερίου, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στον αστικό κλοιό του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, 392 ενεργά κρούσματα έχουν οι 5 Δήμοι (μαζί με το Μενίδι) και 780 είναι οι στενές επαφές τους, που ήδη ελέγχονται. Οι ανησυχίες των λοιμωξιολόγων εστιάζουν στις ιδιαίτερες κοινωνικές και ευπαθείς ομάδες που κατοικούν στις περιοχές και που μπορούν να επηρεάσουν τα 5.000.000 του πληθυσμού του λεκανοπεδίου, ενώ – όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε – σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί, οι ενδοοικογενειακές λοιμώξεις είναι η κύρια πηγή μετάδοσης του ιού.

Για τον λόγο αυτό, Ελευσίνα, Μαγούλα, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Φυλή βρίσκονται στο μικροσκόπιο, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και τα δυτικά προάστια, με τα πρώτα τεστ του ΕΟΔΥ να γίνονται στην Πετρούπολη για προληπτικούς λόγους. Οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα σε όποια περιοχή “αγγίξει” τη γκρίζα ζώνη, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το σύστημα υγείας στην Αττική, καθώς μένουν 32 κενές κλίνες.

Ειδικό “έκτακτο σχέδιο” εκπόνησαν σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τους Δημάρχους των 5 Δήμων, σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές της δυτικής περιφέρειας, Ελευσίνα, Μαγούλα, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, αλλά και στους όμορους Δήμους Μενιδίου, Περιστερίου και Πετρούπολης, από αύριο και για τις επόμενες ημέρες θα γίνονται:

Μαζικά τεστ Covid – 19, ενώ θα είναι πλέον τακτικοί και αυστηροί οι έλεγχοι, με αστυνομία, δημοτικές αρχές και ελεγκτικούς μηχανισμούς να σαρώνουν κυριολεκτικά τις περιοχές!

Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν αποδώσει αυτό το σχέδιο αυστηρής επιτήρησης τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε οι αρμόδιοι θα εξετάσουν την περίπτωση να αυστηροποιηθούν και να ενισχυθούν τοπικά τα μέτρα.

Επάνω