Δήμαρχος Φυλής: "Να σταματήσει η σπέκουλα σε βάρος των κατοίκων αυτού του Δήμου"

Δήμαρχος Φυλής: “Να σταματήσει η σπέκουλα σε βάρος των κατοίκων αυτού του Δήμου”
Δήμαρχος Φυλής: “Να σταματήσει η σπέκουλα σε βάρος των κατοίκων αυτού του Δήμου”

Μετά το πρόσφατο πόρισμα των επιστημόνων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.), βάσει του οποίου διαψεύδονται τα σενάρια περί ραδιολογικής επιβάρυνσης της περιοχής από τον ΧΥΤΑ Φυλής, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς περνά στην… αντεπίθεση, δίνοντας σκληρή απάντηση σε όσους επιχειρούν, με θεωρίες για επέκταση της χωματερής, να χειραγωγήσουν τους κατοίκους του Δήμου Φυλής. “Δεν υπάρχει καμία επέκταση. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει και θα αποκατασταθεί με τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου”, δηλώνει κατηγορηματικά και καλεί όσους πραγματικά θέλουν να συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση να σταθούν δίπλα του.

Η απάντηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού:

“Χρέος κάθε Δημάρχου που σέβεται τον εαυτό του, το αξίωμά του, την πόλη και κυρίως τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν, είναι να φροντίζει για το καλό τους και να διώχνει κάθε σκιά που θα μπορούσε να υπάρχει ανάμεσα τους. Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Απρίλιο ζήτησα, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, να πραγματοποιήσει εκ νέου ραδιολογικές μετρήσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Με το δεδομένο, ότι η ανησυχία επικεντρώνεται σε περιοχές που είχε υποδείξει η μελέτη της Asprofos, ζήτησα να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις και οι συγκεκριμένες περιοχές. Το συμπέρασμα των αποτελεσμάτων που παρέλαβα στις 18.6.2020 είναι σαφές και κατηγορηματικό: “Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα και λαμβανομένης υπόψη της φύσης των πρακτικών, στις οποίες γίνεται χρήση ακτινοβολιών στη χώρα μας, το Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), θεωρεί πως δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για ραδιολογική επιβάρυνση της περιοχής”.

Νομίζω πως είναι καιρός πλέον να σταματήσει η σπέκουλα σε βάρος των κατοίκων αυτού του Δήμου, που σηκώνουν εδώ και 50 χρόνια το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Να σταματήσει η προσπάθεια χειραγώγησής τους, με θεωρίες για δήθεν επεκτάσεις της χωματερής. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν υπάρχει καμία επέκταση. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει και θα αποκατασταθεί ενώ στο, ήδη, αποκατεστημένο κομμάτι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου, το οποίο θα καταστήσει τον Δήμο Φυλής τον πρώτο Δήμο στην Ευρώπη που θα εξαλείψει την ενεργειακή φτώχεια.

Όσοι πραγματικά θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, είναι καλό να σταθούν δίπλα μας, αντί τη δυναμιτίζουν. Γιατί, αργά ή γρήγορα, θα σταθεί απέναντί τους ο λαός του Δήμου Φυλής.”

Επάνω