Δήμος Φυλής: Αντιπολίτευση με τo... πληκτρολόγιο και ευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού!

Δήμος Φυλής: Αντιπολίτευση με τo… πληκτρολόγιο και ευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού!
Δήμος Φυλής: Αντιπολίτευση με τo… πληκτρολόγιο και ευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού!

Ότι η φετινή εκλογική αναμέτρηση θα απαιτούσε έναν σκληρό αγώνα μεταξύ των υποψηφίων για την αυτοδιοίκηση του Δήμου Φυλής, λόγω του νέου εκλογικού νόμου που ακούει στο όνομα “Κλεισθένης”, ήταν αναμενόμενο! Εκείνο που κανείς ωστόσο δεν θα φανταζόταν ποτέ, είναι το μέγεθος της εξαθλίωσης και ο ευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού, που χαρακτηρίζει τη δράση της πλειοψηφίας των υποψηφίων των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ανίκανοι να παρουσιάσουν προτάσεις και πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, οι υποψήφιοι δημοτικών παρατάξεων εξαντλούν τον προεκλογικό τους αγώνα στο πληκτρολόγιο, με καθημερινές αναρτήσεις στο πλέον… μάχιμο πολιτικό “εργαλείο”, το Facebook!

Το διαδικτυακό… ρεπερτόριο έχει απ’ όλα: σοφιστείες που προμηθεύονται από τη Google, πικρόχολα σχόλια και αοριστολογίες κάτω από δημοσιεύματα, προσωπικούς διαπληκτισμούς με άλλους χρήστες, μαντινάδες και… τραγουδάκια στα χρονολόγια, που συνήθως συνοδεύονται με ένα “Έτσι!” ή “Αυτό!”…

Απαραίτητη προϋπόθεση, δε, για να μην περνά απαρατήρητος ο “αγώνας” τους για… μια καλύτερη πόλη (;;;), οι “καλημέρες – καληνύχτες” και τα “χρόνια πολλά” με… 85 tags!

Πρακτικές με τις οποίες, βεβαίως, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να εντείνεται η απογοήτευση των δημοτών για το επίπεδο, την παιδεία και την παντελή έλλειψη κάθε πολιτικού στοιχείου των ανθρώπων που ορέγονται την ψήφο τους για τη διαχείριση και επίλυση σοβαρών υποθέσεων του Δήμου, αλλά και να αυξάνεται σταθερά το προβάδισμα της διοικούσας παράταξης!!!

Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι οι υποψήφιοι συνδυασμών της αντιπολίτευσης, που επιδιώκουν να έχουν έναν περισσότερο… “ενεργό” ρόλο στην διαδικτυακή προεκλογική αρένα και συχνά – πυκνά, εκφέρουν και… άποψη! Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, ένα μικρό δείγμα από το πρόσφατο…”ηλεκτρονικό dna” αυτών των υποψηφίων, αντιπροσωπευτικό ωστόσο της ποιότητας και της μορφής του προεκλογικού τους αγώνα και σας το παρουσιάζουμε:

Το ΤΙΠΟΤΑ οι ΤΙΠΟΤΕΣ και η ΤΙΠΟΤΟΛΟΓΙΑ στην προεκλογική αρένα…

“ΤΙΠΟΤΑ δεν έκανε η διοίκηση στην 5ετή θητεία της!” είναι η κυρίαρχη προεκλογική επωδός της αντιπολίτευσης, παλαιότερων και νέων σχημάτων, που αγωνιούν να αναλάβουν τη διαχείριση της τύχης του Δήμου Φυλής και που συνοδεύει σχεδόν κάθε τους ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τοποθέτηση που δεν χρήζει περαιτέρω εξηγήσεων και ανάλυσης στον ψηφοφόρο και την στηρίζουν με την ίδια ευκολία που θα έκαναν μία… διαγραφή (delete) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους!

Είναι εξάλλου η “ασφαλέστερη” δήλωση για όσους αφενός μεν παραπλανούν συνειδητά τον ψηφοφόρο κι αδυνατούν να δουν και ν’ αναγνωρίσουν την αγωνία, τον μόχθο κάποιων, για το… ΚΑΤΙΤΙΣ – έστω – προς το καλό του τόπου και αφετέρου γιατί θεωρούν πως μέσω της ακρότητας του ΤΙΠΟΤΑ, του ΜΗΔΕΝ και του ΚΑΝΕΝΟΣ, συνεπάγεται η… επαγγελία των “Σωτήρων”, δηλαδή του δικού τους ερχομού!

Emoji αντί επιχειρημάτων και χλευασμός ελλείψει προγράμματος…

Οι πιο συχνές αντιδράσεις υποψηφίων, ως τάση της αντιπολιτευτικής τους γραμμής, που θα συναντήσει ο ψηφοφόρος – χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάτω από δημοσιεύματα που αφορούν σε δράσεις και έργα που πραγματοποιούνται στον δήμο του, θα είναι στην καλύτερη το… “έλεος”, το “χοχο” το “χιχι” και το “χαχα” με τα αντίστοιχα emoji να πιστοποιούν την… αβελτηρία των χρηστών – υποψηφίων που τα επιλέγουν!

  • Στην παρουσίαση μιας πρόσφατης Πασχαλινής δράσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας, για παράδειγμα, έκπληκτοι οι χρήστες του διαδικτύου παρακολούθησαν το “Νο 2” στέλεχος υποψήφιας παράταξης να “αντιτίθεται” σε αυτήν με… στυλιστικές παρεμβάσεις προς τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, του τύπου: “Θα σας συνιστούσα να βάλετε το πουκάμισό σας μέσα…”!!!
  • Η κάρτα υποψηφίου της διοίκησης, αποτέλεσε εργαλείο χλεύης στο χρονολόγιο υποψηφίου της αντιπολίτευσης, την οποία μάλιστα κοινοποίησε και σε άλλες “ομάδες” με το ίδιο κακόβουλο σχόλιο να την συνοδεύει, λαμβάνοντας ως έπαθλο της αήθους και απροσχημάτιστης αυτής επίθεσης, τα “χιχι” και τα “χοχο” των συνυποψηφίων που προαναφέραμε (σ.σ. Τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αναφερόταν το κακόβουλο σχόλιο έχουν σβηστεί από εμάς!)

Δημοσκοπήσεις – “μαϊμού” Vs Δημοσκοπήσεων – “στρουθοκαμήλου”…

“Τέρμα τα ψέματα. Πάμε να στείλουμε τους γελοίους στο σπίτι τους…”, αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση έτερος υποψήφιος, με αφορμή τη νεότερη δημοσκόπηση που παρουσίασε σε εκπομπή του στο “Ε” ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης και που εμφανίζει την τάση των ψηφοφόρων του Δήμου Φυλής στο 52% υπέρ του Δημάρχου Χρήστου Παππού! Το ψέμα όμως – ως γνωστόν τοις πάσι – καταρρίπτεται μόνο από την ΑΛΗΘΕΙΑ! Και η αλήθεια χρειάζεται πειστήρια για να σταθεί! Πειστήριο θα αποτελούσε π.χ. για τον ψηφοφόρο μια ΑΛΛΗ δημοσκόπηση, που θα πιστοποιούσε ότι τα ποσοστά των γκάλοπ που έχουν δημοσιοποιηθεί διαφοροποιούνται!

Έστω, όμως, κι αν… “με σθένος” αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν, με τις προβλέψεις των σφυγμομετρήσεων για τον Δήμο Φυλής να χαρακτηρίζονται… “μαϊμούδες” και τις εταιρείες που τις διενεργούν “φαντάσματα”, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την υποψία της ύπαρξης δημοσκοπήσεων – “στρουθοκαμήλου”, εκείνες δηλαδή που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δουν το φως της δημοσιότητας! Όσο για τα… μαντάτα που εισέπραξαν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις από το αποτέλεσμα αυτών, γίνονται σαφή μέσα από τις αναρτήσεις κάποιων υποψηφίων που προετοιμάζουν το έδαφος των “οπαδών” τους για την… ανώμαλη προσγείωση:

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

“… Αυτό που κάνουν εκλογικά κέντρα τις εκκλησίες, άραγε πώς το επιτρέπουν οι πολίτες;” αναρωτιέται ενοχλημένος ο υποψήφιος κάτω από φωτογραφία που εμφάνιζε τον Δήμαρχο σε εκκλησία του δήμου το βράδυ της Ανάστασης!

Το σχόλιο αυτό, όμως, το έκανε χωρίς να υπολογίσει ότι δύο μέρες αργότερα οι δημότες θα βίωναν μέσα από πλούσιο φωτορεπορτάζ όλη την… πορεία του επικεφαλής της παράταξης (στην οποία και ο ίδιος ανήκει) προς την κορύφωση του Θείου δράματος και τη συμμετοχή του στις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας! Μ. Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος με τα μέλη της παράταξής του βρέθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου…., Μ. Τρίτη στον Ι.Ν. Αγίου…., Μ. Τετάρτη στον Ι.Ν. Αγίου…., κ.ο.κ.

Όπως του… διέφυγε ακόμα και η ανάρτηση συνυποψηφίου του, που συνοδευόταν από ομαδική φωτογραφία μελών της παράταξης που κι ο ίδιος στηρίζει, από την Ανάσταση:

Γιατί χωρίς εκείνον, τι νόημα θα είχε η… Ανάσταση;;; Ύψιστη τιμή η παρουσία του για τους πιστούς του Ζεφυρίου, γι’ αυτό – αγαπητέ υποψήφιε – θα το επέτρεψαν οι πολίτες!

Να σημειωθεί βέβαια, προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως, ότι δεν κυκλοφόρησε φωτο του υποψήφιου δημάρχου από την Κυριακή του Πάσχα, δίπλα στον σουβλισμένο οβελία, αλλά… φρόντισαν κάποιοι υποψήφιοί του γι’ αυτό!

Ο “Γολγοθάς” προς την κάλπη και ο “μεσσιανισμός” των υποψηφίων…

Τι να πει κανείς για τον υποψήφιο δήμαρχο που οι “μαθητές” του – ουπς! οι… συνοδοιπόροι του ήθελα να πω – τον παρουσιάζουν ως… “Προφήτη” (“Μεσσία”); Δεν υπάρχουν λόγια! Είναι φανερό πως ο… μαρτυρικός Γολγοθάς προς την κάλπη, για κάποιους συνεχίζεται…

Κι όσο για τους πιστούς ψηφοφόρους, μην άγχεστε! Γνωρίζουν καλά πως από τη Σταύρωση του Κυρίου μέχρι την Ανάσταση μεσολαβούν μόνο τρεις μέρες, ενώ από τις μετάνοιες και τις… γονυκλισίες των υποψηφίων “σωτήρων” μέχρι την “σταύρωσή” τους και την πολυπόθητη “ανάσταση” στις κάλπες, μεσολαβούν κάτι λιγότερες από 25 μέρες! 

Ως τότε, ας ελπίσουμε να αντέξουν να γίνονται μάρτυρες των… “θεϊκών” σας αναρτήσεων στο φου μπου!!!

(Τι άλλο θα ζήσουμε σ’ αυτές τις εκλογές;;;)

Επάνω