Δήμος Φυλής: Συστάσεις και λήψη μέτρων προστασίας από τον καύσωνα

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για τους συνδημότες που χρήζουν φιλοξενίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, που αναμένεται, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής συνιστά στους συνδημότες μας, να λάβουν όλα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία τους από τον καύσωνα. Όπως επισημαίνεται, ιδιαίτερη προσοχή για όσο θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να δείξουν τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία ή ηλικιωμένα, παιδιά και εγκυμονούσες.

Τα μέτρα αφορούν ειδικότερα:

• Τις ακραίες ηλικιακές ομάδες (βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι).

• Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα.

• Άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντι-υπερτασικά (π.χ διουρητικά, β-αναστολείς) και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά, αντι-ισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά.

• Άτομα με παχυσαρκία.

• Άτομα που εργάζονται ή διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητές.

• Άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

• Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπει το Υπουργείο Εργασίας.

Συστήνεται επίσης, με αυστηρή προειδοποίηση, να μην γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων, εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης ή οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …