Γραμμή βοήθειας συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Φυλής

Γραμμή βοήθειας συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Φυλής
Γραμμή βοήθειας συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Φυλής

Ο αιφνίδιος – μα απαραίτητος “εγκλεισμός” στα σπίτια μας, η απομόνωση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καθώς και οι βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητά μας, είναι σίγουρα από τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, καθώς ήδη οι επιστήμονες κάνουν λόγο για αύξηση στα ποσοστά εμφάνισης μετατραυματικής διαταραχής και άγχους, ψυχολογικές συνέπειες που ενδέχεται να επιδεινωθούν κατά την πορεία της κρίσης.

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αξιοποιεί τις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας και με την πολύτιμη συνεργασία του Αναπληρωτή Δημάρχου εντεταλμένου σχεδιασμού εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών Γιώργου Αντωνόπουλου, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως, παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στο ίδιο εξάλλου πλαίσιο κινούνται και όλες οι προσπάθειες στήριξης των ευάλωτων πολιτών του Δήμου Φυλής, με την ενίσχυση των υπηρεσιών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” (⇒βλ. ΕΔΩ), προκειμένου οι δημότες να νιώθουν ότι έχουν δίπλα τους – και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα – έναν άνθρωπο που θα τους φέρνει στην πόρτα τους τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο ο κορωνοϊός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη με ευθύνη, αλληλεγγύη και θετική στάση. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Μένουμε σπίτι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. Μπορούμε να αναζητήσουμε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια.

Επάνω