Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο οι... "Σαμαρείτες" της αντιπολίτευσης!

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο οι… “Σαμαρείτες” της αντιπολίτευσης!
Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο οι… “Σαμαρείτες” της αντιπολίτευσης!

Μία ακόμη αντιπολιτευτική απόπειρα της ηλεκτρονικής εφημερίδας που πρόσκειται στη δημοτική παράταξη ‘Φυλή. Νέο Ξεκίνημα’, με άρθρο στο οποίο ο συντάκτης δεν δίστασε να εξαπολύσει μύδρους εναντίον των εφημέριων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στα Άνω Λιόσια, αποδίδοντάς τους σκληρό “κατηγορώ” ότι επιδεικνύουν… “προκλητική αδιαφορία”, “απάθεια”, αλλά και… “ασέβεια” για την κατάσταση του εξωτερικού χώρου του Ναού, γύρισε “μπούμερανγκ” στους εμπνευστές του, μετά την αποστομωτική απάντηση του ιερέα π. Νικόλαου Κοτίνη!

Τα… χόρτα (!) που φύονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, αποτέλεσαν ιδανικό κίνητρο για να αφήσει το αντιπολιτευτικό του στίγμα το γνωστό για τις ‘φιλικές’ του διαθέσεις προς την αντιπολίτευση τοπικό blog, που σε πρόσφατο άρθρο του παραδίδει μαθήματα σεβασμού (!!!) στους εφημέριους του Ναού, ενώ παράλληλα τους υποδεικνύει τα… δέοντα επί των “ιερών καθηκόντων” τους!!!

Να σημειωθεί επίσης, ότι στο σχετικό άρθρο δεν παραλήφθηκε και η συχνή αναφορά στη δωρεά για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου Ναού από τον εφοπλιστή και κουμπάρο (!) του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Μαρτίνο, γεγονός που προφανώς έκριναν ότι τους επιφέρει και ένα… αυτοδίκαιο πλεονέκτημα προκειμένου να μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στους ιερείς, αλλά και σε κάθε αρμόδιο για την εύρυθμη λειτουργία του Ναού! 

Η απάντηση – κόλαφος προς τους… “αδελφούς – δημοσιογράφους” δόθηκε από τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Κοτίνη και αναρτήθηκε από τον ίδιο στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για εμένα, όσον αφορά τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων, η αναφορά από τοπική δημοσιογραφική ομάδα σε διαδικτυακή σελίδα της περιοχής, για τον περιβάλλοντα χώρο του και η έκφραση ότι εμείς, οι ιερείς, αδιαφορούμε για αυτό. Και αυτό, γιατί πάντοτε εμείς τον τοπικό Τύπο τον θεωρούμε σύμμαχο και συνεργάτη, αφού όλοι, ο καθένας από τον χώρο που υπηρετεί, προσπαθούμε να ωφελήσουμε τους κατοίκους της περιοχής!

Θα περιμέναμε από τους αδελφούς μας δημοσιογράφους, λοιπόν, να τηρήσουν τον κώδικα δεοντολογίας και να υποβληθούν στον κόπο να έλθουν σε επικοινωνία μαζί μας για να πληροφορηθούν υπεύθυνα εάν έχουν γίνει από μέρους μας ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του Δήμου μας για το θέμα αυτό, πριν προβούν στη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη…

Εμείς έχοντας πάντα στην καρδιά μας, ως ορθόδοξοι ιερείς, πάντα την αγαθή σκέψη και πρόθεση, θα θεωρήσουμε ότι το άρθρο αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα της αγάπης των συντακτών του για το Ναό μας και τους ενορίτες μας και γι’ αυτό εκφράστηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο εναντίον μας…”

Επάνω