Γνωστή στην Αστυνομία ομάδα κακοποιών από το Ζεφύρι, συνελήφθη επί το... έργον στην Καλλιθέα!

Γνωστή στην Αστυνομία ομάδα κακοποιών από το Ζεφύρι, συνελήφθη επί το… έργον στην Καλλιθέα!
Γνωστή στην Αστυνομία ομάδα κακοποιών από το Ζεφύρι, συνελήφθη επί το… έργον στην Καλλιθέα!

Γνωστοί στην Αστυνομία για τη δράση τους οι πέντε ρομά κακοποιοί που είχαν έδρα το Ζεφύρι και συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, όταν επιχείρησαν να παραπλανήσουν 86χρονη με σκοπό τη ληστεία. Το αβοήθητο ηλικιωμένο ζευγάρι “έσωσε” η άμεση αντίδραση της γειτόνισσας, η οποία υποψιάστηκε από τις “περίεργες κινήσεις” των αγνώστων και κάλεσε την Αστυνομία.

Με πληροφορίες από το policereport.gr 

Πέντε γεροδεμένοι Ρομά είχαν στήσει καρτέρι σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, έξω από την πολυκατοικία που διέμενε επί της οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα και με πρόσχημα ότι εργάζεται για την ΕΥΔΑΠ και ότι υπάρχει διαρροή ύδατος, την οποία πρέπει να ελέγξει, της ζήτησε να εισέλθει στην πολυκατοικία. Η 86χρονη αρνήθηκε, όμως ο δράστης μπήκε στην πολυκατοικία και την ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμα της στον 3ο όροφο χωρίς η ηλικιωμένη γυναίκα να τον αντιληφθεί.

Εισέβαλλε στο διαμέρισμα και την οδήγησε μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγο της, ο οποίος υποφέρει από κινητικά προβλήματα, στην κουζίνα, ενώ είχε αφήσει ανοιχτή την θύρα της πολυκατοικίας ώστε οι τέσσερις ακόμα συνεργοί του να τον ακολουθήσουν και αυτοί στο διαμέρισμα.

Ευτυχώς, όμως, η δραστηριότητα στην είσοδο της πολυκατοικίας με τον έναν εκ των δραστών να επιχειρεί να μπει στην πολυκατοικία και την 86χρονη να αρνείται, κίνησε τις υποψίες μιας κυρίας από απέναντι πολυκατοικία η οποία τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο περιπολικό.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με μπουνιές και κλωτσιές πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν, ο οποίος μέχρι να δεσμευθεί με χειροπέδες πρόβαλε σθεναρή αντίσταση.

Η αστυνομική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας σε λίγη ώρα αποκάλυψαν ότι οι τέσσερις της συμμορίας διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχαν ενοικιάσει από γνωστή εταιρία μισθώσεων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για γνωστή στην Αστυνομία ομάδα κακοποιών με έδρα στο Ζεφύρι.

Από τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ασφάλειας Καλλιθέας έχει ταυτοποιηθεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών σε δύο ακόμα περιπτώσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδρασαν και πριν από 2 ημέρες.

Επάνω