"Αστυνομοφυλικοί" με... υπερηφάνεια στο Athens Pride 2017!

“Αστυνομοφυλικοί” με… υπερηφάνεια στο Athens Pride 2017!
“Αστυνομοφυλικοί” με… υπερηφάνεια στο Athens Pride 2017!

Con ventiquattro mille… “μπάτσοι”, που λέει και το ιταλικό άσμα του Adriano Celentano, αναμένεται τον Ιούνιο (10/06) η συμμετοχή αστυνομικών στην “παρέλαση υπερηφάνειας”, Athens Pride 2017! Για την ακρίβεια, δεν γνωρίζουμε αν θα συμμετέχουν 24000 ή λιγότεροι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά το βέβαιο είναι ότι σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λ.Ο.Α.Τ. (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Trans) Αστυνομικών (E.G.P.A.), που πάρθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες, στο Athens Pride θα παρελάσουν ένστολοι από 14 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας!

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών αναφέρει αποσπασματικά: “Ένστολοι αστυνομικοί από τουλάχιστον 14 κράτη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν στο Athens Pride στις 10 Ιουνίου, προκειμένου να στηρίξουν τους Λ.Ο.Α.Τ. Έλληνες αστυνομικούς και να μεταφέρουν το μήνυμα μιας αστυνομίας ανοιχτής (!), που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τις διακρίσεις, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το Σώμα…” Θα αφήσω στην φαντασία του αναγνώστη να προσδιορίσει τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει μια… “ανοιχτή” αστυνομία! Σούπερ μου ακούγεται, όμως, να έχουμε μια αστυνομία που “θα αντιμετωπίζει με σεβασμό και θα καταπολεμά τις διακρίσεις”, ενώ παράλληλα θα ρίχνει χημικά… αδιακρίτως – έστω κι αν πρόκειται για υπερήλικες – στα μούτρα των πάσης φύσεως διαμαρτυρόμενων στις πορείες!

Στην ίδια ανακοίνωση, η απόφασή τους αυτή χαρακτηρίζεται “σημαντική”, καθώς και “η φιλοξενία της εκδήλωσης, σημαντικό γεγονός για κάθε ευρωπαϊκή πόλη…” Διότι, αναγνώστες μου, τι “Ευρωπέη” θα ήμασταν αν δε φιλοξενούσαμε κι εμείς μια τέτοιου… κύρους και αναγνωρισμένης αξίας παρέλαση; (για τυχόν ορθογραφικά λάθη σε λέξη της πρότασης, ευθύνεται ο “δαίμων του… τυπογραφείου”)

Το ενδιαφέρον μάλιστα της Λ.Ο.Α.Τ. για τη χώρα μας (βρήκαν “πρόσφορο” έδαφος, βλέπετε με τις εκσυγχρονιστικές τάσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης, με τα σύμφωνα συμβίωσης, τις θεματικές εβδομάδες, κ.λ.π.) είναι τόσο έντονο, που έχει κινήσει διαδικασίες ώστε να συσταθεί και στην Ελλάδα Ένωση Αστυνομικών με αντικείμενο “την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, κατόπιν απόφασης που έλαβε τον περασμένο Αύγουστο η Γ.Σ. της EGPA, στο Άμστερνταμ. Αυτή θα ονομάζεται “Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και θα περιλαμβάνει τμήμα για τα Λ.Ο.Α.Τ. δικαιώματα!

Και… “τάξτε μου”!!! Τον χώρο της υπό σύσταση Δράσης Αστυνομικών, τον παρέχει… ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ! Μάλιστα. Διότι – λέει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” – “είναι καθήκον νομικό, ηθικό, συνταγματικό, ανθρώπινο, να προσφέρει ο Δήμος της Αθήνας φιλοξενία σε ομάδες και ενώσεις που εργάζονται υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου και να βοηθήσει όπου μπορεί, από τη στιγμή που δε βρίσκουν φιλοξενία στον φυσικό τους χώρο…” (σ.σ. το Σώμα της Αστυνομίας). Θα μου πείτε… θα ήταν εξίσου ηθικό και ανθρώπινο να παρέχουν οι Δήμοι φιλοξενία και στις “ομάδες αστέγων”, που εγκατέλειψαν κακήν – κακώς τον φυσικό τους χώρο! Αλλά μιλάμε για άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που δεν διαθέτουν τις “προϋποθέσεις” ίσως… Έχουμε να ασχολούμαστε με άλλου είδους “ανθρώπινα δικαιώματα” τώρα!

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί συμμετέχουν στη συγκεκριμένη “πορεία υπερηφάνειας”, καθώς τον Ιούνιο του ’15, υπήρχε αντιπροσωπεία (χωρίς στολή) προκειμένου να στηρίξουν τα δικαιώματα της κοινότητας. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι την πορεία είχαν… τιμήσει με την παρουσία τους και πολιτικοί όπως, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ίδια πορεία παρευρέθηκε και ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο οποίος εκφράζοντας τον… διακαή πόθο μερίδας ένστολων, δήλωνε: “Πολλές φορές ψάχνοντας στο διαδίκτυο παρατήρησα ότι η αστυνομία στα διάφορα pride parade συμμετείχε επίσημα, είτε με άρμα είτε με μπλοκ. Σκεφτόμουν πως εν έτη 2015 κάτι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα και να δώσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. με κάποιο τρόπο παρουσία στο Athens Pride. Πολλοί θέλουν μια αστυνομία καθαρή, συντηρητική. Η δική μου άποψη είναι πως η αστυνομία είναι για όλους…”

Πάντως θέλω να γνωρίζετε ότι οι πιο… “συντηρητικοί” του επαγγέλματος, έχουν αρχίσει ήδη να αντιμετωπίζουν με σαρκαστική διάθεση το αναμενόμενο γεγονός, ενώ εμείς θα περιμένουμε και την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Εμείς τι να σχολιάσουμε περαιτέρω; Το οξύμορο δεν είναι να παραδέχεται ένας αστυνομικός ότι είναι γκέι! Είναι που κάποιοι ρόλοι κοινωνικοί, επαγγέλματα – λειτουργήματα αν το θέλετε, δεν μπορούν να ταυτιστούν με τις σιχαμένες και εξευτελιστικές παρελάσεις αυτού του τύπου… Δεν συνάδει, ρε αδερφέ, το πρωί να ευλογεί ο παππάς – δανείζομαι τυχαία ένα επάγγελμα – τους πιστούς και το βράδυ να παρελάσει με γοβίτσες! Έτσι και ο αστυνομικός, δεν αρμόζει το πρωί να καλείται να συλλάβει έναν “επιδειξία”, ή κάποιον για “προσβολή δημοσίας αιδούς” και το βράδυ να φοράει στριγκάκι δημοσία θέα, για να υπερασπίζεται δήθεν τα… ανθρώπινα δικαιώματα!

Όσον αφορά την “προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ωστόσο, έχω τη δική μου άποψη που ελάχιστα με απασχολεί αν θα γίνει αποδεκτή! “Δικαίωμα” έχει ο καθένας να επιλέγει το φύλο που του ταιριάζει. Δεν έχει δικαίωμα όμως να καταπατά το δικό μου δικαίωμα, να μου θίγει την αισθητική με εικόνες άκρως αποκρουστικές, όπως αυτές που προβάλλονται στις pride parades, και να έχει την απαίτηση να δεχτώ ότι πρέπει να είμαστε… εθνικά υπερήφανοι για την απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λ.Ο.Α.Τ.! Υπάρχουν και στα “δικαιώματα” όρια. Δικαιούμαι νομίζω κι εγώ μιας άποψης…

Παρόλα ταύτα, περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα! Οι χειροπέδες εξάλλου είναι… πολυχρηστικό εργαλείο!

Επάνω