Δημο-Φυλής Ιστός # Istos Fylis: "Να κάνει η μάνα", παιδιά!

Δημο-Φυλής Ιστός # Istos Fylis: “Να κάνει η μάνα”, παιδιά!
Δημο-Φυλής Ιστός # Istos Fylis: “Να κάνει η μάνα”, παιδιά!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της στήλης μας “Δημο-Φυλής Ιστός”, μέσα από την οποία αποφασίσαμε να δώσουμε μια απάντηση σε όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ μα σιωπούν, σε όσους ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αλλά συνωμοσιολογούν εις βάρος της υπόληψής μας. Δεν είναι ΚΑΝ τυχαίο και το λογοπαίγνιο “δημοφιλής” με την ομόηχη “Δημο-Φυλής”, με το οποίο αποφασίσαμε να ‘βαπτίσουμε’ αυτή την στήλη, που από τις 20 Ιουλίου του ’18 φιλοξενεί την πιο… light αρθρογραφία του #gavata.news. Συγκρατείστε την ημερομηνία ως απόδειξη παρακαλώ, καθώς οτιδήποτε ΕΠΕΤΑΙ της μητρικής του προέλευσης, αφορά… ‘κλόπι right’ και κακέκτυπα μιας επιτυχημένης στήλης και της ιδιότυπης μορφής των άρθρων που περιλαμβάνει!

Σ’ αυτή την εύφορη – πέριξ της Πάρνηθος – γη, λοιπόν, εδώ “όπου ανθεί… φαιδρά πορτοκαλέα”, συσκέφθηκε στο φατσοβιβλίο η γνωστή Επιτροπή… Απειρογνωμόνων Επί Παντός Επιστητού – συμβαίνει συχνά σε περιόδους καραντίνας! – η αποτελούμενη από δοκησίσοφους “γλαυκοπίδες”, φωστήρες “κακατουίδες” και λοιπούς… “ψιττακίδες” συνωμοσιολόγους – αντιπολιτευτές (στην πλειοψηφία τους πρώην υποψήφιοι δημοτικών παρατάξεων που ψάχνουν ακόμα να βρουν τους σταυρούς τους!), προκειμένου να ερευνήσουν, χαφιεδήσουν, αποφανθούν και αποκαλύψουν στο… “ευρύ” κοινό τους, ποιος κρύβεται πίσω από το πλαστό προφίλ ‘Istos Fylis’; που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στα social και έχει ταράξει τα “λιμνάζοντα” νερά των ψευτοπροφητών!

Σας παραθέτουμε, σε ελεύθερη απόδοση, τα… πρακτικά μιας πρόσφατης φατσο-διάσκεψης που όχι απλά μας έφτιαξε τη διάθεση, αλλά πολύ μας θύμισε (ανήκουμε σε αυτή τη γενιά, βλέπετε) το παιχνίδι της “κολοκυθιάς”:

_ Είσαι εσύ βρε ο istos fylis, που μου έσβηνες τα σχόλια από την ομάδα σου!

_ Δεν είμαι εγώ, γιατί εγώ έχω… “κάτι” ανάμεσα στα πόδια μου (κανέναν καλόγηρο θα έβγαλε ο άνθρωπος…) 

_ Άσε αυτά που ξέρεις και είσαι πολύ προβλέψιμος…

_Το ύφος και η γραφή θυμίζει “Κουτσομπολιά” (σ.σ. fake profile που “δρούσε” προεκλογικά), αλλά δεν είναι ο ίδιος συντάκτης… Είναι σίγουρα κάποιος από τη διοίκηση!

_ Πώς γίναμε έτσι ρε παιδιά; Πού πήγε τόση αγάπη; Πώς ήρθαν τα πάνω κάτω στην πόλη μας;

_ Αφήστε το ‘χω! Από Ζεφύρι είναι! Αυτή η κοντή τα κάνει όλα!

Την ευθύτερη στοχοποίηση την έκανε ο “Συμπολίτης” μας, όταν… διαπίστωσε (!) κοινά στοιχεία της διαδικτυακής ομάδας του #gavata.news με το νεοεμφανιζόμενο προφίλ:

Του διέφυγε βέβαια η… λεπτομέρεια ότι η ομάδα μας (δεξιά) έχει φόντο το domain name του site και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του συνδιαχειριστή της, όπως και ΚΑΘΕ άποψη ή είδηση που δημοσιεύεται ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ μέσα από αυτήν τη σελίδα του δικτυακού τόπου! Εν ολίγοις – και αποδεδειγμένα! – το site μας δεν θα είχε ΠΟΤΕ ανάγκη να κρυφτεί πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ για να στηλιτεύσει, να κάνει αποκαλύψεις, αλλά και να σας… ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ!!! Αρκεί να σας θυμίσουμε τις περιπτώσεις του συκοφάντη “George George”, της εξωτικής “Parlikaki”, του Ψευτο…”αλήθεια”, ακόμη και του… Χριστόφορου Κολόμβου του νεότερου – του “Συμπολίτη” μας, κ.λ.π., κ.λ.π.!

Ιδού οι “διδάσκαλοι & πολέμιοι” του είδους:

 

Τώρα, το “ποιους” εξυπηρετεί η στοχοποίηση της διαδικτυακής ομάδας που λειτουργεί υποστηρικτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την παραπλανητική ‘παραπομπή’ στην ονομασία της στήλης και της εικόνας προφίλ της, ας το ψάξουν οι άμεσα θιγόμενοι…

Σίγουρα, πάντως, ο ιθύνων νους που το εμπνεύστηκε θα είχε τους λόγους του να κατασκευάσει ένα fake profile που να κατευθύνει τη σκέψη ενός… *μαλάκα πολίτη στη διαχείριση αυτού του χώρου (*κατά την αρχαιολογική της έννοια η λέξη φυσικά, που είναι συνώνυμη του “ιδιώτη“, του πολίτη δηλαδή που ΔΕΝ ασχολείται με την πολιτική, όπως δηλώνουν πολλά μέλη της… “επιτροπής” που προαναφέραμε).

Από την άλλη, θα ήμασταν αγνώμονες να μην παραδεχθούμε ότι το… ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ σε αυτή την μομφή, μας το προσφέρει το blog της αντιπολίτευσης, που εμμένει σταθερά κι ανυποχώρητα να ερευνά την – από 30ετίας και βάλε! – επαγγελματική ιδιότητα του… συζύγου της δημοσιογράφου που ασχολείται με την τοπική ενημέρωση, προκειμένου να την συνδέσει με την αξιοπιστία (!!!) των άρθρων, για τους οποίους και παραμένουμε τα… αγαπημένα ‘δενδρόβια πτηνά’ της διοίκησης’!

Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν φίλοι μου και το φως “φαίνει πάσι”…

Στηριζόμενοι λοιπόν στην αδυναμία τεκμηρίωσης των ανόμοιων… ελεφάντων – την οποία ουδείς κατόρθωσε να καταρρίψει ανά τους αιώνες! – και επιφορτισμένοι με τεράστια ψυχική κόπωση από μια προεκλογική περίοδο που μας στοίχισε “των παθών μας τον τάραχο”, προχωράμε ακάθεκτοι κι αλέκιαστοι στο έργο της ΕΓΚΥΡΗΣ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ενημέρωσης και κατόπιν βαθύτατου… υπαρκτικού στοχασμού, σας απαντάμε:

“Να κάνει η μάνα!”

Επάνω