"Δεύτε λάβετε Φως..." από τον Ι.Π.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις 26 Μαϊου

“Δεύτε λάβετε Φως…” από τον Ι.Π.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις 26 Μαϊου
“Δεύτε λάβετε Φως…” από τον Ι.Π.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις 26 Μαϊου

Σε μια μεταφορά του εορτασμού της Αναστάσιμης τελετής, εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα την περίοδο της Λαμπρής, ο ύμνος της αφής των λαμπάδων των πιστών με το Άγιον Φως και η Ιερά Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα, θα τελεστεί το βράδυ της Τρίτης 26 Μαϊου και στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, λαός και Κλήρος να συμμετέχουν στην αναστάσιμη παννυχίδα που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Την τελευταία δηλαδή βραδιά της απόδοσης της εορτής που ψάλλεται το “Χριστός Ανέστη” και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των πιστών, οι αναστάσιμες λαμπάδες θα πλημμυρίσουν με το Άγιο Φως τον επιβλητικό περίβολο του Ναού του Αγίου Νεκταρίου και το ποίμνιο καλείται να βιώσει με κατάνυξη όσα του στέρησε η πανδημία.

Η έλευση των πιστών στον Ναό με τις αναστάσιμες λαμπάδες, θα γίνει στις 21:00 μ.μ. για την Τελετή Αναστάσεως και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία (21:30 μ.μ.)

 

Επάνω